Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ ΟΠΑΠ: «Σφραγίζει» τη χρονιά με ρεκόρ – Τι περιμένουν οι αναλυτές

ΟΠΑΠ: «Σφραγίζει» τη χρονιά με ρεκόρ – Τι περιμένουν οι αναλυτές

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Αύριο μετά το κλείσιμο στο Χ.Α. ανακοινώνει τα αποτελέσματα της περυσινής χρήσης ο ΟΠΑΠ – Εκτιμήσεις για EBITDA πάνω από το guidance – Οι τιμές – στόχοι

Το αποτύπωμα μιας χρονιάς που μετά βεβαιότητας αναμένεται να συνοδευτεί από εξαιρετικές επιδόσεις γνωστοποιεί ο ΟΠΑΠ, με τις προσδοκίες μετόχων και αναλυτών να είναι υψηλές.

Αύριο μετά το κλείσιμο στο Χρηματιστήριο ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα της περυσινής χρήσης ο ΟΠΑΠ. Όλες οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις συνηγορούν σε μια χρονιά που θα συνοδευτεί από δυναμική ανάπτυξη των οικονομικών μεγεθών λόγω και του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ αλλά και του one-off οφέλους από την πώληση του ποσοστού στη Betano.

Άλλαξε πράγματα όσο ακόμα έχεις παίκτες στο πρακτορείο σου!
Χρησιμοποίησε τον ίντερνετ για να βοηθήσεις τις πωλήσεις σου
Δες πως θα το κάνεις εδώ

Οι αναλυτές κάνουν λόγο για EBITDA που θα ξεπεράσει το guidance της εταιρείας (720 εκατ. ευρώ) και για έσοδα της τάξης του 1,94 δισ. ευρώ. Παράλληλα, αναμένουν ένα ισχυρό δ’ τρίμηνο στη χρονιά που πέρασε, με τη δυναμική αυτή να συνεχίζεται και στο πρώτο τρίμηνο του 2023. Σε ότι αφορά στο μέρισμα και τις καταβολές προς τους μετόχους, ο ΟΠΑΠ έχει ήδη δώσει προσωρινό μέρισμα 0,30 ευρώ και οι αναλυτές εκτιμούν πως οι συνολικές καταβολές μπορεί να ανέλθουν (ή να ξεπεράσουν) το 0,80 ευρώ, μέρος του οποίου αναμένεται με τη μορφή επιστροφής κεφαλαίου.

Αναλυτικά, η Eurobank Equities για το σύνολο του 12μήνου αναμένει πως τα EBITDA θα ξεπεράσουν τις αρχικές εκτιμήσεις των 720 εκατ. ευρώ και θα διαμορφωθούν στα 728 εκατ. ευρώ, τα EBITDA εκτιμώνται σε 195 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 14% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, ενώ αναμένεται σημαντική αύξηση της καθαρής κερδοφορίας. Η χρηματιστηριακή έδωσε νέα τιμή – στόχο στα 16,6 ευρώ (από 16,3 ευρώ προηγουμένως) για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, διατηρώντας τη σύσταση «αγορά».

Από την πλευρά της η Piraeus Securities δίνει τιμή-στόχο στα 16,80 ευρώ, με σύσταση «υπεραπόδοση», αναφέροντας πως η μετοχή στα τρέχοντα επίπεδα διαπραγματεύεται με δείκτη ΕV/EBITDA 7,3 φορές για το 2023, που αντιστοιχεί σε discount 27,2% έναντι του ιστορικού μέσου όρου της δεκαετίας (x10). Για το τέταρτο τρίμηνο περιμένει πωλήσεις GGR στα 529,7 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 6,3%. Τα EBITDA αναμένεται να ενισχυθούν 14,8% και στα 195,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 178,8 εκατ. ευρώ ενισχυμένα και από έκτακτα κέρδη 63 εκατ. ευρώ από την πώληση της Betano. Για το σύνολο της χρήσης τα κέρδη ανά μετοχή αναμένονται στα 1,23 ευρώ.

Αν δεν υπάρχει το πρακτορείο σου στο ίντερνετ πως περιμένεις να σε δουν οι παίκτες ?

Έχεις πρακτορείο και θέλεις να αυξησεις τους πελάτες του?

 Κάνε κλικ εδώ

Έχουμε τον τρόπο για να σε βοηθίσουμε ! 

Τέλος η Optima τονίζει πως τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ θα ενισχυθούν λόγω των σημαντικά αυξημένων αθλητικών γεγονότων και ιδιαίτερα στο Μουντιάλ, της αυξημένης κίνησης στα καταστήματά και της σταθερής απόδοσης των online προϊόντων του Οργανισμού. Για το σύνολο της χρήσης αναμένει έσοδα 1,948 δισ. ευρώEBITDA 733 εκατ. ευρώ και καθαρή κερδοφορία 416 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, αναμένει σημαντική αύξηση στο GGR στα παιχνίδια λοταρίας και στα VLTs και συνολικά αυξημένο GRR στις online δραστηριότητες. Η Optima δίνει σύσταση «αγορά» και τιμή-στόχο στα 17,10 ευρώ.

Σημειώνεται πως η μετοχή του ΟΠΑΠ που συγκαταλέγεται στα top-picks των περισσότερων χρηματιστηριακών εταιρειών έκλεισε χθες στα 14,50 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση του ομίλου να διαμορφώνεται στα 5,2 δισ. ευρώ.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ΟΠΑΠ: «Σφραγίζει» τη χρονιά με ρεκόρ – Τι περιμένουν οι αναλυτές“” στην πηγή:https://www.newmoney.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ