Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Karas (ΟΠΑΠ): Ανταμοιβή 1,45 ευρώ για τους μετόχους – Το Online αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης

Karas (ΟΠΑΠ): Ανταμοιβή 1,45 ευρώ για τους μετόχους – Το Online αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 4 λεπτά

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΑΠ, Jan Karas, οι επιδόσεις του 2022 υπογραμμίζουν τα απτά αποτελέσματα της στρατηγικής Fast Forward, παρά τις μακροοικονομικές προκλήσεις που προέκυψαν μέσα στη χρονιά.

Με επιδόσεις-ρεκόρ στο δ΄ τρίμηνο και ισχυρή κερδοφορία, που διαμορφώθηκε πάνω από τις τελευταίες εκτιμήσεις της εταιρείας, ολοκληρώθηκε η χρήση του 2022 για τον ΟΠΑΠ.
Οι επιδόσεις αυτές, όπως σημείωσε η διοίκηση της εταιρείας κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2022 σε αναλυτές, αναδεικνύουν την πρόοδο που σημειώθηκε σε όλα τα κανάλια και δημιουργούν σημαντική αξία για τους μετόχους.
Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) του 2022 ανήλθαν στα 1,939 δισ. ευρώ (+26% ετησίως). Στο δ΄ τρίμηνο, τα GGR ανήλθαν στα 540,9 εκατ. ευρώ (+8,5% ετησίως), φτάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του 2022 έφτασαν στα 736 εκατ. ευρώ (+31,8% ετησίως), ενώ τα EBITDA δ΄ τριμήνου έφτασαν τα 202,7 εκατ. ευρώ (+18,9% ετησίως).

Σήμερα όλα γίνονται από το κινητό τηλέφωνο.
Βάλε και το δικό σου το πρακτορείο στα κινητά χιλιάδων παικτών!
Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ

Τα καθαρά κέρδη του 2022 διαμορφώθηκαν στα 592,3 εκατ. ευρώ (+128,3% ετησίως).
Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΠ προτείνει τη διανομή μεικτού μερίσματος 0,70 ευρώ ανά μετοχή στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων.


Μαζί με το ήδη διανεμηθέν προμέρισμα των 0,30 ευρώ, το μέρισμα για το 2022 ανέρχεται σε 1 ευρώ ανά μετοχή.

Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει τη διανομή 0,45 ευρώ ανά μετοχή ως επιστροφή κεφαλαίου.

Συνολικά, η ανταμοιβή των μετόχων για το 2022 θα ανέλθει σε 1,45 ευρώ ανά μετοχή.
Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΑΠ, Jan Karas, οι επιδόσεις του 2022 υπογραμμίζουν τα απτά αποτελέσματα της στρατηγικής Fast Forward, παρά τις μακροοικονομικές προκλήσεις που προέκυψαν μέσα στη χρονιά.
Όπως σημείωσε, οι στρατηγικές πρωτοβουλίες του ΟΠΑΠ, που εστιάζουν στην ψηφιοποίηση, καθώς και το δυναμικό εμπορικό πλάνο του, οδηγούν στην αναβάθμιση της εμπειρίας διασκέδασης των πελατών.

Άλλαξε πράγματα όσο ακόμα έχεις παίκτες στο πρακτορείο σου!
Χρησιμοποίησε τον ίντερνετ για να βοηθήσεις τις πωλήσεις σου
Δες πως θα το κάνεις εδώ

Σημαντικές επιτυχίες σε retail και online για το 2022

Τοποθετώντας τον πελάτη και τις ανάγκες του στο επίκεντρο, ο ΟΠΑΠ προώθησε νέες προτάσεις και καινοτομίες, που έφεραν σημαντικές αλλαγές στην εμπειρία του πελάτη, τόσο στο retail, όσο και στο online κανάλι.
Στη βάση αυτή, ο κος Karas στάθηκε σε πρωτοβουλίες όπως οι νέες ενισχυμένες αποδόσεις του Πάμε Στοίχημα στα πρακτορεία, που είναι ανταγωνιστικές με αυτές της online αγοράς.
Η ρηξικέλευθη αυτή πρωτοβουλία αναβάθμισε το στοιχηματικό προϊόν και τις συνολικές επιδόσεις του ΟΠΑΠ στον τομέα αυτό.
Επίσης, οι πελάτες των πρακτορείων ΟΠΑΠ αγκάλιασαν τη νέα ψηφιακή εμπειρία που προσφέρει η εφαρμογή OPAP Store App, σε συνδυασμό με το αποτελεσματικό πρόγραμμα loyalty της εταιρείας. Ήδη, η βάση εγγεγραμμένων πελατών αγγίζει τους 650.000.
Ακόμη, η ανανέωση του PowerSpin έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των πελατών, ενώ σημαντικά αποτελέσματα έχουν αποφέρει οι πρωτοβουλίες ενίσχυσης του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., όπως οι καινοτόμες προτάσεις ΣΚΡΑΤΣ για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο και το ανανεωμένο Λαϊκό Λαχείο.

Μην μένεις πίσω στις εξελίξεις .
Κάνε το πρακτορείο σου διαφορετικό και ανταγωνιστικότερο
Δες εδώ ΔΩΡΕΑΝ πως θα το κάνεις 


Όσον αφορά στα VLTs, το δ’ τρίμηνο του 2022 ήταν ένα τρίμηνο-ρεκόρ σε όρους GGR, ενώ συνεχίστηκε το πρόγραμμα αντικατάστασης παιγνιομηχανημάτων και η εισαγωγή παιχνιδιών που αναβαθμίζουν την εμπειρία του πελάτη.


Η αναπτυξιακή δυναμική του online συνεχίστηκε, χάριν στην αυξημένη παικτική δραστηριότητα κατά την περίοδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, τις πρωτοβουλίες βελτίωσης των προϊόντων και την υλοποίηση ενός δυναμικού εμπορικού πλάνου.


Σημειώνεται ότι η βάση ενεργών πελατών ανήλθε σε ιστορικά υψηλά.
Ταυτόχρονα, μεγάλη πρόοδος επιτεύχθηκε στα παιχνίδια καζίνο, που εμφανίζουν αυξημένη παικτική δραστηριότητα και έχουν προσελκύσει νέα κοινά, όπως γυναίκες και νεαρές ηλικιακές ομάδες.

Ακόμη, το νέο website του ΤΖΟΚΕΡ αναβάθμισε την εμπειρία των πελατών, με εύκολους και γρήγορους τρόπους παιχνιδιού, οδηγώντας σε αύξηση επιδόσεων και ενεργών πελατών.

Χάνεις πελάτες καθημερινά από το ίντερνετ?

Βάλε και το δικό σου πρακτορείο στον κόσμο των Ψηφιακών Πρακτορείων και ψάρεψε τους από το ίντερνετ δωρεάν!

Οι στρατηγικές προτεραιότητες και οι εκτιμήσεις για το 2023

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ σημείωσε ότι το 2023 αναμένεται να είναι άλλη μια χρονιά ανάπτυξης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι θα ενισχυθούν περαιτέρω οι επιδόσεις της εταιρείας σε επίπεδο εσόδων και λειτουργικής κερδοφορίας.

Ταυτόχρονα, θα συνεχιστεί η υλοποίηση του οράματός του ΟΠΑΠ για την παροχή κορυφαίας στο είδος της διασκέδασης, σε συνδυασμό με την προσφορά προς την κοινωνία.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κος Karas παρουσίασε τις προτεραιότητες της στρατηγικής Fast Forward για το 2023.
Συγκεκριμένα, ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να εστιάζει στην προσιτή διασκέδαση του Πελάτη, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες και τις προσδοκίες του.

Όσον αφορά στο Brand, ο ΟΠΑΠ θα ενισχύσει το αποτύπωμά του στην ψηφιακή διασκέδαση, καθώς και τη σύνδεση και τη συνάφειά του με τους πελάτες.

Αν δεν υπάρχει το πρακτορείο σου στο ίντερνετ πως περιμένεις να σε δουν οι παίκτες ?

Έχεις πρακτορείο και θέλεις να αυξησεις τους πελάτες του?

 Κάνε κλικ εδώ

Το Online συνεχίζει να αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης.

Στην κατεύθυνση αυτή, θα συμβάλλουν η ανανεωμένη online στοιχηματική πλατφόρμα του ΟΠΑΠ, που ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία της, και η επέκταση της online παρουσίας της εταιρείας, μέσω της iLottery πρότασής της που θα είναι διαθέσιμη σύντομα μέσα στο 2023.

Έτσι, ο ΟΠΑΠ θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία online gaming.
Στο Retail, προτεραιότητα δίνεται στην καθιέρωση των καταστημάτων ΟΠΑΠ και PLAY ως τοπικών προορισμών προσιτής διασκέδασης, αξιοποιώντας τα κορυφαία παιχνίδια, το ολοκληρωμένο ψηφιακό customer journey και τα προγράμματα επιβράβευσης της εταιρείας, καθώς και ζωντανά event, με έντονο το στοιχείο της κοινωνικοποίησης και της διασκέδασης.
Η Τεχνολογία και οι Άνθρωποι αποτελούν καταλύτες για την επιτυχία της εταιρείας.

Χρειάζεσαι Digital Marketing  μόνο για το ΔΙΚΟ σου ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ?

Αν οι νέοι δεν βρίσκουν στα κινητά τους το πρακτορείο σου πως περιμένεις να σε γνωρίσουν και να έρθουν στο πρακτορείο σου?

Με το app.masterbet.gr το πρακτορείο σου θα βρίσκεται στα κινητά των παικτών της περιοχής σου!

Στον τομέα της Τεχνολογίας, ο ΟΠΑΠ εστιάζει στην εσωτερική ανάπτυξη των σημείων αλληλεπίδρασης με τους πελάτες και σε λύσεις που αυξάνουν την αποδοτικότητα του.

Όσον αφορά στους Ανθρώπους, θα συνεχιστεί η εξέλιξη της εταιρικής κουλτούρας και του σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος του που καθιερώνουν τον ΟΠΑΠ ως εργοδότη επιλογής στην ελληνική αγορά.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Karas (ΟΠΑΠ): Ανταμοιβή 1,45 ευρώ για τους μετόχους – Το Online αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης” στην πηγή:https://www.bankingnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ