Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Η πώληση τον ΟΠΑΠ προκαλεί σεισμικές ανατροπές

Η πώληση τον ΟΠΑΠ προκαλεί σεισμικές ανατροπές

από
Μόνο 2 λεπτά

Ολική ανατροπή, με κατακλυσμιαίες επιπτώσεις τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, προκαλεί η πώληση του «αμαρτωλού» ΟΠΑΠ στο ελληνοτσεχικό fund Emma Delta. Η κομβικής σημασίας ιδιωτικοποίηση -έξω από νούμερα και στυγνούς αριθμούς- αποτελεί την πλέοντρανταχτή απόδειξη πως η κυβέρνηση Σαμαρά προχωρά σε ολομέτωπη σύγκρουση με το άθλιο σύστημα της Διαπλοκής, των εγχώριων κρατικοδίαιτων νταβατζήδων, αλλά και των παρωχημένων και παρακμιακών αντιλήψεων της Αριστεράςτου κρατισμού, που οδήγησαν τη χώρα στην πτώχευση.

Σε οικονομικό επίπεδο η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ μεταφράζεται ως μια τεράστια, άμεση, «ένεση» 720 εκατ. ευρώ στα πολύπαθα κρατικά ταμεία. Στα οποία θα πρέπει να προσθέσουμε καιτον ετήσιο φόροτηςτάξεως του 30% που θα εισπράττει «βρέξει χιονίσει» το Ελληνικό Δημόσιο από τον διαχειριστή της κρατικής λοταρίας.

Εξαιρετικότο αντίτιμο και διαρκείας. Που θα αποτελεί για τα επόμενα δύσκολα κρόνια το πιο σίγουρο έσοδο πάνω στο οποίο θα στηρίζεται και ο ετήσιος προϋπολογισμός.
Η ιδιωτικοποίησητου ΟΠΑΠ προκαλεί όμωςκαι σεισμικές πολιτικές ανατροπές, αφού η επιτυχής ολοκλήρωση της συμφωνίας συνιστά την πλέον βαριά πολιτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών του και των γνωστών διαπλεκόμενων με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα αριβιστώνπουελέγχουντοπολιτικό μόρφωμα της Κουμουνδούρου.

Πάνω από όλα, όμως, αποτελείτο προσωπικό βατερλώ του Αλέξη Τσίπρα, όπως και του στενού του πολιτικού κύκλου, οι οποίοι με πρωτοφανή λύσσα επένδυσανπολιτικά (και όχι μόνο) στο μπλόκοτης ιδιωτικοποίησης.Έτσι, το αμέσως προσεχές διάστημα αποτελείτη χρυσή ευκαιρία του Σαμαρά να προχωρήσει σε ολική ρήξη και ανατροπή.

Αν και γνωρίζουμε πως η πλειονότητα των συμβούλων-επικοινωνιολόγων του Μαξίμου «σπρώχνει» τον πρωθυπουργό να αναβάλει τις υποχρεωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ενδεχομένως και για μετά το Συνέδριο της ΝέαςΔημοκρατίας, εκτιμούμε πως ο πρωθυπουργός θα πράξει το σωστό. Που δεν είναι άλλο από έναν ριζικό-επιθετικό ανασχηματισμό, με πρόσωπα ικανά, δοκιμασμένα και τα οποία δεν θα προκύπτουν από τις απαράδεκτες λογικές του «4-2-1» ή τις μίζερες ενδοκυβερνητικές ισορροπίες.
Με τον αντίπαλο στο καναβάτσο, η ευκαιρία είναι μοναδική για να γίνει το νέο ξεκίνημα. Ελπίζουμε πως ο Σαμαράς τελικά θα το τολμήσει…

Διαβάστε το άρθρο «Η πώληση τον ΟΠΑΠ προκαλεί σεισμικές ανατροπες» Του ΗΛΙΑ ΤΖΑΦΕΡΗ στην πηγή: ΑΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ