Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Fitch: Στους κλάδους που θα «εξαφανιστούν» με ένα νέο lockdown τα τυχερα παιχνιδια

Fitch: Στους κλάδους που θα «εξαφανιστούν» με ένα νέο lockdown τα τυχερα παιχνιδια

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά
Η Fitch Ratings αξιολόγησε την ευπάθεια των επιμέρους οικονομικών κλάδων σε ένα τέτοιο αρνητικό σενάριο. Οι πιο είναι ευάλωτοι τομείς σε ενέργειες αρνητικής αξιολόγησης σε αυτό το σενάριο είναι κλάδοι των εμπορευμάτων, οι αεροπορικές εταιρείες, τα καταλύματα και το λιανικό εμπόριο εκτός των τροφίμων.
Τα ratings σε αυτούς τους τομείς θα μπορούσαν να επηρεαστούν ιδιαίτερα αρνητικά.
Το σενάριο υποθέτει ότι η επανεμφάνιση μολύνσεων στις μεγάλες οικονομίες παρατείνει την κρίση υγείας και το σοκ εμπιστοσύνης, αποτρέπει την ανάκαμψη στις χρηματοπιστωτικές αγορές και υποχρεώνει νέα μέτρα κλειδώματος. Ένα μακροπρόθεσμο αρνητικό σοκ πλούτου και εμπιστοσύνης θα μείωνε τη ζήτηση των καταναλωτών και θα οδηγούσε σε παρατεταμένη περίοδο οικονομικής δραστηριότητας κάτω από τη μακροπρόθεσμη τάση.

Η ανάκαμψη στα επίπεδα του ΑΕΠ πριν από την κρίση θα καθυστερήσει έως περίπου τα μέσα της δεκαετίας, εκτιμάει η Fitch. Το βασικό σενάριο υποθέτει ότι η διαδοχική ανάκαμψη ξεκινά φέτος στο τρίτο τρίμηνο καθώς η κρίση υγείας υποχωρεί μετά από μια σύντομη αλλά σοβαρή παγκόσμια ύφεση.

Η ευαισθησία στους επιμέρους τομείς των παραπάνω κλάδων ενδέχεται να διαφέρει.

Ορισμένοι τομείς στα μέταλλα και στην εξόρυξη μπορεί να έχουν καλύτερη απόδοση από άλλους: ενώ για παράδειγμα, με δεδομένες τις αντικυκλικές ιδιότητες του χρυσού, οι τιμές του κίτρινου μετάλλου ενδέχεται να συνεχίσουν να αυξάνονται, η τιμή για άλλα μέταλλα μπορεί να σημειώσει επιπρόσθετη πτώση. Σε γενικές γραμμές, οι παραδοσιακά αμυντικοί τομείς, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, των τηλεπικοινωνιών, της υγειονομικής περίθαλψης, της λιανικής πώλησης τροφίμων και των τροφίμων, ποτών και καπνού είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν ήπιες έως μέτρια αρνητικές αξιολογήσεις.
Τυχερά παιχνίδια και κλάδος αναψυχής

Ο τομέας των τυχερών παιχνιδιών είναι ιδιαίτερα ευάλωτος στο πτωτικό σενάριο της Fitch. Τα καζίνα είναι από τις πρώτες επιχειρήσεις που άρχισαν τις δραστηριότητές τους, αλλά με μειωμένη χωρητικότητα και με κοινωνική απόσταση μεταξύ των τραπεζιών τυχερών παιχνιδιών και των παιχνιδομηχανών (κουλοχέρηδες).

Ωστόσο, η πορεία ανάκτησης εσόδων είναι αβέβαιη λόγω της επίδρασης της αυξανόμενης ανεργίας και της πιθανής συνεχιζόμενης αδυναμίας λόγω της ανησυχίας για τα θέματα υγείας.

 Η επανεμφάνιση μολύνσεων και ανανεωμένων lockdowns θα οδηγήσει σε έναν άλλο γύρο ουσιαστικής διαταραχής στα παγκόσμια ταξίδια και στη ζήτηση για στέγαση, επηρεάζοντας σημαντικά τις ταμειακές ροές σε ολόκληρο τον τομέα.

Τα επίπεδα απασχόλησης θα επηρεαστούν ξανά αρνητικά από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και από τον μειωμένο τουρισμό και τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

 Η διαταραχή θα επηρέαζε επίσης τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες, την κρουαζιέρα και τους χειριστές θεματικών πάρκων. Η επίδραση στα θεματικά πάρκα θα ήταν ιδιαίτερα ακραία, εάν οι λειτουργίες έκλειναν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Fitch: Οι κλάδοι που θα «εξαφανιστούν» με ένα νέο lockdown ” : στην πηγή:https://www.philenews.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ