Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Στους Τσέχους το ποσοστό του Μελισσανίδη στον ΟΠΑΠ

Στους Τσέχους το ποσοστό του Μελισσανίδη στον ΟΠΑΠ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Το ποσοστό της Yeonama Holdings, συμφερόντων Μελισσανίδη, στον ΟΠΑΠ απέκτησε η Allwyn, αντί τιμήματος 327,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Allwyn (εμπορική ονομασία της SAZKA Entertainment), η οποία ανήκει στον Τσέχο δισεκατομμυριούχο Karel Komarek, συμφώνησε να εξαγοράσει το μειοψηφικό μερίδιο που κατείχε η Yeonama Holdings στην SAZKA Delta AIF Variable Investment Company -την εταιρεία μέσω της οποίας η Allwyn ελέγχει μέρος του μεριδίου της στον ΟΠΑΠ.

Στην τελευταία ανήκει η SAZKA Delta Hellenic Holdings που ελέγχει το 32,98% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου του ΟΠΑΠ.

Μπες με το κινητό σου στο app.masterbet.gr  και θα δεις!

Σύμφωνα με την Allwyn, η συμφωνία αντιστοιχεί σε premium άνω του 10% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής του ΟΠΑΠ, εάν ληφθεί υπόψιν το καθαρό χρέος και το κεφάλαιο κίνησης της SAZKA Delta.

«Η απόκτηση μειοψηφικού μεριδίου στην SAZKA Delta είναι σημαντικό βήμα για την Allwyn και δίνει συνέχεια στη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας για αύξηση της συμμετοχής μας στις εταιρείες που ελέγχουμε.

Η συναλλαγή αυτή ολοκληρώνει μια σειρά συναλλαγών μέσω των οποίων αποκτήσαμε τα συμφέροντα άλλων μετόχων στην SAZKA Delta την τελευταία τριετία», δήλωσε ο CEO της Allwyn, Robert Chvatal.

Μπες με το κινητό σου στο app.masterbet.gr  και θα έχεις όλες τις πληροφορίες για να διευκολύνεις την δουλεία σου   Δωρεάν

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πρόσφατη απόδοση του ΟΠΑΠ και ενθουσιασμένοι με τις ευκαιρίες που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ανάπτυξη».

Η Allwyn είναι εταιρεία που διαχειρίζεται λοταρίες, μέσα ψυχαγωγίας και ψηφιακά τυχερά παιχνίδια.

Λειτουργεί λοταρίες στην Αυστρία, την Τσεχία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Στους Τσέχους το ποσοστό του Μελισσανίδη στον ΟΠΑΠ” στην πηγή: https://www.insider.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ