Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΙΝΤΕΡΝΕΤ Online τυχερά παιχνίδια: Από το Δεκέμβριο οι πρώτες μόνιμες άδειες

Online τυχερά παιχνίδια: Από το Δεκέμβριο οι πρώτες μόνιμες άδειες

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 5 λεπτά

Στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν να δραστηριοποιούνται στην αγορά οι  πρώτες επιχειρήσεις στην αγορά  online τυχερών παιχνιδιών με μόνιμες άδειες.

Πρόκειται για τις εταιρείες που είναι ήδη στην αγορά και έκαναν πρώτες αίτηση στις αρχές Σεπτεμβρίου και μετά το πέρας του διμήνου, αναμένουν την απάντηση από την Επιτροπή Παιγνίων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ακολούθως, θα καταθέσουν τα τελικά δικαιολογητικά έγγραφα και στα τέλη Νοεμβρίου την εγγυητική των 500.000 ευρώ έκαστη και αμέσως μετά από το Δεκέμβριο θα μπορούν να λειτουργήσουν την πλατφόρμα τους με την νέα άδεια.

Σήμερα έχουν κατατεθεί 19 αιτήσεις για μόνιμες άδειες από εταιρείες που ήδη υπάρχουν στην αγορά αλλά και από νεοεισερχόμενες ενώ τονίζεται ότι απαιτείται μία άδεια για κάθε brand. Δηλαδή αν μια εταιρεία διαθέτει τρία διαφορετικά brand (ιστότοπους) χρειάζεται τρεις άδειες Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες  οι 19 αιτήσεις για μόνιμες άδειες προέρχονται 3 από GVC, 3 από την Rebel, 2 από τον ΟΠΑΠ (για ΟΠΑΠ, Stoiximan), 1 από Netbet, 1 Novibet, 1 Pokerstars, 1 Goalbet, 1 Championsbet, 1 Bet365, 1 B2b. 

Από τις αιτήσεις για μόνιμες άδειες, 4 προέρχονται από νεοεισερχόμενους, από τους Fonbet, Bettson, Regency και ΟΤΕ-Ιντραλοτ.

Σήμερα όλα γίνονται από το κινητό τηλέφωνο.
Βάλε και το δικό σου το πρακτορείο στα κινητά χιλιάδων παικτών!
Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πραγματικός αριθμός των νέων κατόχων μόνιμων αδειών, θα βεβαιωθεί στα τέλη Νοεμβρίου με την κατάθεση των εγγυητικών. Όπως αναφέρουν πληροφορίες κάποιες εταιρείες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος της μόνιμης άδειας, ξεκίνησαν τη διαδικασία αδειοδότησης, ώστε να εξασφαλίσουν περισσότερη διάρκεια λειτουργίας σε μεταβατικό καθεστώς. Υπενθυμίζεται ότι όποια από τις εταιρείες του μεταβατικού καθεστώτος δεν είχε ξεκινήσει την αδειοδότηση για μόνιμες άδειες θα έπρεπε να σταματήσει τη λειτουργία της.

Υπενθυμίζεται ότι ο δρόμος για τη χορήγηση των μόνιμων αδειών και τη λήξη του μεταβατικού καθεστώτος που ίσχυε για χρόνια, άνοιξε με τον ν.4635/2019. Ο συγκεκριμένος νόμος έχει προκύψει με διαβουλεύσεις που είχε διεξαγάγει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων από μηδενική βάση, μελετώντας το διεθνές και ευρωπαϊκό πλαίσιο, για να καταλήξει στις βέλτιστες πρακτικές. Και μετά από τη θέσπιση του νομοθετικού πλαισίου, με την ολοκλήρωση του Κανονιστικού Πλαισίου, τον Αύγουστο του 2020, με την έκδοση πληθώρας Υπουργικών Αποφάσεων από τον Υπουργό Οικονομικών, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Εκκρεμότητες

Στο μεταξύ αγώνα δρόμου να διευκρινιστούν οι ασάφειες πραγματοποιούν σύμφωνα με πληροφορίες οι εταιρείες του χώρου, ώστε «το νέο πλαίσιο λειτουργίας  να είναι διαφανές και ξεκάθαρο». Στις ασάφειες που αναφέρουν είναι:

-Πόσο διαρκεί η παικτική συνεδρία; Σήμερα ο νόμος προβλέπει διάλειμμα  για 30», για κάθε παίκτη ανά παικτική συνεδρία, ενώ και  φόρος παίκτη υπολογίζεται από τα κέρδη του ανά παικτική συνεδρία. Ωστόσο η παικτική συνεδρία …δεν προσδιορίζεται χρονικά. Έτσι για άλλες εταιρείες διαρκεί από το login μέχρι το log out (όπως στην Novibet), για άλλες 24 ώρες (interwetten) και για άλλες 12 ώρες (stoiximan).

-To minimum ποντάρισμα είναι στα 2 ευρώ στα slot όταν στα φυσικά καζίνο είναι 25 ευρώ δημιουργώντας για κάποιους άνισους όρους ανταγωνσιμού

-Το τζακ ποτ  είναι μέχρι 50.000 ευρώ στο online ενώ απεριόριστο στο offline

-Τα πλάνα εμπορικής επικοινωνίας, σύμφωνα με τον νόμο, των εταιρειών με τις μόνιμες άδειες πρέπει να κατατεθούν αφού αποκτήσουν μόνιμες άδειες, ενώ ακυρώνονται τα πλάνα των ίδιων εταιρειών που έχουν εγκριθεί αλλά είχαν κατατεθεί όσο είχαν μεταβατικές άδειες. Καθώς από την κατάθεση του εμπορικού πλάνου στην Επιτροπή Παιγνίων μέχρι την έγκρισή του, μπορεί να περάσει και ένας μήνας, αυτό σημαίνει, αν τηρηθεί το γράμμα του νόμου, ότι μπορεί να σταματήσουν όλες διαφημιστικές καμπάνιες των εταιρειών για ένα μήνα.

Ευάγγελος Καραγρηγορίου στη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Έχουμε δύο υπαλλήλους για τις 19 αιτήσεις

Μην μένεις πίσω στις εξελίξεις .
Κάνε το πρακτορείο σου διαφορετικό και ανταγωνιστικότερο
Δες εδώ ΔΩΡΕΑΝ πως θα το κάνεις

Στη διαδικασία αδειοδότησης που είναι σε εξέλιξη και στις δυσκολίες της αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων κ. Ευάγγελος Καραγρηγορίου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου είπε:

«Σήμερα, η διαδικασία αδειοδότησης βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχουν κατατεθεί αιτήσεις από 19 εταιρείες και για τους δύο τύπους αδειών, αριθμός εξαιρετικά σημαντικός. Έτσι, στο άμεσο μέλλον, θα έχουμε μια διαδικτυακή αγορά με κανονικές άδειες και ένα κανονιστικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει τον αυστηρό έλεγχο των εταιρειών αυτών, καθώς και την άμεση πρόσβαση της Επιτροπής Παιγνίων στο σύνολο των δεδομένων της παικτικής δραστηριότητας μέσω online διασύνδεσης.

Τα επόμενα βήματα είναι ότι το επόμενο διάστημα θα εξεταστούν οι αιτήσεις και έχει μια πολύ αυστηρή διαδικασία τον πρώτο χρόνο, προκειμένου να προσαρμόσουν τα συστήματα τους για να έχουμε online διασύνδεση, δηλαδή εντός του έτους θα έχει ολοκληρωθεί και η κάλυψη των τεχνικών προδιαγραφών, που έχουμε θέσει που είναι στο πιο υψηλό στάνταρ διεθνώς. Αφού φεύγουμε από το μεταβατικό καθεστώς που οι εταιρείες ήταν στο εξωτερικό και δεν είχαμε πρόσβαση στα στοιχεία, πλέον να έχουμε πρόσβαση στους σέρβερ τους και να μπορούμε ανά πάσα στιγμή να βλέπουμε τι γίνεται και να μην ξεφεύγει τίποτα.

Άρα, τα επόμενα βήματα είναι ναι μεν σύνθετα διοικητικά, αλλά έχουν προδιαγραφή από τους κανονισμούς και υπάρχει ο ορίζοντας τους επόμενους μήνες να δώσουμε τις άδειες να παίξουν οι εταιρείες και να ολοκληρώσουν όλες τις προδιαγραφές που πρέπει εντός του έτους».

«…Εξετάζουμε τις αιτήσεις των 19 εταιρειών και πολύ άμεσα θα προχωρήσουμε. Βέβαια να ενημερώσω πάλι, ότι έχουμε δύο υπαλλήλους που εξετάζουν 19 αιτήσεις και δεν είναι μόνο αυτές οι 19 αιτήσεις. Πρώτη φορά φέραμε σε ισχύ με υπουργική απόφαση, κατόπιν δικής μας εισήγησης, το λεγόμενο Κανονισμό Καταλληλότητας Προσώπων. Δεν θα αδειοδοτούμε πλέον μόνο τις εταιρείες του διαδικτύου, θα αδειοδοτούμε κάθε πρόσωπο, φυσικό και νομικό, το οποίο εμπλέκεται με κάποιο τρόπο σε συγκεκριμένη δραστηριότητα, είτε αυτό είναι μέτοχος, θα δημιουργήσουμε μετοχολόγιο, στο παρελθόν δεν υπήρχαν μετοχολόγιο, θα ξέρουμε τον multimode beneficial owner, μέχρι τον τελευταίο μέτοχο, θα ξέρουμε τις διοικήσεις των εταιρειών και θα πρέπει να έχουν πάρει καταλληλότητα από εμάς, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους εργαζόμενους που εκτελούν κρίσιμες λειτουργίες, τους συνεργάτες των εταιρειών, τα διάφορα site που προωθούν αυτές τις εταιρείες θα πρέπει να έχουν πάρει πάλι καταλληλότητα από εμάς, τους κατασκευαστές, αυτούς που αγοράζουν τις πλατφόρμες και την τεχνολογία τους.»

«Πλέον με την αδειοδότηση των εταιρειών του διαδικτύου θα έχουμε την άσπρη λίστα για πρώτη φορά, αφού θα έχουμε αδειοδοτημένους τους δικούς μας παρόχους, άρα θα είναι πάρα πολύ πιο εύκολη αυτή η διαδικασία του παρελθόντος. Όταν ανέλαβα είχαμε 600 ιστοτόπους, με πάρα πολλή δουλειά από στελέχη της Αρχής το φτάσαμε 2.700 παράνομους ιστοτόπους. Ωστόσο, δεν είχαμε άσπρη λίστα, αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να τεκμηριώνεις κάθε φορά τον έλεγχο σου. Πλέον, όποιος δεν είναι στην άσπρη λίστα θα είναι στη μαύρη λίστα, οπότε θα χρειάζεσαι λιγότερα, θα πρέπει να κάνεις ελέγχους, διοικητική διαδικασία, αλλά λιγότερο υλικό τεκμηρίωσης, παρά πολύ πιο γρήγορα μπορούν να γίνονται οι έλεγχοι».

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Online τυχερά παιχνίδια: Από το Δεκέμβριο οι πρώτες μόνιμες άδειες- Ποιοι έκαναν τις 19 πρώτες αιτήσεις” : στην πηγή:https://www.mononews.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ