Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΙΝΤΕΡΝΕΤ Οnline τυχερά παιχνίδια: Οι δύο Σύνδεσμοι, οι έριδες, τα πρόστιμα και το μπλόκο Σταϊκούρα

Οnline τυχερά παιχνίδια: Οι δύο Σύνδεσμοι, οι έριδες, τα πρόστιμα και το μπλόκο Σταϊκούρα

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 5 λεπτά

Με τις προσωπικές έριδες να κυριαρχούν, με διαφορετικούς στόχους και  διαφορετικές ατζέντες, από εκεί που δεν υπήρχε ούτε ένας, δημιουργήθηκαν ταυτόχρονα δύο Σύνδεσμοι στα Οnline τυχερά παιχνίδια , και οι εταιρείες του κλάδου σύντομα θα πρέπει να αποφασίσουν με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν.

Την ίδια στιγμή ενώ οι εταιρείες προσπαθούν και ελπίζουν σε αναθεώρηση ή και εξάλειψη του ορίου απωλειών στα 2 ευρώ ανά ποντάρισμα που έφερε μεγάλες απώλειες στα έσοδα τους, πληροφορίες αναφέρουν, ότι την πιθανότητα αυτή φαίνεται πως μπλοκάρει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος δε θεωρεί ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει διαφορετικά τα πονταρίσματα στα φρουτάκια online από τα πονταρίσματα στα Play του ΟΠΑΠ (που έχουν όριο απωλειών 2 ευρώ).

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν προτίθεται να παραχωρήσει στην Επιτροπή Παιγνίων το δικαίωμα να υπογράφει του Κανονισμούς των παιχνιδιών.

Με την αναβαθμισμένη οθόνη  των Live Pro της Master Bet  προσφέρεις στους παικτες του πρακτορείου σου έγκυρα ζωντανά αποτελέσματα στα ελληνικά!

 

Δύο Ενώσεις για τα online τυχερά παιχνίδια: Τι τις χωρίζει, τι δεν τις ενώνει

Εδώ και χρόνια οι εταιρείες του κλάδου προσπαθούν να δημιουργήσουν μια Ένωση που θα εκπροσωπεί θεσμικά τα συμφέροντά τους έναντι όλων των επίσημων φορέων. Η πρώτη προσπάθεια που ευωδόθηκε ήταν η ίδρυση της  Ελληνικής Ένωσης Εταιρειών Παιγνίων στο Διαδίκτυο (ΕΕΕΠΔ) ή Hellenic Online Gambling Association-HOGA που ανακοινώθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα ιδρυτικά της μέλη ήταν οι Stoiximan, Bet 365BetshopΕΝΤΑΙΝ (bwin, sportingbet, vistabet), InterwettenNetbet,  και Winmasters, και μέλη στο ΔΣ τους Ιωάννης Σπανουδάκης (Stoiximan), ως Πρόεδρος, Γαβριήλ Χαλεπλής (Betshop) ως Γενικός Γραμματέας και ως μέλη οι Ιωάννης Καποδίστριας (Bwin), Νίκος Νίκαρης (Bet365) και Θωμάς Τζόκας (Winmasters).

Σήμερα ήδη τα 2 μέλη της Ένωσης Interwetten και Netbet αποχώρησαν και προσχώρησαν στην άλλη Ένωση που δημιουργείται γύρω από τη Novibet. Σχετικά με τους λόγους, πηγές αναφέρουν, ότι αν και το κόστος συμμετοχής στα 50.000 ευρώ ετησίως για όλους, (όπως λένε κάποια μέλη της) το καταστατικό της Ένωσης, δεν προβλέπει μία ψήφο για κάθε μέλος στη Γενική Συνέλευση αλλά διπλάσιες ψήφους για τους μεγάλους από ότι για τους μικρότερους.

Κι αυτό γιατί, όπως συμπεραίνουν, τελικά φαίνεται πώς η στόχευση της  HOGA είναι η εκπροσώπηση των μεγάλων της  αγοράς που σε πολλές περιπτώσεις έχουν διαφορετικές πολιτικές και στοχεύσεις από τους μικρότερους.
Ωστόσο από τη HOGA τονίζεται, ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ότι έχουν προσκληθεί όλες οι αδειοδοτημένες εταιρείες και η Novibet και ότι η λειτουργία της Ένωσης HOGA διασφαλίζει τα συμφέροντα όλων των μελών της αφού οι αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία 80%.
Πηγή της HOGA αναφέρει: «Στόχος μας είναι εκπροσωπώντας τις εταιρείες στις οποίες αντιστοιχεί το 90% της αγοράς, να έχει δύναμη η φωνή μας και να εκπροσωπούμε τα συμφέροντά μας με αποτελεσματικότητα.
Ακόμη και οι μικρότερες εταιρείες που έχουν από 2 και όχι από 4 ψήφους στη Γενική Συνέλευση όπως οι μεγαλύτερες έχουν δύναμη αφού απαιτείται ομοφωνία 80% για να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.
Η Ελληνική Ένωση Εταιρειών Παιγνίων  στο ΔιαδίκτυοHOGA, θέτει ρήτρα αποκλειστικότητας και δεν επιτρέπει στα μέλη της να συμμετέχουν και στις δύο Ενώσεις, αφού ο στόχος μας είναι να έχει ο κλάδος μια ενιαία και ισχυρή φωνή». H HOGA έχει σήμερα πλέον 5 μέλη και είναι σε επαφές και με άλλες εταιρείες της αγοράς.

 Τι λένε οι άλλοι

«Η άνιση εκπροσώπηση ανάλογα το μέγεθος φαίνεται από τη μειωμένη αξία της ψήφου μας», σημειώνει εκπρόσωπος μιας από τις δυσαρεστημένες εταιρείες που ήδη αποχώρησε. «Μια Ένωση των μεγάλων εταιρειών μπορεί να έχει διαφορετικές προτεραιότητες από τις μικρότερες εταιρείες του κλάδου ή ακόμη και να θέλει ένα ξεκαθάρισμα στην αγορά», τονίζει εκπρόσωπος άλλης εταιρείας.

Ήρθε  το Master Bet app  που θα το κάνει  το πρακτορείοο σου  Ψηφιακό!

Έτσι, η δυσαρέσκειες εκφράστηκαν και  λίγο μετά την ίδρυση της πρώτης  Ένωσης ακολούθησε η ίδρυση ακόμα μίας, της Ελληνική Ένωσης Τυχερών Παιχνιδιών (Hellenic Gaming Association-HGA) στην οποία προσχωρούν οι Novibet, η Netbet και Interwetten ενώ απευθύνεται πρόσκληση συμμετοχής σε όλους ακόμη και στα μέλη της πρώτης. Με κόστος συμμετοχής στα 1000 ευρώ ανά εταιρεία, και διαφορετική ατζέντα, στόχος της Ένωσης HGA είναι να εκπροσωπεί ισότιμα όλα τα μέλη της.

Διαφωνίες επί των διαφωνιών στην ατζέντα

Για τη HOGA, σύμφωνα με προσκείμενες πηγές, οι προτεραιότητες στην ατζέντα είναι να εξαλειφθεί το όριο απωλειών 2 ευρώ ανά ποντάρισμα στα online φρουτάκια, να είναι ξεκάθαροι οι κανόνες έγκρισης των διαφημίσεων, να συμμετέχουν σε διαβούλευση με την Επιτροπή Παιγνίων πριν από κάθε απόφασή της και να βρεθούν τρόποι φορολόγησης των εταιρειών που δεν έχουν έδρα και προσωπικό στην Ελλάδα.

Για την HGA, σύμφωνα με προσκείμενες πηγές, οι προτεραιότητες στην ατζέντα αφορούν το όριο απωλειών 2 ευρώ ανά ποντάρισμα στα online φρουτάκια, το φόρο παίκτη, ώστε να μπαίνει ανά στήλη και όχι ανά κουπόνι και η συνεδρία να υπολογίζεται στο 24ωρο και όχι με το login logout, γιατί έτσι όπως υπολογίζεται σήμερα ο παίκτης πληρώνει πολύ περισσότερα. Ζητάνε ο φόρος εισοδήματος να υπολογίζεται στα έσοδα ανάλογα με τη χώρα προέλευσής τους, και να ισχύει η καταστατική έδρα όπως ίσχυε στον 4002. Οι ίδιες  πηγές τονίζουν ότι οι μεγάλες εταιρείες  του χώρου, (της HOGA) χρηματοδοτούν τον φόρο παίκτη και δεν τους πειράζει να επιβαρύνει τις μικρότερες εταιρείες που δεν το κάνουν.

Αντίστοιχα για το όριο απωλειών στα 2 ευρώ, πηγές της HGA λένε ότι δεν αποτελεί τόσο πρόβλημα για τη HOGA όσο στις μικρότερες εταιρείες του χώρου και δεν αποτελεί επομένως προτεραιότητα για τη HOGA.

Ωστόσο αυτό ρητά το διαψεύδει η HOGA, που επισημαίνει ότι από την πρώτη στιγμή έχει θέσει το θέμα στην Επιτροπή Παιγνίων και από τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου επεσήμανε την απώλεια δημοσίων εσόδων από τη στροφή στο παράνομο στοίχημα που έφερε ο περιορισμός του πονταρίσματος στα 2 ευρώ.

Αναβάθμισε τις πληροφορίες για τον παίκτη στο πρακτορείου σου

Κάνε τώρα την διαφορά!
Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ σε πάνω από 50 διαφορετικές οθόνες πληροφοριών

Δοκίμασε τώρα Δωρεάν ΕΔΩ!

Το μπλόκο Σταϊκούρα

Με όση ένταση και αν επιδιώκουν οι δύο Ενώσεις των online τυχερών παιχνιδιών, HGA και HOGA την εξάλειψη του ορίου απωλειών στα 2 ευρώ, δε φαίνεται, ωστόσο, πως θα καταφέρουν κάτι.  Κι αυτό γιατί στις ελπίδες και προσπάθειες τους να αλλάξει κάτι στο όριο απωλειών 2 ευρώ, φαίνεται πως βάζει φρένο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος κατά πληροφορίες,  δεν προτίθεται να αντιμετωπίσει διαφορετικά τα επίγεια  φρουτάκια του ΟΠΑΠ από τα online φρουτάκια και σε καμία περίπτωση δε θα ήθελε να αυξήσει το όριο απωλειών για τα επίγεια, από τα 2 ευρώ ανά ποντάρισμα που είναι σήμερα.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν, ότι μπλόκο θα θέσει ο υπουργός Οικονομικών και στο αίτημα του Προέδρου της Επιτροπής Παιγνίων κ. Δημήτρη Ντζανάτου για να αναλάβει η Επιτροπή Παιγνίων το δικαίωμα υπογραφής των Κανονισμών των Παιχνιδιών, μια αρμοδιότητα που απαιτεί νομοθετική ρύθμιση, που όπως φαίνεται ο  υπουργός Οικονομικός δεν προτίθεται να υποστηρίξει. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Παιγνίων ήταν θετική με την αύξηση του ορίου απωλειών από τα 2 ευρώ σε κάτι περισσότερο, ωστόσο ανέμενε νομοθετική ρύθμιση που θα επέτρεπε στην Επιτροπή να πραγματοποιήσει αυτές τις αλλαγές για να τις κάνει, κάτι που δε διαφαίνεται πια στον ορίζοντα.

Εν αναμονή και του ΣτΕ για τα πρόστιμα

Τα πρόστιμα για τις δηλώσεις κερδών των ετών 2011-2013 είναι ένα θέμα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια τις εταιρείες του κλάδου που τα χρεώθηκαν.

Κάποιες από αυτές τα έχουν ήδη πληρώσει (η Stoiximan 6 εκατ. ευρώ, η Novibet 1 εκατ. ευρώ), άλλες τα αμφισβήτησαν νομικά και κέρδισαν (η netbet 22 εκατ. ευρώ), άλλες είναι ακόμη στα δικαστήρια (η GVC για 184  εκατ. ευρώ) και Betshop για 30 εκατ. ευρώ. Η Betshop έχει προσφύγει στο ΣτΕ αμφισβητώντας απόφαση που κέρδισε το Δημόσιο στο Διοικητικό Εφετείο.

Έχεις πρακτορείο?
Κάθε ήμερα  σου παίρνουν περισσότερους  πελάτες για το ίντερνετ!

Θα παραμείνεις απαθής ?
Υπάρχει τρόπος για να συγκρατήσεις τους παίκτες σου στο πρακτορείο σου!

Πάρε σειρά και δοκίμασε δωρεάν το δικό σου Ψηφιακό πρακτορείο!

Στις αρχές του επόμενου μήνα η απόφαση του ΣτΕ στην υπόθεση του προστίμου ύψους 30 εκ. ευρώ στην Betshop,  αν είναι θετική για το Ελληνικό Δημόσιο, ενδέχεται να δημιουργεί ανησυχίες στις δύο εταιρείες που έχουν αμφισβητήσει νομικά και δεν έχουν πληρώσει τα πρόστιμα για τις χρήσεις 2011-2013 (GVG που είναι σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία και Netbet που έχει κερδίσει την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο).

Αντίθετα, αν η Betshop κερδίσει στο ΣτΕ, το θέμα των προστίμων κλείνει οριστικά.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Οnline τυχερά παιχνίδια: Οι δύο Σύνδεσμοι, οι έριδες, τα πρόστιμα και το μπλόκο Σταϊκούρα “ : στην πηγή:https://www.mononews.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ