Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Άνοιξε η αυλαία της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού 2020

Άνοιξε η αυλαία της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού 2020

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Το 3ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού επικεντρώθηκε στις επιπτώσεις που είχε η πανδημία στην ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια και στις μεθόδους ενίσχυσης του ασφαλούς περιβάλλοντος

Σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας θα συνεχίσει να έχει ο τομέας του στοιχήματος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού. Αυτό το μήνυμα έστειλε Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων (ΕΑΣ), Ιωάννα Φιάκκου, στο πλαίσιο χαιρετισμού που απηύθυνε στο 3ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού, με το οποίο άνοιξε σήμερα η αυλαία της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού 2020.

Για πρώτη φορά το 3ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, ως αποτέλεσμα των πρωτοφανών συνθηκών  που δημιούργησε η πανδημία. Όπως ανέδειξε στον χαιρετισμό της η κ. Φιάκκου «Τα τελευταία χρόνια καταβλήθηκε σημαντική προσπάθεια για την αναβάθμιση του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών. Στόχος ήταν και παραμένει η αποτελεσματική ρύθμιση τη αγοράς, η διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης της, η δημιουργία μηχανισμών για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που ελλοχεύει η παράνομη αγορά, οι βάσεις για την ενσωμάτωση των συνεχών εξελίξεων με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος για το ευρύτερο κοινό. Αποτέλεσμα αυτού, ο κλάδος να γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη. Με την καθοριστική συμβολή της Αρχής εξελίχθηκε σε πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης, αφού τα έσοδα στοιχήματος αντιστοιχούσαν στο 3,5% του ΑΕΠ κατά το 2019 σε σχέση με 0,99% το 2016». Η πρόεδρος της ΕΑΣ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ενίσχυσης των κατάλληλων προϋποθέσεων για την επιτάχυνση της τεχνολογικής ανάπτυξης του κλάδου, με στόχο τόσο τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διατήρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των παρόχων στοιχηματικών υπηρεσιών και τυχερών παιχνιδιών, όσο και την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την πρόληψη προβληματικών συμπεριφορών.

Μην μένεις πίσω στις εξελίξεις .
Βαλε το πρακτορείο σου στο ίντερνετ!

Χαιρετίζοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, υπογράμμισε τη συμβολή της ΕΑΣ στην οικονομία της χώρας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αποτελεί σημαντικό εταίρο της Κυβέρνησης, στις προσπάθειες που καταβάλλει για να δημιουργήσει συνθήκες μακροχρόνιας οικονομικής ευημερίας. «Ειδικότερα, ο κλάδος του στοιχήματος συνέβαλε στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ απέφερε σημαντικά έσοδα στο κράτος. Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα, χωρίς όμως να θέτουμε υπό διαπραγμάτευση την πάγια θέση μας ότι η προστασία της κοινωνίας και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού είναι εκ των ων ουκ άνευ. Είναι έντονη πεποίθησή μας ότι ζητούμενο δεν είναι οι καθολικές απαγορεύσεις, που στην πραγματικότητα ανοίγουν παράθυρο στην παρανομία, αλλά η αποτελεσματική ρύθμιση της αγοράς και η λειτουργία της σε πλαίσια νομιμότητας, ώστε να δημιουργείται αξία για την κυπριακή οικονομία και να προστατεύεται παράλληλα το κοινό από την προβληματική ενασχόληση», επεσήμανε.

Τις εργασίες του 3ου Συνεδρίου Ασφαλούς Παιχνιδιού, το οποίο φέτος επικεντρώθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας στην ασφαλή ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια, παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 συμμετέχοντες. Τις δικές τους σκέψεις, εμπειρίες και εισηγήσεις ξεδίπλωσαν από το βήμα του συνεδρίου πέραν των 25 καταξιωμένων ακαδημαϊκών, επαγγελματιών του κλάδου, καθώς επίσης στελέχη αρμόδιων φορέων από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Σήμερα όλα γίνονται από το κινητό τηλέφωνο.
Βάλε και το δικό σου το πρακτορείο στα κινητά χιλιάδων παικτών!
Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ

Οι ομιλητές στάθηκαν ιδιαίτερα στις συνέπειες της πανδημίας στη στοιχηματική συμπεριφορά και ασφάλεια των παικτών και τις ευκαιρίες που προσφέρει η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και των νέων τεχνολογιών στην ανάπτυξη του τομέα, αλλά και στην προστασία των παικτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε φέτος κάτω από διαφορετική ταυτότητα, μετά τη μετονομασία της Εβδομάδας Υπεύθυνου Παιχνιδιού σε Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού. Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων προχώρησε στον επανασχεδιασμό της ταυτότητας της Εβδομάδας, λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές και τις εισηγήσεις της επιστημονικής κοινότητας. Με τη φράση «Ασφαλές Παιχνίδι» τονίζεται ότι πέραν της ατομικής ευθύνης, ευθύνη για την προστασία των παικτών έχει και η Πολιτεία και τα όργανά της, όσο και οι πάροχοι τυχερών παιχνιδιών και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στον κλάδο.

Υπενθυμίζεται ότι η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού ολοκληρώνεται την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου. Όλες οι δράσεις της Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες και τα διατάγματα του Υπουργού Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της Εβδομάδας μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: https://sgw.cy/.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Άνοιξε η αυλαία της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού 2020 ” : στην πηγή:https://www.philenews.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ