Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Εθισμός στα τυχερά παιχνίδια μέσω… διαδικτύου;

Εθισμός στα τυχερά παιχνίδια μέσω… διαδικτύου;

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Είναι γεγονός που πιστοποιείται από πληθώρα ερευνών πως η ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια, τόσο στην εφηβεία, όσο και στην ενήλικη ζωή αποκτά όλο και μεγαλύτερη έκταση διεθνώς.

Τα τυχερά παιχνίδια άλλωστε θεωρούνται ως μια αποδεκτή μορφή ψυχαγωγίας για τους εφήβους και τους ενήλικες, ενώ η πρόσβασή τους σε αυτά με την εξέλιξη της τεχνολογίας είναι ευκολότερη από ποτέ.

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η διαφήμιση όπου και για την προώθησή τους χρησιμοποιούνται κυριολεκτικά όλοι οι διαθέσιμοι τρόποι επικοινωνίας.

Στις έρευνες επισημαίνεται ότι υπάρχει μια σαφής έλλειψη στην προώθηση και επικοινωνία των κινδύνων που ελλοχεύουν από την εξάρτηση και τον παθολογικό τρόπο παιχνιδιού.

Μην μένεις πίσω στις εξελίξεις .
Κάνε το πρακτορείο σου διαφορετικό και ανταγωνιστικότερο
Δες εδώ ΔΩΡΕΑΝ πως θα το κάνεις

👉 Tα τυχερά παιχνίδια χρησιμοποιούνται από τους εφήβους και τους νεαρούς παίκτες για διασκέδαση, για απόκτηση χρημάτων, αλλά και ως ένας τρόπος διαφυγής από την πραγματικότητα. Δεν αποκλείεται πολλοί να τα χρησιμοποιούν και ως ένα μέσο κοινωνικής συναλλαγής και ανταγωνισμού. Υπάρχει τελικά σύνδεση του εθισμού στο διαδίκτυο με τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια;

Αρχικά, θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως μιλάμε για δυο διαφορετικούς εθισμούς, ωστόσο πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η πολύωρη χρήση του διαδικτύου αυξάνει τον κίνδυνο εθισμού στα τυχερά παιχνίδια.

Και αυτό γιατί ο έφηβος ή ο ενήλικας που ξοδεύει το μεγαλύτερο κομμάτι του ελεύθερου του χρόνου στο διαδίκτυο έχει σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα περισσότερες πιθανότητες τόσο να γνωρίσει τα τυχερά παιχνίδια (αν δεν τα γνωρίζει ήδη), όσο και να εθιστεί σε αυτά μέσω του διαδικτύου.

Αυτό που επίσης είναι ξεκάθαρο είναι πως το ένα δεν συνεπάγεται απαραίτητα το άλλο, ήτοι δεν σημαίνει πως ένας εξαρτημένος στο διαδίκτυο θα είναι απαραίτητα και εξαρτημένος στα τυχερά παιχνίδια ή στον online στοιχηματισμό και τούμπαλιν.

Αναφέραμε και παραπάνω ότι ο ένας εθισμός δεν συνεπάγεται αυτόματα τον άλλο, κάποιος μπορεί να είναι εθισμένος στο διαδίκτυο χωρίς όμως να έχει οποιαδήποτε ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια. Ωστόσο, είναι γεγονός πως είναι σαφώς πιο εύκολο κάποιος να εθιστεί στο διαδικτυακό τζόγο από ότι στον περιστασιακό τζόγο. Σε αυτό παίζει περισσότερο ρόλο η εύκολη πρόσβαση στα τυχερά παιχνίδια που έχει κάποιος μέσω του διαδικτύου.

Είναι πιο εύκολο για κάποιον που του αρέσει να παίζει τυχερά παιχνίδια να το κάνει μέσω του διαδικτύου καθώς έτσι μπορεί να μπαίνει και να παίζει όποτε θέλει, αρκεί να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Άλλαξε πράγματα όσο ακόμα έχεις παίκτες στο πρακτορείο σου!
Χρησιμοποίησε τον ίντερνετ για να βοηθήσεις τις πωλήσεις σου
Δες πως θα το κάνεις εδώ

Σήμερα, με τα κινητά τηλέφωνα 📱 και το wi-fi όλοι είμαστε συνέχεια συνδεδεμένοι στο ίντερνετ. Είναι λοιπόν πολύ πολύ εύκολο για κάποιον να διασκεδάζει παίζοντας τυχερά παιχνίδια από όπου κι αν βρίσκεται, είτε στην καφετέρια πίνοντας καφέ, είτε βλέποντας την αγαπημένη του σειρά στην τηλεόραση.

Φυσικά, δεν εθίζονται όλοι στα τυχερά παιχνίδια μέσω του διαδικτύου, απλώς είναι ένας πιο εύκολος τρόπος να εθιστεί κάποιος χωρίς καν να το καταλάβει.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι πως πέραν του γεγονότος ότι ο ίδιος μπορεί να μην καταλάβει ότι είναι εθισμένος, το ίδιο μπορεί να γίνει και με το περίγυρό του.

Είναι πολύ πιο εύκολο να καταλάβεις κάποιον εθισμένο στις παραδοσιακές μορφές τυχερών παιγνίων παρά στις νέες διαδικτυακές τους μορφές. Κι αυτό γιατί όπως προαναφέρθηκε κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε και πόσα χρήματα ποντάρει ο καθένας μέσω του λογαριασμού του σε μια στοιχηματική ιστοσελίδα ή σε ένα online casino.

Επιπλέον, η αποκλειστική πρόσβαση που έχει ο παίκτης στον λογαριασμό του κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Εθισμός στα τυχερά παιχνίδια μέσω… διαδικτύου;” : στην πηγή:https://www.ethnos.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ