Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Διαμορφώνεται σταδιακά το σχήμα της Emma Delta για τον ΟΠΑΠ

Διαμορφώνεται σταδιακά το σχήμα της Emma Delta για τον ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Με την επόμενη ημέρα μετά την απόκτηση του 33% από την Emma Delta αρχίζουν να ασχολούνται στον ΟΠΑΠ, καθώς ο νέος μέτοχος αναμένεται να αναλάβει ενεργό ρόλο όταν ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία. Κάτι που εκτιμάται πως θα απαιτηθεί διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών.

Το ενδιαφέρον θα εστιασθεί στη διοικητική αναδιοργάνωση του ΟΠΑΠ δεδομένου ότι η Emma Delta σε ανακοίνωσή της λίγο πριν από το οριστικό κλείσιμο της συμφωνίας είχε επισημάνει πως, σύμφωνα με την ανάλυση που έχει κάνει, ο Οργανισμός έχει εσωτερικά προβλήματα οργάνωσης και περίπλοκη δομή. Από εκεί και πέρα, το κοινοπρακτικό σχήμα της Emma Delta δείχνει να λαμβάνει την τελική μορφή του με την ημιεπίσημη συμμετοχή της ιταλικής Lottomatica.

Εκπρόσωπος της τελευταίας δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι ο ιταλικός όμιλος, ένας από τους μεγαλύτερους στον χώρο της διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη, πρόκειται να αποκτήσει μειοψηφική συμμετοχή στην Emma Delta. H συμμετοχή της Lottomatica θα είναι στρατηγικού χαρακτήρα με τον ιταλικό όμιλο να συνεισφέρει σε επίπεδο τεχνογνωσίας. Υπενθυμίζεται ότι η Lottomatica, μέσω της θυγατρικής της G2 Interactive, είναι ο στρατηγικός εταίρος του ΟΠΑΠ στην επικείμενη δραστηριοποίηση του τελευταίου στον χώρο του διαδικτυακού στοιχήματος.

Στην Emma Delta τη μεγαλύτερη συμμετοχή έχει το Emma Capital του Τσέχου επενδυτή Jiri Smejc, ενώ μετέχουν ακόμη οι Έλληνες επιχειρηματίες Γιώργος Μελισσανίδης και Χρήστος Κοπελούζος, η ρωσική επενδυτική εταιρεία ICT Group, το τσέχικο επενδυτικό fund KKCG και το σλοβακικό fund J&T Finance.

Διαβάστε το άρθρο «Διαμορφώνεται σταδιακά το σχήμα της Emma Delta για τον ΟΠΑΠ» στην πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ