Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Επίδειξη δύναμης από τον ΟΠΑΠ

Επίδειξη δύναμης από τον ΟΠΑΠ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά
Την 7η ανοδική του συνεδρίαση στις εννέα τελευταίες πραγματοποίησε ο ΟΠΑΠ, πλησιάζοντας εκ νέου τα 12 ευρώ, απέχοντας πλέον λιγότερο από μισό ευρώ από τα υψηλά 5,5 ετών και τα 12,32 ευρώ που βρέθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2020.

Σε μια ημέρα όπου αρκετοί μη τραπεζικοί τίτλοι πιέστηκαν, όπως Jumbo (-2,79%), ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Motor Oil κ.α. ο ΟΠΑΠ ξεχώρισε με έμφαση σε όλο τον Large Cap κλείνοντας με άνοδο 3,84% στα 12,90 ευρώ, ενώ ανέβασε σημαντικά όγκο φτάνοντας στα 838.728 τεμάχια μέσω 9,87 εκατ. ευρώ τζίρου.

Η αποτίμηση του Οργανισμού είναι στα 3,98 δισ. ευρώ και είναι τρίτος σε όλο το Χ.Α. πίσω από την Coca Cola HBC και τον ΟΤΕ. Θυμίζουμε πως πρόσφατα η Euroxx Χρηματιστηριακή προχώρησε σε αναβάθμιση της μετοχής του ΟΠΑΠ, ανεβάζοντας την τιμή – στόχο στα 14 ευρώ, ήτοι αρκετά υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, διατηρώντας παράλληλα σύσταση «overweight».

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της ΑΧΕ, ο Οργανισμός έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεών του, ενώ έχει χαμηλότερη δομή κόστους, κάτι που του επιτρέπει να προχωρά σε σημαντικές επιστροφές κεφαλαίων προς του μετόχους. Παράλληλα, η ωρίμανση των δραστηριοτήτων στα VLTs καθώς και η βελτίωση της μακροοικονομικής εικόνας της χώρας προσφέρουν ένα ισχυρό momentum σε ότι αφορά την ανάπτυξη της κερδοφορίας.

H Euroxx σημειώνει πως η κυβέρνηση αναμένεται να οριστικοποιήσει σύντομα ένα νέο πλαίσιο στον τομέα παιγνίων, σύμφωνα με το οποίο θα δοθούν 7ετείς άδειες με κόστος 3 εκατ. ευρώ για δραστηριότητες on-line στοιχηματισμού, συν άλλα 2 δισ. ευρώ για on-line παιχνίδια καζίνο. Γενικότερα, όπως αναφέρει η ΑΧΕ, η ρύθμιση της ελληνικής διαδικτυακής αγοράς gaming θα είναι θετική για τον ΟΠΑΠ, δεδομένου ότι θα δημιουργήσει ίσους όρους ανταγωνισμού για όλους τους συμμετέχοντες.

Παράλληλα, την περασμένη Δευτέρα άρχισε η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών του ΟΠΑΠ που προέκυψαν από την επανεπένδυση μερίσματος, ενώ ξεκίνησε και η πληρωμή του έκτακτου μερίσματος για όσους επενδυτές επέλεξαν να πάρουν ρευστό.

Πιο αναλυτικά, εισήχθησαν 13.084.373 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, τις οποίες έλαβαν όσοι μέτοχοι προχώρησαν σε επανεπένδυση του μερίσματος. Συνολικά, όπως έχει ανακοινώσει ο ΟΠΑΠ, 2.900 μέτοχοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο πρόγραμμα επανεπένδυσης μερίσματος (scrip dividend), επιλέγοντας να επανεπενδύσουν στην εταιρεία, με αποτέλεσμα η συμμετοχή στο πρόγραμμα να ανέλθει στο 48,2% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου.

H Sazka Group, ο μεγαλύτερος μέτοχος στον OΠΑΠ ήταν μεταξύ των μετόχων που επέλεξαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επανεπένδυσης, οπότε το ποσοστό συμμετοχής του ανέρχεται πλέον σε 41,7%. Πλέον, ο ΟΠΑΠ έχει προς διαπραγμάτευση 334.707.816 μετοχές.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Επίδειξη δύναμης από τον ΟΠΑΠ” : στην πηγή: Reporter.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ