Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ ΟΠΑΠ: Πουλάει τη συμμετοχή στη Betano 

ΟΠΑΠ: Πουλάει τη συμμετοχή στη Betano 

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

H ΟΠΑΠ ΑΕ ανακοίνωσε τη συμφωνίας πώλησης της συμμετοχής της ύψους 36,75% στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Kaizen Gaming Limited εκτός Ελλάδος και Κύπρου μέσω της Betano. H πώληση θα πραγματοποιηθεί από την 100% θυγατρική OPAP Investments και η αγορά θα γίνει από την εταιρεία Rubidium Holding 2 Ltd, μία εξ ολοκλήρου θυγατρική με έμμεση συμμετοχή του ομίλου SAZKA.

Σήμερα όλα γίνονται από το κινητό τηλέφωνο.
Βάλε και το δικό σου το πρακτορείο στα κινητά χιλιάδων παικτών!
Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, το τίμημα αγοράς αποτελείται από προκαταβολή σε μετρητά ύψους 50 εκατ. ευρώ, ελεύθερη μετρητών και οφειλών (debt free cash free basis), και πληρωμές ποσοστού επί μελλοντικών κερδών (earnout payments), με βάση την επίδοση κατά τα οικονομικά έτη 2022, 2023 και 2024, καταβλητέες τα έτη 2023, 2024 και 2025 αντίστοιχα.

«Το τίμημα αγοράς αντιστοιχεί στην δίκαιη αγοραία αξία της συμμετοχής 36,75% της OPAP Investment στην Betano, όπως αυτή έχει αποτιμηθεί από ανεξάρτητο οικονομικό σύμβουλο. Η Betano ενοποιούνταν με βάση τη μέθοδο της καθαρής θέσης επιβαρύνοντας τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου ΟΠΑΠ χρήσης 2021 με ζημιές ύψους 0,4 εκατ. σε επίπεδο EBITDA», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Άλλαξε πράγματα όσο ακόμα έχεις παίκτες στο πρακτορείο σου!
Χρησιμοποίησε τον ίντερνετ για να βοηθήσεις τις πωλήσεις σου
Δες πως θα το κάνεις εδώ

Και προστίθεται: «Η ανακοινωθείσα συναλλαγή αντανακλά την στρατηγική του ΟΠΑΠ που εστιάζει στη διατήρηση και ενίσχυση της ηγετικής του θέσης στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά διαδικτυακών παιγνίων».

Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής προαπαιτούνται κυρίως: Η λήψη όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές και ο εταιρικός διαχωρισμός της Betano από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της KGL σε Ελλάδα και Κύπρο (που αντιστοιχούν στην εναπομένουσα συμμετοχή της στην εταιρεία Stoiximan Ltd).

Με το app.masterbet.gr το πρακτορείο σου θα βρίσκεται στα κινητά των παικτών της περιοχής σου!

Μπες με το κινητό σου στο app.masterbet.gr  και θα δεις!

 

Ο ΟΠΑΠ διατηρεί τη συνολική συμμετοχή του ύψους 84,49% και τον αποκλειστικό έλεγχο επί της εταιρείας Stoiximan Ltd η οποία δραστηριοποιείται σε διαδικτυακά παίγνια στην Ελλάδα και την Κύπρο υπό το σήμα «Stoiximan».

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “ΟΠΑΠ: Πουλάει τη συμμετοχή στη Betano  ” στην πηγή : https://www.moneyreview.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ