Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Ανεβάζει την τιμή στόχο για ΟΠΑΠ η Eurobank Equities

Ανεβάζει την τιμή στόχο για ΟΠΑΠ η Eurobank Equities

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Ισχυρό τέταρτο τρίμηνο και γεναιόδωρη ανταμοιβή των μετόχων περιμένει η χρηματιστηριακή από τον ΟΠΑΠ, τον οποίο περιλαμβάνει στις κορυφαίες επιλογές της.

Υψηλές προσδοκίες για τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΠΑΠ έχει η Eurobank Equities που με ανάλυσή της ανεβάζει την τιμή στόχο στα 16,6 ευρώ (από 16,3 ευρώ) και διατηρεί σύσταση «αγοράς»

Οπως σημειώνει περιμένει ένα αρκετά εύρωστο τέταρτο τρίμηνο με GGR +9% σε ετήσια βάση (νέο τριμηνιαίο ρεκόρ) και +9% σε τριμηνιαία βάση στοιχείο που υποστηρίζεται από το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο ενίσχυσε τα έσοδα. Προβλέπουν έσοδα λιανικής κατά 9% χαμηλότερα από τα προ-Covid επίπεδα στοιχείο αλλά ισχυρά διαδικτυακά έσοδα (+23% σε ετήσια βάση).

ΘΕΛΕΙΣ Digital Marketing  μόνο για το ΔΙΚΟ σου ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ?

Θέλεις να το ανεβάσεις το πρακτορείο σου στην περιοχή σου?

Θέλεις να γίνεις ανταγωνιστικότερος και να αυξήσεις τον τζίρο σου

Ζήτησε μας να σε βοηθίσουμε ΕΔΩ

Υποθέτοντας καθαρό λειτουργικό κόστος +5% λόγω αυξημένων δαπανών μάρκετινγκ, υπολογίζουμε το EBITDA σε €195 εκατ., +14% σε ετήσια βάση. Σε συνδυασμό με χαμηλότερο χρηματοοικονομικό κόστος, αυτό θα οδηγήσει σε μια >100% ετήσια αύξηση των καθαρών κερδών, τα οποία θα διαμορφωθούν στα €173 εκατ. περιλαμβανομένου του κεφαλαιακού κέρδους από την πώληση της συμμετοχής στη Betano

Η εστίαση στα αποτελέσματα θα είναι στην αμοιβή των μετόχων. Η χρηματιστηριακή πιστεύει ότι είναι λογικό να περιμένουμε από τη διοίκηση να συνεχίσει να ευχαριστεί τους επενδυτές –καθώς τα συμφέροντα μειοψηφίας ευθυγραμμίζονται με εκείνα του κύριου μετόχου σε αυτό το μέτωπο– με την τελική αποζημίωση να είναι πιθανό να διαμορφωθεί κοντά στα €0,80-1,0 ανά μετοχή.

Αν οι νέοι δεν βρίσκουν στα κινητά τους το πρακτορείο σου πως περιμένεις να σε γνωρίσουν και να έρθουν στο πρακτορείο σου?

Με το app.masterbet.gr το πρακτορείο σου θα βρίσκεται στα κινητά των παικτών της περιοχής σου!

Πιστεύει ότι η διοίκηση μπορεί να επιλέξει να διανείμει το ποσό με δύο μορφές, δηλαδή μέρισμα (0,70-0,80 €) και επιστροφή κεφαλαίου (0,20-0,30 €), όπως συνέβη την ίδια περίοδο πέρυσι (για τεχνικούς λόγους) . Λαμβάνοντας υπόψη το προμέρισμα €0,30 που έχει ήδη καταβληθεί, η αμοιβή των μετόχων για το 222 φαίνεται να διαμορφώνεται κοντά στα €1,10- €1,30, υποδεικνύοντας μια απόδοση 9-10%. 

Σημειώνει ότι αυξήθηκε ελαφρά η τιμή στόχος καθώς και ότι διατηρεί τον ΟΠΑΠ ως κορυφαία επιλογή. 

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Ανεβάζει την τιμή στόχο για ΟΠΑΠ η Eurobank Equities” στην πηγή:https://www.euro2day.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ