Αρχική Ο ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ Έρευνα ΕΕΕΠ: Δείτε που πάνε οι παίκτες των πρακτορείων και τι ξοδεύουν!

Έρευνα ΕΕΕΠ: Δείτε που πάνε οι παίκτες των πρακτορείων και τι ξοδεύουν!

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Έρευνα που έγινε για την αγορά τυχερών παιχνιδιών στην χώρα μας οδηγεί σε σημαντικά συμπεράσματα για το προφίλ των πολιτών που επιλέγουν να διασκεδάσουν παίζοντας τυχερά παιχνίδια.

Χάνεις πελάτες καθημερινά από το ίντερνετ?

Η έρευνα ήταν ποσοτική,  έγινε για την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων και αφορούσε τα Χαρακτηριστικά και τη Συμπεριφορά των Παικτών Τυχερών Παιγνίων για το έτος 2021.

Συνολικά 3134 κάτοικοι Ελλάδας έλαβαν μέρος. Όλοι έπρεπε να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας και το 80% των συνεντεύξεων έγινε μέσω τηλεφώνου, ενώ το 20% διαδικτυακά.

Βάλε και το δικό σου πρακτορείο στον κόσμο των Ψηφιακών Πρακτορείων και ψάρεψε τους από το ίντερνετ δωρεάν!

Έχεις παίξει ποτέ τυχερά παιχνίδια;

Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα φαίνεται πως το 76% έχει παίξει τυχερά παιχνίδια στο παρελθόν, ενώ το 22% απάντησε αρνητικά.

Η ηλικιακή ομάδα που έχει μεγαλύτερη επαφή με τα τυχερά παιχνίδια είναι οι νέοι 18 έως 34 ετών, οι οποίοι σε ποσοστό 83% απάντησαν πως έχουν παίξει τυχερά παιχνίδια στο παρελθόν.

Αν οι νέοι δεν βρίσκουν στα κινητά τους το πρακτορείο σου πως περιμένεις να σε γνωρίσουν και να έρθουν στο πρακτορείο σου?

Το ποσοστό αυτό μειώνεται σημαντικά όσο η ηλικία των ερωτηθέντων ανεβαίνει.

Επίσης στην ερώτηση εάν έχουν παίξει ποτέ στο παρελθόν τυχερά παίγνια, απαντά θετικά το 82% των ανδρών και των 71% των γυναικών.

Έρευνα ΕΕΕΠ: Πόσο χρόνο αφιερώνουν στα τυχερά παιχνίδια;

Από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα το 65% απάντησε πως ασχολείται λιγότερο από μία ώρα την εβδομάδα. Στην αντίστοιχη έρευνα που έγινε το 2019, το ποσοστό αυτό ήταν 78%.

Αν δεν υπάρχει το πρακτορείο σου στο ίντερνετ πως περιμένεις να σε δουν οι παίκτες ?

Ένα ποσοστό 5% από τους συμμετέχοντες δήλωσαν πως ξοδεύουν 1 με 3 ώρες την εβδομάδα.

Το 4% των συμμετεχόντων δήλωσε πως παίζει 4 με 20 ώρες.

Το 1% παραδέχτηκε πως αφιερώνει περισσότερες από 20 ώρες την εβδομάδα στα τυχερά παιχνίδια.

Έρευνα ΕΕΕΠ: Τα ποσά που ξοδεύονται σε τυχερά παιχνίδια

Με το app.masterbet.gr το πρακτορείο σου θα βρίσκεται στα κινητά των παικτών της περιοχής σου!

Συνολικά, 53% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν πως ξοδεύουν λιγότερα από 10 € το μήνα σε τυχερά παιχνίδια.

Το 23% των ερωτηθέντων ξοδεύει από 10€ έως 50€ το μήνα.

Το 9% των συμμετεχόντων ξοδεύει πάνω από 50€ το μήνα.

Σχετικά υψηλότερο, είναι το ποσοστό όσων ξοδεύουν πάνω από 50€ τον μήνα είναι σχετικά υψηλότερο στους άνδρες (11%) και τους νέους 18-24 ετών (15%).

Υψηλά ποσοστά καταγράφονται κυρίως μεταξύ όσων παίζουν διαδικτυακά «φρουτάκια» (57%), ζωντανή ρουλέτα, Blackjack και Poker στο διαδίκτυο (49%).

Δοκίμασε τώρα Δωρεάν να κάνεις και εσύ το πρακτορείο σου Ψηφιακό και να πάρεις πελάτες από το ίντερνετ

Έρευνα ΕΕΕΠ: Τι δείχνει για τα τυχερά παιχνίδια και την προβληματική συμπεριφορά

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην σχέση των τυχερών παιχνιδιών με τους κινδύνους που αυτά κρύβουν και πώς συνδέονται με τις προβληματικές συμπεριφορές παικτών.

Για τον προσδιορισμό του κινδύνου προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παίγνια χρησιμοποιήθηκε ο δείκτης Problem Gambling Severity Index (PGSI).

Έχεις πρακτορείο?
Ακόμα να δοκιμάσεις την εφαρμογή του πράκτορα στο κινητό σου? 

Μπες με το κινητό σου στο app.masterbet.gr  και θα δεις!

To 86.7% των παικτών ανήκουν στην κατηγορία παικτών που δεν παρουσιάζουν προβληματική συμπεριφορά.

Στην κατηγορία χαμηλού κινδύνου ανήκει το 7.8% των ερωτηθέντων, το 4.2% στην κατηγορία μέτριου κινδύνου, ενώ το 1,2% εμφανίζει προβληματική συμπεριφορά.

Να τονίσουμε πως το ποσοστό των παικτών με προβληματική συμπεριφορά στην αντίστοιχη έρευνα που έγινε για το 2020 ήταν υπερδιπλάσιο και έφτανε το 2.7%.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Έρευνα ΕΕΕΠ: Ποιοι παίζουν τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα και τι ξοδεύουν” στην πηγή; https://cyclades24.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ