Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕΕΠ ΕΕΕΠ: Τεράστιες ευκαιρίες της αγοράς του Online Gaming στην Ελλάδα

ΕΕΕΠ: Τεράστιες ευκαιρίες της αγοράς του Online Gaming στην Ελλάδα

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Τεράστιες ευκαιρίες πίσω από την αγορά των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων βλέπει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων παρά τους κινδύνους που ενέχει και οι οποίοι μπορεί να περιοριστούν με την συνεργασία των παρόχων.

Η αγορά των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων συνολικά αναπτύσσεται δυναμικά και θα συνεχίσει να το κάνει τα επόμενα χρόνια, κάτι που τεκμηριώνεται από την αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου και τις διεθνείς τάσεις.

Πίσω από την ανάπτυξη αυτή η ΕΕΕΠ «βλέπει» έναν βασικό κίνδυνο αλλά και πολλές ευκαιρίες.

Σήμερα όλα γίνονται από το κινητό τηλέφωνο.
Βάλε και το δικό σου το πρακτορείο στα κινητά χιλιάδων παικτών!
Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ

Ο βασικός κίνδυνος είναι ότι οι αριθμοί του Online Gaming τρομάζουν. «Πολλές φορές δημιουργούν λάθος εντυπώσεις όπως το μέγεθος του TGR σε σχέση με τα παραδοσιακά επίγεια παίγνια» τονίζει ο κ. πρόεδρος της ΕΕΕΠ Δ. Τζανάτος, ο οποίος ωστόσο αναφέρει ότι με συνεργασία παρόχων και Αρχής μπορούν να περιοριστούν οι κίνδυνοι που υπάρχουν τόσο στο επίπεδο της επικοινωνίας, αλλά κυρίως στο πρακτικό επίπεδο.

Ωστόσο διευκρινίζει ότι στη συγκεκριμένη αγορά υπάρχουν και τεράστιες ευκαιρίες καθώς:

-Είναι η μόνη αγορά τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα που μπορεί σε έναν εκτεταμένο βαθμό να εξάγει τεχνογνωσία και «προϊόντα».

-Είναι η μόνη αγορά που μπορεί να συμβάλλει σε τόσο αυξημένο βαθμό στην έρευνα και την τεχνολογική εξέλιξη στη χώρα μας.

Μην μένεις πίσω στις εξελίξεις .
Βαλε το πρακτορείο σου στο ίντερνετ!

Στο πλαίσιο αυτό η Αρχή στοχεύει να αδράξει τις ευκαιρίες και να μην αφήσει να χαθεί χρόνος. Έτσι έχει ξεκινήσει μία σειρά κινήσεων προκειμένου να γίνουν οι αλλαγές αυτές στο νομοθετικό πλαίσιο ώστε να γίνει η Ελλάδα ελκυστική σε παγκόσμιο επίπεδο και δίνοντας την ευκαιρία στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας να μεταφέρουν τις έδρες τους από «φορολογικούς παράδεισους» που βρίσκονται σήμερα όπως η Μάλτα.

Οι στρατηγικοί άξονες της ΕΕΕΠ για την αγορά Online Gaming

Ο πρώτος στρατηγικός άξονας για την ΕΕΕΠ είναι η προστασία των παικτών και των ευάλωτων ομάδων και η βελτιστοποίηση του θετικού κοινωνικού αποτυπώματος της αγοράς παιγνίων

Στο πεδίο αυτό το δημόσιο συμφέρον και οι πολιτικές των παρόχων συγκλίνουν σε μεγάλο βαθμό.

Μάλιστα, όπως διευκρινίζουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕΕΠ, πολλοί πάροχοι έχουν αναπτύξει σημαντικές δράσεις και έχουν υψηλή τεχνογνωσία προώθησης του «υπεύθυνου παιχνιδιού» που προστατεύει την κοινωνία αλλά και την αγορά.

Άλλαξε πράγματα όσο ακόμα έχεις παίκτες στο πρακτορείο σου!
Χρησιμοποίησε τον ίντερνετ για να βοηθήσεις τις πωλήσεις σου
Δες πως θα το κάνεις εδώ

Ο δεύτερος στρατηγικός άξονας της ΕΕΕΠ είναι η ελαχιστοποίηση της παραβατικότητας και της παρανομίας σε ότι αφορά τα τυχερά παίγνια. Αφορά κυρίως τον παράνομο τζόγο και φυσικά την αυστηρή εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου από τους παρόχους.

Ο τρίτος στρατηγικός άξονας της ΕΕΕΠ είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμβολή της στην ανάπτυξη της εξωστρέφειας, της καινοτομίας και των επενδύσεων. Όπως αναφέρουν τα ίδια στελέχη ο χώρος των διαδικτυακών παιγνίων παρέχει τεράστιες δυνατότητες σε αυτό το πεδίο

Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες στους υφιστάμενους παρόχους και κατά συνέπεια τα συμφέροντα και εδώ συγκλίνουν.

Προκειμένου αυτές οι συγκλίσεις να αξιοποιηθούν παραγωγικά η ΕΕΕΠ θα επιδιώξει να διαμορφωθούν σταθερές και στοχοπροσηλωμένες δομές συνεργασίας,.

Χάνεις πελάτες καθημερινά από το ίντερνετ?

Βάλε και το δικό σου πρακτορείο στον κόσμο των Ψηφιακών Πρακτορείων και ψάρεψε τους από το ίντερνετ δωρεάν!

Κάνε κλικ εδώ και για το δικό σου πρακτορείο!

Οι κοινωνικές παράμετροι του On Line Gaming

Σύμφωνα με την ΕΕΕΠ απαιτείται η διαμόρφωση ενός σταθερού μηχανισμού, που θα μετράει διαρκώς, θα αξιολογεί, θα λαμβάνει μέτρα, θα αξιολογεί την αποτελεσματικότητά τους κ.λ.π.

Υπάρχει ήδη μία πλούσια διεθνής εμπειρία που διαρκώς εμπλουτίζεται και οι πάροχοι έχουν διαρκή επαφή με αυτήν.

Η συνεργασία της ΕΕΕΠ με τους παρόχους , αλλά και με άλλους φορείς, είναι αυτονόητη.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “ΕΕΕΠ: Τεράστιες ευκαιρίες της αγοράς του Online Gaming στην Ελλάδα” στην πηγή:https://www.insider.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ