Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Ο ΟΠΑΠ ετοιμάζει νέο ομολογιακό δάνειο με 200 εκατ. ευρώ!

Ο ΟΠΑΠ ετοιμάζει νέο ομολογιακό δάνειο με 200 εκατ. ευρώ!

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο < 1 λεπτό

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ σχεδιάζει έκδοση ομολόγων επταετούς διάρκειας, συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του -.

Δεδομένου ότι σχεδόν το σύνολο των εσόδων προέρχεται από το επίγειο δίκτυο των καταστημάτων του, η πανδημία επηρέασε σημαντικότατα τα οικονομικά αποτελέσματα και τις λειτουργικές επιδόσεις του Ομίλου με τα καταστήματα του ΟΠΑΠ να παραμένουν κλειστά για σχεδόν δύο μήνες και τα VLTs να επαναλειτουργούν στις αρχές Ιουνίου.

Μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και την επαναλειτουργία των καταστημάτων, σε συνδυασμό με την επανεκκίνηση των μεγάλων αθλητικών πρωταθλημάτων και εκδηλώσεων, τα έσοδα ανέκαμψαν σταδιακά.

Έχεις πρακτορείο?
Θωράκισε τους πελάτες σου προσφέροντας τους νέα μοναδική εμπειρία
Δοκίμασε εδώ ΔΩΡΕΑΝ τώρα!

Η διατήρηση ενός οικονομικού μοντέλου με χαμηλά σταθερά κόστη, η γρήγορη ανάκαμψη που ακολούθησε το άνοιγμα των καταστημάτων, καθώς και ένα σύνολο σημαντικών ενεργειών περιορισμού του κόστους, συνέβαλαν στο να καταγράψει ο ΟΠΑΠ θετικά λειτουργικά αποτελέσματα το β’ τρίμηνο 2020.

Σημειώνεται ότι τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) α’ εξαμήνου 2020 του ΟΠΑΠ ανήλθαν στα €507,9 εκ. μειωμένα κατά 34,8% σε ετήσια βάση και στο β’ τρίμηνο 2020 στα €179,6εκ. μειωμένα κατά 53,2% σε ετήσια βάση εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορονοϊού που επιβλήθηκαν και της επακόλουθης αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων ΟΠΑΠ.

Η απόδοση μετά την πλήρη επαναλειτουργία των καταστημάτων (8 Ιουνίου – 30 Ιουνίου) επέστρεψε σε θετικό έδαφος.

Τα καθαρά κέρδη το α’ εξάμηνο 2020 διαμορφώθηκαν στα €20,4 εκ. μειωμένα κατά 77,7% (α’ εξάμηνο 2019: €91,8εκ.) ή μειωμένα κατά 64,5% σε επαναλαμβανόμενη βάση μη συμπεριλαμβάνοντας έκτακτα κονδύλια και τα δύο χρόνια.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Ο ΟΠΑΠ δρομολογεί έκδοση επταετών ομολόγων, ύψους 200 εκατ. ευρώ ” : στην πηγή:http://sofokleous10.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ