Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕΕΠ Δημήτρης Τζανάτος (ΕΕΕΠ)> Mέσα σε 3 μήνες έκανε πράξη τις δεσμεύσεις του

Δημήτρης Τζανάτος (ΕΕΕΠ)> Mέσα σε 3 μήνες έκανε πράξη τις δεσμεύσεις του

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Παρά την υποστελέχωση της ανεξάρτητης αρχής, σήκωσε τα μανίκια και άρχισε να υλοποιεί όλα όσα δεσμεύθηκε

Το είπε και το έκανε.

Ένα ιδιαίτερα θετικό παράδειγμα δημόσιας διοίκησης διαπιστώσαμε με την κατάθεση της ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων της Επιτροπής Παιγνίων (ΕΕΕΠ) για το 2020 στη Βουλή από το νέο επικεφαλής της Δημήτρη Ντζανάτο.

Άνθρωπος της αγοράς, παρά την υποστελέχωση της ανεξάρτητης αρχής, σήκωσε τα μανίκια και άρχισε να υλοποιεί από την πρώτη στιγμή της θητείας του, όλα όσα δεσμεύθηκε στην αρμόδια επιτροπή όταν ορκίστηκε στη Βουλή στις 10 Δεκεμβρίου του 2020.

Δοκίμασε τώρα Δωρεάν ΕΔΩ!

Θυμίζουμε ότι τότε κάποιοι βουλευτές κατά την διαδικασία της ακρόασης του από την αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου, έκαναν παράπονα ότι οι εκθέσεις είχαν «ιστορικό χαρακτήρα», καθώς καθυστερούσε η κατάθεσή τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν άμεση εικόνα για την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στην αγορά παιγνίων.

Ο κύριος Τζανάτος, τότε χωρίς περιστροφές είπε ξεκάθαρα ότι ως νέος Πρόεδρος της ΕΕΕΠ θα εξαντλήσει όλες τις δυνάμεις και θα ξενυχτίσει και ο ίδιος μάλιστα, ώστε να  παραδοθεί εντός του προβλεπόμενου χρόνου η σχετική έκθεση: «μπορώ να σας πω με τεράστιο ποσοστό ότι θα μπορέσω να το υλοποιήσω ότι και να γίνει -θα το κάνω μόνος μου αν χρειαστεί- ότι το Μάρτη του 2021 θα έχετε, όπως λέει ο νόμος και την έκθεση του 2020 και την έκθεση του 2019 που λείπει και πιστεύω πια και οικονομικές καταστάσεις, όχι σαν αυτές, πολύ καλύτερες, με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα του δημόσιου τομέα».

Σε χρόνο ρεκόρ λοιπόν προχθές  ο Δημήτρης Τζανάτος, έκανε πράξη, ότι ακριβώς είχε δεσμευθεί από την πρώτη στιγμή. Μακάρι και οι άλλες ανεξάρτητες αρχές να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

Όπως προκύπτει τώρα από τα στοιχεία για το 2020 που δημοσιοποίησε η ΕΕΕΠ, τα τυχερά παίγνια που διεξάγονται μέσω του διαδικτύου (remote gambling) αποτέλεσαν κατά την τελευταία δεκαετία έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της αγοράς παιγνίων σε τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και παγκόσμιο επίπεδο.

Ακόμα ψάχνεις τρόπο να ζωντανέψεις το μεγάλο παιχνίδι στο πρακτορείο σου?

Δοκίμασε τα ΕΞΥΠΝΑ στατιστικά KINOPRO δωρεάν και θα δεις την διαφορά απο τους παίκτες σου !

Πέρυσι, τα έσοδα που προήλθαν από τα παίγνια που διεξάγονται διαδικτυακά παρουσίασαν αύξηση 35,85% επί του TGR και 34,46% επί του GGR σε σύγκριση με το 2019. Επιπλέον, από τα παίγνια αυτά προήλθε το 72,11% του συνολικού κύκλου εργασιών (TGR) όλων των παιγνίων, αύξηση 18,80% (53,31%) και το 36.21% των συνολικών ακαθαρίστων εσόδων (GGR), αύξηση 16.58% (19,63%), σε σύγκριση πάντοτε με το 2019.

Από τα στοιχεία φαίνεται ότι μεγάλο μέρος των παικτών που συμμετείχαν στα παίγνια του επίγειου δικτύου, μετατοπίστηκαν στα διαδικτυακά παίγνια, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτόν στην σημαντικότατη αύξηση του κύκλου εργασιών και των μικτών κερδών της συγκεκριμένης αγοράς.

Με βάση τα ίδια στοιχεία, τα έσοδα του Δημοσίου το 2020 από τα τυχερά παίγνια έφθασαν τα 629 εκατ.ευρώ.

Από αυτά, 354 εκατ.ευρώ προήλθαν από τον ΟΠΑΠ και 233 εκατ.ευρώ από τις εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος.

Παράλληλα, επικαιροποιήθηκαν στα στοιχεία για τη Black List που διατηρεί η EEEΠ  για τα online τυχερά παίγνια, από τα οποία προκύπτει πως μειώθηκε ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ιστοτόπων σε 2.387 από 2.632 που ήταν το 2019.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Δημήτρης Τζανάτος (ΕΕΕΠ)> Mέσα σε 3 μήνες έκανε πράξη τις δεσμεύσεις του” : στην πηγή:https://kourdistoportocali.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ