Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΙΝΤΕΡΝΕΤ Εντός του Ιουνίου 2020 οι μόνιμες άδειες στο online στοίχημα

Εντός του Ιουνίου 2020 οι μόνιμες άδειες στο online στοίχημα

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβούλευσης στο ευρωπαϊκό σύστημα TRIS (Technical Regulation Information System) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί του σχεδίου υπουργικής απόφασης για τη θέσπιση Κανονισμού Παιγνίων και Κανονισμού Παιγνίων Τεχνικών Προδιαγραφών (ΤΕΠ) που αφορά στη διοργάνωση και διεξαγωγή τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου.

Η παραπάνω εξέλιξη δείχνει ότι προχωρά με πυρετώδεις ρυθμούς και χωρίς καθυστερήσεις η διαδικασία αδειοδότησης των παρόχων online τυχερών παιχνιδιών. Εν πολλοίς, η ελληνική κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει το ζήτημα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, επειδή προσβλέπει σε έσοδα από τις online στοιχηματικές εταιρείες που θα επιδιώξουν να αδειοδοτηθούν: Από τις 24 προσωρινές άδειες τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, τουλάχιστον 10 θα διεκδικήσουν μόνιμη άδεια στοιχηματισμού. Σ’ αυτές προστίθενται ο ΟΠΑΠ και η σύμπραξη ΟΤΕ και Intralot. Στην αγορά έχει εκφραστεί έντονο ενδιαφέρον από άλλες εταιρείες (Pinnacle, William Hill, Betsson Group, 1Xbet, Vbet), καμία άλλη online στοιχηματική εταιρεία όμως δεν έχει ακόμη κινήσει διαδικασίες… Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αφήνει να διαρρεύσει προς τα έξω ο υπολογισμός προβλεπόμενων εσόδων ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ, μόνο από τη διαδικασία αδειοδότησης, χωρίς τους ετήσιους φόρους παιγνίων (National Gaming Tax) και φόρους εισοδήματος των εταιρειών, που πλέον θα υποχρεούνται βάσει νόμου να έχουν έδρα την Ελλάδα. Το ποσό αυτό σαφώς και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα…

Το στοιχηματικό περιβάλλον αλλάζει άμεσα. Το πρακτορείο σου πως θα προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα?

Οι συνεργάτες των online στοιχηματικών εταιρειών

Στο πληροφοριακό σύστημα τεχνικών νομικών ρυθμίσεων TRIS παραμένει τεχνικός Κανονισμός για το Μητρώο Συνεργατών. Αυτός ο κανονισμός θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 20 Μαΐου 2020, ώστε να δημιουργηθεί σχετική οδηγία της ΕΕΕΠ. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες του bet3.GR, η αδειοδότηση των συνεργατών των στοιχηματικών εταιρειών, ανάμεσα στους οποίους με αίσθημα ευθύνης και νομιμότητα θα βρίσκεται και το ίδιο το bet3.GR, θα προκύψει μέσα από τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών του μηνός Μαΐου 2020, το αργότερο από εκείνα του Ιουνίου 2020, μέσα από τις ίδιες τις στοιχηματικές εταιρείες. Πιο συγκεκριμένα επί της διαδικασίας, όπως ενημερωθήκαμε, οι αδειοδοτημένες στοιχηματικές εταιρείες αναμένεται να ζητήσουν την έγκριση εισόδου στο Μητρώο των Συνεργατών, την οποία πρόκειται να τη δώσει η ΕΕΕΠ μετά την πληρωμή του παραβόλου αξίας 1.000 ευρώ. Βέβαια, από την άλλη, για να ζητηθεί η επίδειξη της ένταξης στο Μητρώο, θα πρέπει οι εταιρείες να έχουν πρότερα παραλάβη την έγκριση της δικής τους μόνιμης αδειοδότησης.

Οι αλλαγές στον ελληνικό νόμο για τις μόνιμες άδειες

Αλλαγές φαίνεται ότι θα γίνουν στον Κανονισμός Παιγνίων περί Καταλληλότητας Προσώπων, ο οποίος εξετάζεται εντός Ευρωπαϊκής Επιτροπής πριν επιστρέψει για νομοτεχνικές βελτιώσεις στις 12 Ιουνίου 2020. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες του bet3.GR, ερωτήματα για βελτιώσεις αναμένεται να διατυπωθούν επάνω και στον Κανονισμό περί διαχείρισης αλλαγών στα Κεντρικά Πληροφοριακά Συστήματα (ΚΠΣ). Το πιο μεγάλο πρόβλημα στο συγκεκριμένο επίπεδο πληροφόρησης είναι οι περιορισμένες δυνατότητες συγκερασμού των συστημάτων (integration) σε σχέση με τα πληροφοριακά συστήματα που χρησιμοποιούν για την ώρα οι στοιχηματικές εταιρείες. Για τα 2 παραπάνω αναμένεται να χρειαστούν υπουργικές αποφάσεις.

Πάντως, στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχει ήδη δοθεί το πράσινο φως ώστε να προχωρήσει η προετοιμασία σε τεχνικό επίπεδο. Συνεπώς, η διαδικασία χορήγησης των μόνιμων online στοιχηματικών αδειών αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Ιουνίου 2020 και να ολοκληρωθεί μέσα στον Αύγουστο του 2020, αν τηρηθεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Χτίσε το πρακτορείο σου στο ίντερνετ και διεκδίκησε το μερίδιο του στην νέα τάξη πραγμάτων στα τυχερά παιχνίδια.

Τα τιμήματα και η χρονική διάρκεια των μόνιμων αδειών

Θυμίζουμε ότι οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα αιτηθούν για χορήγηση αδειών επταετούς διάρκειας, που θα παραχωρηθούν από την ΕΕΕΠ. Πρόκειται για την Άδεια Τύπου 1, που αφορά στη διεξαγωγή Διαδικτυακού Στοιχήματος και την Άδεια Τύπου 2, για τη διεξαγωγή Λοιπών Διαδικτυακών Παιγνίων (αριθμολαχεία, καζίνο, πόκερ και λοιπά τυχερά παίγνια -κάπου εδώ ίσως να ταιριάζει η πρόθεση του ΟΠΑΠ για “ενοικίαση” του ΚΙΝΟπου αποκάλυψε η ομάδα σύνταξης του bet3.GR).

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το χρηματικό αντίτιμο για την Άδεια Τύπου 1 είναι 3.000.000 ευρώ για ολόκληρη την επταετία (χωρίς να υπολογίζονται ποσά παραβόλων, χαρτοσήμων, αιτήσεων και κατατεθειμένων εγγυήσεων λειτουργίας) και αντίστοιχα, για τον Τύπο 2, 1.000.000 ευρώ επιπλέον.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Εντός του Ιουνίου 2020 οι μόνιμες άδειες στο online στοίχημα ” : στην πηγή:https://www.bet3.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ