Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΠΟΕΠΠΠ Ίδιες αποδόσεις σε πρακτορεία και ιντερνετική πλατφόρμα του ΟΠΑΠ

ΠΟΕΠΠΠ Ίδιες αποδόσεις σε πρακτορεία και ιντερνετική πλατφόρμα του ΟΠΑΠ

από
Μόνο 3 λεπτά

Από τον υπεύθυνο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΠΟΕΠΠΠ, Μανώλη Περάκη, πήραμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

«Την Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΠΠ, συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ενώ ακολούθησαν και αποφάσεις όπου αυτό ήταν αναγκαίο. Αναλυτικότερα τα θέματα και οι αποφάσεις είναι τα ακόλουθα:

Α. Για το θέμα των αποδόσεων στον Live στοιχηματισμό στα πρακτορεία και των διαφορετικών αποδόσεων την ίδια στιγμή στην ιντερνετική πλατφόρμα της ΟΠΑΠ, μετά την άμεση αντίδραση της ΠΟΕΠΠΠ, πήραμε γραπτή διαβεβαίωση από την εταιρεία ότι αυτό θα σταματήσει. Ήδη η δέσμευση αυτή της ΟΠΑΠ έγινε πράξη. Όσον αφορά τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του «Πάμε Στοίχημα», σε εντονότερο βαθμό το τελευταίο διάστημα, αποφασίστηκε οι συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ΟΠΑΠ και της ΠΟΕΠΠΠ να γίνουν μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αυτό πρόεκυψε μετά από τις διαμαρτυρίες της ΠΟΕΠΠΠ σχετικά με την κατάσταση στο «Πάμε Στοίχημα». Η εταιρεία πάντως, δεσμεύτηκε ότι τα προβλήματα θα ελαχιστοποιηθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Β. Έγινε αναφορά στο Δ.Σ. σχετικά με την πρόθεση της ΟΠΑΠ Α.Ε. να συνεχιστεί η συζήτηση με την ΠΟΕΠΠΠ, για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της προμήθειάς μας. Το θέμα αυτό έγινε πιο επιτακτικό από την πλευρά της εταιρείας, μετά τη νομοθετική ρύθμιση για αύξηση της συμμετοχής του Δημοσίου στα κέρδη των εταιρειών, που προσφέρουν τυχερά παίγνια, η οποία πλέον ανέρχεται στο 35%. Το Δ.Σ. αποφάσισε όταν έρθει επίσημη πρόταση από τον ΟΠΑΠ κι αφού γίνει πρώτα, μέσω της αρμόδιας επιτροπής της ΠΟΕΠΠΠ μια πρώτη διερευνητική και διευκρινιστική συνάντηση με στελέχη της εταιρείας, το θέμα ακολούθως να έρθει στο Δ.Σ. προς συζήτηση. Είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία αυτή δεν συνιστά δεσμευτική πράξη για την ΠΟΕΠΠΠ.

Γ. Σχετικά με το θέμα της επέκτασης του ωραρίου του ΚΙNO, σημειώνουμε ότι πρόκειται για μονομερή απόφαση της εταιρείας, η οποία μας γνωστοποιήθηκε, επίσημα, λίγες ημέρες (;) πριν την εφαρμογή της με τη ρητή δέσμευση ότι έχει καταληκτική ημερομηνία, η οποία θα είναι η ήμερα λήξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Δ. Για το θέμα της μη συμμετοχής ανηλίκων στα παιχνίδια της ΟΠΑΠ, καθώς και της μη παρουσίας τους στα πρακτορεία, η ΠΟΕΠΠΠ έχει τονίσει πολλές φόρες, τόσο στην Εποπτεύουσα Αρχή, την ΕΕΕΠ, όσο και στην ΟΠΑΠ ότι ο κλάδος των πρακτόρων στο σύνολό του είναι επίσης αντίθετος με οποιοσδήποτε μορφής συμμετοχή ανηλίκων στα τυχερά παίγνια, τόσο για λόγους ηθικής τάξης και προστασίας τους από τον εθισμό όσο και για λόγους νομιμότητας. Σε περίπτωση, ωστόσο, που διαπιστώνεται σχετική παράβαση από μέρους πράκτορα, είναι αναγκαίο αυτό να γίνεται με τυπική διαδικασία που θα παρέχει τα εχέγγυο της ορθής κρίσης, που αποδεικνύεται με πραγματικά στοιχεία, η δε παράβαση θα καταγράφεται και θα γνωστοποιείται στους ενδιαφερομένους, τη στιγμή δηλαδή που πραγματοποιείται, γιατί διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε αυθαιρεσίες, παραπλανητικά στοιχεία, άνιση μεταχείριση των πρακτόρων και σε επιβολές συμβατικών και λοιπών κυρώσεων που θα είναι τελικά άδικες. Έτσι, αποφασίστηκε από το Δ.Σ. να σταλεί σχετική επιστολή στην ΟΠΑΠ και να γίνει συνάντηση ειδικά γι’ αυτό το ζήτημα, για να τεθούν από κοινού εύλογοι κανόνες και φραγμοί ώστε να αποφευχθούν προστριβές και αμφισβητήσεις γύρω από τη νομιμότητα των ελέγχων, που πραγματοποιεί η εταιρεία.

Ε. Ένα θέμα που τέθηκε προς συζήτηση και αποφασίστηκε να γίνει αίτημα προς την ΟΠΑΠ είναι αυτό της ασφάλισης των εισπράξεων των πρακτορείων -χρήματα της ΟΠΑΠ Α.Ε. κατ’ουσίαν ειδικά με τη χρήση υπηρεσιών της Pay zone όπου προβλέπεται να αυξηθεί η ρευστότητα στα πρακτορεία και ο κίνδυνος κακόβουλων ενεργειών.

ΣΤ. Το Δ.Σ. ασχολήθηκε και συζήτησε τρέχοντα θέματα που αφορούσαν τη λειτουργία της ΠΟΕΠΠΠ».

Διαβάστε το άρθρο “ΠΟΕΠΠΠ Ίδιες αποδόσεις σε πρακτορεία και ιντερνετική πλατφόρμα του ΟΠΑΠ” στην πηγή “1-2-Χ”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ