Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ H ΟΠΑΠ και η επένδυση της σε Kaizen και Stoiximan!

H ΟΠΑΠ και η επένδυση της σε Kaizen και Stoiximan!

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ τονίζει στο πληροφοριακό δελτίο πως η επένδυση στην Kaizen Gaming Limited, μητρική εταιρεία του ομίλου Stoiximan, «είναι ευθέως συμπληρωματική στις διαδικτυακές δραστηριότητες του και προσφέρει διαδικτυακή παρουσία σε διεθνές επίπεδο». Ο ΟΠΑΠ διατηρεί σήμερα συμμετοχή ύψους 36,75% στην Kaizen Gaming Limited, η οποία μέσω των θυγατρικών της θα συνεχίσει να προσφέρει διαδικτυακές υπηρεσίες στοιχηματισμού και άλλων τυχερών παιγνίων εκτός Ελλάδος και Κύπρου (σήμερα έχει παρουσία σε Πορτογαλία, Ρουμανία, Γερμανία και Βραζιλία), υπό την επωνυμία «Betano».

Μην μένεις πίσω στις εξελίξεις .
Βαλε το πρακτορείο σου στο ίντερνετ!

Παράλληλα, ο Όμιλος συμμετέχει σήμερα με ποσοστό 69% στις ελληνικές και κυπριακές δραστηριότητες του ομίλου Stoiximan με την επωνυμία «Stoiximan». Με βάση σχετικό συμφωνητικό, ο ΟΠΑΠ σκοπεύει να αποκτήσει ένα πρόσθετο έμμεσο μερίδιο 15,48% στις εν λόγω δραστηριότητες και εν τέλει να αποκτήσει αποκλειστικό έλεγχο επ’ αυτών, άμα τη λήψει των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές και αρχές ανταγωνισμού.

Σκοπός είναι οι ελληνικές και κυπριακές δραστηριότητες του Ομίλου Stoiximan, που σήμερα προσφέρονται από την εταιρεία Kaizen Gaming International Limited (πρώην GML Interactive Ltd), να προσφέρονται υπό την ίδια επωνυμία «Stoiximan» μέσω ξεχωριστού νομικού προσώπου. Οι ελληνικές και κυπριακές δραστηριότητες του Ομίλου Stoiximan, με την υπάρχουσα διοικητική ομάδα, θα συνεχίσουν ανεξάρτητα από τις διαδικτυακές δραστηριότητες της ΟΠΑΠ.

Μην μένεις πίσω στις εξελίξεις .
Κάνε το πρακτορείο σου διαφορετικό και ανταγωνιστικότερο
Δες εδώ ΔΩΡΕΑΝ πως θα το κάνεις

όμιλος Kaizen κατέχει ηγετική θέση στις αγορές Ελλάδας και Κύπρου με μερίδιο άνω του 40%. Οι δραστηριότητες του ομίλου σε Ελλάδα και Κύπρο («SMGC») είχαν το 2019 ακαθάριστα έσοδα (GGR) 201 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 82% των συνολικών εσόδων του ομίλου Kaizen Gaming. Σε επίπεδο κερδοφορίας, στη χρήση 2019 τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της «SMGC» ανήλθαν σε 44 εκατ. ευρώ. Στο πρώτο εξάμηνο του έτους τα έσοδα της δραστηριότητας «SMGC» ανήλθαν σε 107 εκατ. ευρώ έναντι 87 εκατ. στο περυσινό εξάμηνο και αποτέλεσαν το 74% των εσόδων της Kaizen Gaming Limited.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Η επένδυση σε Kaizen και Stoiximan” : στην πηγή:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ