Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΙΝΤΕΡΝΕΤ Τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο: Από τον Σεπτέμβριο οι μόνιμες άδειες

Τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο: Από τον Σεπτέμβριο οι μόνιμες άδειες

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Ολιγόμηνη καθυστέρηση αναμένεται να έχει η αδειοδοτική διαδικασία για τις μόνιμες άδειες τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο, σύμφωνα με πληροφορίες. Ειδικότερα, ενώ η διαδικασία αναμενόταν να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθεί από το Σεπτέμβριο. Η επίπτωση της πανδημίας στις αθλητικές διοργανώσεις και τα έσοδα των στοιχηματικών εξάλλου, κάνει τους διοργανωτές του διαγωνισμού να προτιμούν να τον μεταθέσουν σε μια πιο ομαλή περίοδο, ενώ ούτως ή άλλως ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί και δημοσιευθεί οι τρεις Κανονισμοί.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν τυπικές διαδικασίες όπως η υπογραφή από τον υπουργό Οικονομικών και η δημοσίευση των Κανονισμών Παιγνίων, Τεχνικών Προδιαγραφών και Καταλληλότητας.

Σημειώνεται ότι ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβούλευσης επί του σχεδίου υπουργικής απόφασης για τη θέσπιση Κανονισμού Παιγνίων και Κανονισμού Παιγνίων Τεχνικών Προδιαγραφών (Τ.Ε.Π.) που αφορά στη διοργάνωση και διεξαγωγή τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου και αναμένεται η υπογραφή του υπουργού και η τελική δημοσίευση του Κανονισμού. Ο Kανονισμός Καταλληλότητας βρίσκεται ακόμη σε διαβούλευση στο ευρωπαϊκό σύστημα TRIS (Technical Regulation Information System) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Αναβάθμισε το πρακτορείο σου.   Δοκίμασε εδώ ΔΩΡΕΑΝ ΤΩΡΑ

Αφού ολοκληρωθεί η διαβούλευση και στους τρεις Κανονισμούς και  υπογραφούν τα τελικά κείμενα από τον υπουργό Οικονομικών και δημοσιευθούν, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τους πλήρεις φακέλους τους.

Η αναταραχή που έχει προκαλέσει η πανδημία στις αθλητικές διοργανώσεις επηρέασε σημαντικά τα έσοδα των εταιρειών αθλητικού στοιχηματισμού και ακόμη και αν όλα ήταν έτοιμα, πιστεύουν κάποιοι, ότι  ίσως ο επόμενος μήνας δεν ήταν η ιδανική περίοδος για διαγωνισμό για μόνιμες άδειες στοιχηματισμού.

Από τις 24 προσωρινές άδειες τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, ήδη οι 11  έχουν κάνει αρχική αίτηση για μόνιμη άδεια στοιχηματισμού. Σ’ αυτές αναμένεται να προστεθεί  η σύμπραξη Ο.Τ.Ε. και Intralot, ενώ φημολογείται και το ενδιαφέρον από άλλες εταιρείες Pinnacle, William Hill, Betsson Group, 1Xbet, Vbet.

Ωστόσο η αβεβαιότητα και τα μειωμένα έσοδα στον κλάδο λόγω της επίδρασης της πανδημίας στις αθλητικές διοργανώσεις, ενδέχεται να μειώσει  τους ενδιαφερόμενος για τις μόνιμες άδειες το Σεπτέμβριο. Με δεδομένο ότι η διαδικασία θα είναι ανοιχτή χρονικά, εκτιμάται ότι κάποιοι μπορεί να επιλέξουν να αιτηθούν άδεια αργότερα,  όταν το περιβάλλον θα έχει ομαλοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική εκτίμηση για τα προβλεπόμενα έσοδα από την αδειοδότηση,  ήταν  75 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα από τους ετήσιους φόρους  παιγνίων (National Gaming Tax) και φόρους εισοδήματος των εταιρειών, που πλέον θα υποχρεούνται βάσει νόμου να έχουν έδρα την Ελλάδα.

Έχεις πρακτορείο?

Μην περιμένεις να φύγουν όλοι οι παίκτες στο στο ίντερνετ.Διεκδίκησε τους.

Δες εδώ πως θα το κάνεις

Τα τιμήματα και η χρονική διάρκεια των μόνιμων αδειών

Οι  ενδιαφερόμενες εταιρείες θα αιτηθούν για χορήγηση αδειών επταετούς διάρκειας, που θα παραχωρηθούν από την Ε.Ε.Ε.Π.

Η Άδεια Τύπου 1,  αφορά στη διεξαγωγή Διαδικτυακού Στοιχήματος και η Άδεια Τύπου 2, για τη διεξαγωγή Λοιπών Διαδικτυακών Παιγνίων (αριθμολαχεία, καζίνο, πόκερ και λοιπά τυχερά παίγνια. Το  χρηματικό αντίτιμο για την Άδεια Τύπου 1 είναι 3.000.000 ευρώ για ολόκληρη την επταετία (χωρίς να υπολογίζονται ποσά παραβόλων, χαρτοσήμων, αιτήσεων και κατατεθειμένων εγγυήσεων λειτουργίας) και αντίστοιχα, για τον Τύπο 2, 1.000.000 ευρώ επιπλέον.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο: Από τον Σεπτέμβριο οι μόνιμες άδειες ” : στην πηγή:https://www.mononews.gr/     Μαρίνα Πρωτονοταρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ