Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στο deal ΟΠΑΠ-Stoiximan

Πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στο deal ΟΠΑΠ-Stoiximan

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο < 1 λεπτό

Την απόκτηση του κοινού ελέγχου επί των δραστηριοτήτων διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών, σε Ελλάδα και Κύπρο, της GML Interactive Limited (Όμιλος Stoiximan) ενέκρινε, με απόφασή της, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Όπως έγινε γνωστό, σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 31 Οκτωβρίου 2019, ομόφωνα αποφασίστηκε η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ.6 του Ν.3959/11, όπως ισχύει,που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου επί των ελληνικών και κυπριακών δραστηριοτήτων διαδικτυακών παιγνίων της εταιρείας με την επωνυμία GMLInteractiveLimited, από την εταιρία με την επωνυμία “Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Ανώνυμη Εταιρεία” και τις εταιρίες με την επωνυμία “DeepInvestmentsLtd” και “PadianLtd”.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε ότι “δεν δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη δυνατότητά (της συγκέντρωσης) να περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στις σχετικές αγορές, στις οποίες αυτή αφορά”.

Υπενθυμίζεται πως το Δεκέμβριο του 2018 η ΟΠΑΠ Α.Ε. ολοκλήρωσε την εξαγορά ποσοστού 36,75% στην TCB Holdings Ltd (TCB), έναντι συνολικού τιμήματος 50 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, τον Ιανουάριο 2019, ο ΟΠΑΠ συμφώνησε για την απόκτηση του 51% των δραστηριοτήτων του Ομίλου Stoiximan στην Ελλάδα και την Κύπρο υπό την GML Interactive Ltd (GML), 100% θυγατρική εταιρεία της TCB, έναντι συνολικού τιμήματος 94,86 εκατ. ευρώ, πλέον των καθαρών ταμειακών διαθεσίμων κατά την ημέρα κλεισίματος.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής που πλέον έχει εγκριθεί από την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο ΟΠΑΠ αποκτά τον από κοινού, με δύο μετόχους της TCB, έλεγχο των δραστηριοτήτων του Ομίλου Stoiximan στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Όμιλος Stoiximan, όπως έχουν αναφέρει στελέχη του, ολοκλήρωσε το 2018 με GGR άνω των 200 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 80% περίπου προήλθε από την ελληνική αγορά.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στο deal ΟΠΑΠ-Stoiximan ” : στην πηγή:https://kourdistoportocali.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ