Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Χρ. Γκόκας: Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ εκπέμπουν S.O.S.

Χρ. Γκόκας: Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ εκπέμπουν S.O.S.

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας μαζί με Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα πρακτορεία ΟΠΑΠ της χώρας.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι τα τελευταία 2 χρόνια, με την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Πολιτείας, αλλά και των αυστηρών lockdowns, οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων ΟΠΑΠ έχουν σημαντικές μειώσεις στα έσοδά τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ) σε σχετική επιστολή της.

Έχεις πρακτορείο?

Επιπρόσθετα σημειώνουν ότι εκτός από τη μειωμένη διάθεση των καταναλωτών να εισέλθουν στα πρακτορεία, έχουν να αντιμετωπίσουν και τον διαδικτυακό ανταγωνισμό, ο οποίος ευνοείται από την παρούσα κατάσταση, και δημιουργεί απώλειες στις εν λόγω επιχειρήσεις. Επίσης αναφέρουν ότι τα λειτουργικά έξοδα του φυσικού καταστήματος, όπως η αύξηση των τιμών της ενέργειας, εντείνουν την οικονομική δυσχέρεια, στην οποία βρίσκονται, και η θέσπιση μέτρων στήριξης ή η παράτασή τους, κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου ο κλάδος να επιβιώσει.

Ακόμα ψάχνεις τρόπο να ζωντανέψεις το μεγάλο παιχνίδι στο πρακτορείο σου?

Ταυτόχρονα τονίζουν ότι τα πρακτορεία ΟΠΑΠ απαιτείται να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από την Κυβέρνηση, σε σχέση με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις λιανεμπορίου, λόγω της φύσης του επαγγέλματος, καθώς επίσης και να λάβουν την κατάλληλη στήριξη για να μην χρειαστεί ούτε ένας (1) από τους 15.000 περίπου εργαζόμενους να χάσει τη δουλειά του, λόγω και της αναμενόμενης επιδείνωσης της γενικότερης κατάστασης κατά τους επόμενους μήνες και ιδιαίτερα τους χειμερινούς.

Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ερωτούν στους αρμόδιους Υπουργούς για τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν, ώστε να βοηθήσουν τον κλάδο των πρακτορείων ΟΠΑΠ, καθώς και εάν σκοπεύουν να υιοθετήσουν τις προτάσεις της Ομοσπονδίας τους.

Εδώ αποκτάς το Ψηφιακό σου Πρακτορείο!

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρονται τα ακόλουθα: «Μεταξύ των επιχειρηματιών που με μεγάλη προσπάθεια προσπαθούν να επιβιώσουν κατά τα τελευταία δύο σχεδόν χρόνια της πανδημίας του covid-19 και των συνεπακόλουθων περιοριστικών μέτρων που εναλλάσσονται με αυστηρά lockdowns, είναι και ο κλάδος των Πρακτόρων του ΟΠΑΠ.

Σε πρόσφατη επιστολή της προς τα μέλη της κυβέρνησης, ωστόσο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ) εκφράζει την δικαιολογημένη αγωνία της, από τη στιγμή που οι επιχειρήσεις τους καλούνται να λειτουργήσουν, έχοντας να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα, στα οποία είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν, χωρίς την αποφασιστική συνδρομή και αρωγή της Πολιτείας.

Ακόμα να δοκιμάσεις το Master Bet app στο κινητό σου? 

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για αναγκαία μεν, ωστόσο, συνεχιζόμενα περιοριστικά μέτρα, τα οποία για τρίτη κατ’ ουσία συνεχόμενη χρονιά οδηγούν σε κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης και μείωση της διάθεσης του καταναλωτικού κοινού να εισέλθει στα πρακτορεία ΟΠΑΠ, και μάλιστα κατά την πλέον παραγωγική περίοδο της χρονιάς, στην οποία εισρέει στα ταμεία τους το περίπου 30% του ετήσιου τζίρου τους.

Συνέπεια των παραπάνω είναι οι εν λόγω επιχειρήσεις να λειτουργούν με πολύ μεγάλη απώλεια κύκλου εργασιών, με αποτέλεσμα ανυπολόγιστες οικονομικές ζημίες στον κλάδο, κατάσταση βέβαια που επιτείνεται και από την αυξημένη πίεση του διαδικτυακού ανταγωνισμού, ο οποίος σαφώς ευνοείται από την παρούσα συγκυρία.

Μες με το κινητό σου στο app.masterbet.gr  και θα δεις !

Παράλληλα, ο κλάδος καλείται να τα βγάλει πέρα και με τις υπόλοιπες λειτουργικές ανάγκες και έξοδα ενός φυσικού καταστήματος, που παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα ραγδαία αύξηση, όπως π.χ. η αύξηση των τιμών της ενέργειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΠΟΕΠΠΠ, δικαιολογημένα και μέχρι την εξομάλυνση της κατάστασης που έχει προκαλέσει η πανδημία, ζητά την εκ νέου εισαγωγή ή παράταση μέτρων στήριξης οικονομικής φύσης, όπως τη μετάθεση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, την επιδότηση ενοικίου, την ένταξη του κλάδου σε προγράμματα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ, την εξέταση της περίπτωσης μη επιστροφών των προκαταβολών κ.α., προκειμένου ο κλάδος να επιβιώσει.

Επειδή η συγκυρία με τους νέους περιορισμούς, τους υγειονομικούς ελέγχους πελατών/παικτών, το φόβο ενός νέου έστω και συγκεκαλυμμένου lockdown κ.λπ. καθίσταται κυριολεκτικά εκρηκτική και ενδέχεται να γίνει εκρηκτικότερη τους επόμενους χειμερινούς μήνες.

Kάθε ήμερα  σου παίρνουν περισσότερους  πελάτες για το ίντερνετ!

Επειδή τα πρακτορεία ΟΠΑΠ αποτελούν κατά κύριο λόγο, οικογενειακές επιχειρήσεις, αριθμούν 3.800 περίπου καταστήματα ανά την επικράτεια, απασχολώντας περίπου 15.000 εργαζόμενους και θα πρέπει να βοηθηθούν από την κυβέρνηση, ώστε κατά το δυνατόν να αποφευχθούν τα λουκέτα.

Επειδή οι δραστηριότητες των Πρακτορείων του ΟΠΑΠ έχουν από την φύση τους διαφορετικές ανάγκες από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις λιανεμπορίου.

Υπάρχει τρόπος για να συγκρατήσεις τους παίκτες σου στο πρακτορείο σου!

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:

1. Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθενται να προβούν, προκειμένου να βοηθήσουν τον κλάδο των πρακτορείων ΟΠΑΠ να επιβιώσει από την παρούσα, άκρως αρνητική, συγκυρία για τον κλάδο;

2. Σκοπεύουν να υιοθετήσουν τις προτάσεις της ΠΟΕΠΠΠ, ώστε οι επιχειρήσεις που εκπροσωπεί να συνεχίσουν να λειτουργούν κατά το δυνατόν απρόσκοπτα και τους επόμενους κατά τα φαινόμενα πολύ δύσκολους μήνες;

Πάρε σειρά και δοκίμασε δωρεάν το δικό σου Ψηφιακό πρακτορείο

Δες εδώ ΔΩΡΕΑΝ πως θα το κάνεις

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Χρ. Γκόκας: Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ εκπέμπουν S.O.S. ” : στην πηγή:http://www.maxitisartas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ