Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Eurobank Equities: Αυξάνει την τιμή στόχο για τον ΟΠΑΠ στα 18 €

Eurobank Equities: Αυξάνει την τιμή στόχο για τον ΟΠΑΠ στα 18 €

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Η Eurobank Equities διατηρεί τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή και αυξάνει την τιμή στόχο στα €18 από τα €17,9 ανά μετοχή, διατηρώντας τη μετοχή στις κορυφαίες επιλογές της.

Η εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι ότι η εισηγμένη θα εμφανίσει το β’ τρίμηνο άνοδο 7% στα EBITDA στα €179 εκατ., με αύξηση άνω του 30% στα καθαρά κέρδη ανά μετοχή (στα €110 εκατ. αναμένονται τα καθαρά κέρδη).

«Παρόλο που τα κόστη αναμένεται να αποδυναμώσουν κάπως την αύξηση της πρώτης γραμμής (π.χ. προσωπικό και μάρκετινγκ), εξακολουθούμε να προβλέπουμε αύξηση των EBITDA κατά +7% σε ετήσια βάση στα €179 εκατ., μια αρκετά αξιοσέβαστη επίδοση.

Σε συνδυασμό με το χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης, αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση των κερδών ανά μετοχή σε πάνω από 30% σε ετήσια βάση (καθαρά κέρδη €110 εκατ. σύμφωνα με την εκτίμησή μας).

Δεδομένης της σημαντικής αύξησης της κερδοφορίας, πιστεύουμε ότι είναι λογικό να αναμένουμε ένα ενδιάμεσο μέρισμα, υψηλότερο από αυτό που καταβλήθηκε πέρυσι (€0,30), με τους αριθμούς μας να προβλέπουν €0,35 (και €1,55 συνολικά για το 2023).

Αναμένουμε επίσης ισχυρή παραγωγή ταμειακών ροών (περίπου €125 εκατ.) που θα απορροφήσει εν μέρει την επιστροφή μετρητών στους μετόχους (τελικό μέρισμα του 2022 και επιστροφή κεφαλαίου) οδηγώντας έτσι σε καθαρό χρέος €109 εκατ. (από €77 εκατ. καθαρά μετρητά το α’ τρίμηνο του 2023)», επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

Μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο

Ο ΟΠΑΠ λειτουργεί με ένα μοντέλο που βασίζεται στο franchise, με αποτέλεσμα να είναι μια επιχείρηση “ελαφριάς αξίας” με ελάχιστες ανάγκες σε επενδύσεις (αφού εξασφαλιστούν οι άδειες), περιορισμένο κίνδυνο κεφαλαίου κίνησης και σχετικά απρόσβλητο από σοβαρές πιέσεις κόστους.

Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με άλλες επιχειρήσεις λιανικής (π.χ. Tabcorp) ή διαδικτυακής κατεύθυνσης (π.χ. Entain) με χαμηλότερα περιθώρια EBITDA (μικρότερα του 23%) λόγω της υψηλότερης βάσης κόστους.

Παρόλο που ο ΟΠΑΠ έχει μικρότερη έκθεση στο online από άλλους ομοειδείς του εξωτερικού, η υψηλή μετατροπή των ταμειακών ροών σε κέρδη(άνω του 80% του EBITDA) στηρίζει έναν αυξημένο πολλαπλασιαστή EV/EBITDA, σε υψηλό μονοψήφιο αριθμό, ιδίως καθώς το μεγαλύτερο μέρος των ταμειακών ροών ρέουν στους μετόχους με τη μορφή επιστροφών μετρητών.

Με την οθόνη των Live Pro της Master Bet  προσφέρεις στους παίκτες του πρακτορείου σου έγκυρα ζωντανά αποτελέσματα και ΧΩΡΙΣ προβλήματα και ελλείψεις !

Η αποτίμηση της μετοχής του ΟΠΑΠ

Η μετοχή αποτελεί κορυφαία επιλογή και η χρηματιστηριακή αυξάνει την τιμή στόχο στα €18 από €17,9 μεταφέροντας την αποτίμηση μέχρι τον Αύγουστο του επόμενου έτους.

Η τιμή στόχος υποδηλώνει έναν δείκτη EV/EBITDA στις 8,8 φορές περίπου, μέτριο premium έναντι του ιστορικού μέσου όρου του ΟΠΑΠ, αλλά εξακολουθεί να έχει έκπτωση έναντι των καλύτερων στην κατηγορία ομοειδών, όπως η Flutter και η Entain.

Με το app.masterbet.gr το πρακτορείο σου θα βρίσκεται στα κινητά των παικτών της περιοχής σου!

Δοκίμασε τώρα Δωρεάν να κάνεις και εσύ το πρακτορείο σου Ψηφιακό και να πάρεις πελάτες από το ίντερνετ

Παρά τη συνολική απόδοση με +23% από τις αρχές του έτους, η Eurobank Equities εξακολουθεί να βρίσκει την επενδυτική υπόθεση επιτακτική, υποστηρίζοντας ότι η μετοχή μοιάζει με ομόλογο υψηλής απόδοσης με θεμελιώδη στοιχεία επενδυτικής ποιότητας που προσφέρουν απόδοση άνω του 10% και δυνατότητα ανατίμησης της τιμής από την επαναξιολόγηση και την αποκρυστάλλωση των επιλογών που διαθέτει η εταιρεία στο θέμα της ανανέωσης των αδειών.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Eurobank Equities: Αυξάνει την τιμή στόχο για τον ΟΠΑΠ στα €18 – Παραμένει αγοραστής” στην πηγή:https://www.mononews.gr/ Γεωργία Καλλιέρη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ