Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Γιατί εκτινάχθηκε στα 213 εκατ. ευρώ το deal της Stoiximan

Γιατί εκτινάχθηκε στα 213 εκατ. ευρώ το deal της Stoiximan

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο < 1 λεπτό

Οι αναλυτές, ξένοι και εγχώριοι, συμφωνούν ότι το ενδεχόμενο αργής ανάκαμψης της εταιρικής κερδοφορίας δεν έχει ενσωματωθεί στις αποτιμήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι οι τρέχουσες αποτιμήσεις ενδέχεται να είναι απαιτητικές, αν εγκαθιδρυθεί η εκτίμηση ότι η εταιρική κερδοφορία θα επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα, από το δ’ τρίμηνο του 2021 ή στις αρχές του 2022.

Εξ ου και θεωρούν ότι το ράλι ανοδικής αντίδρασης έχει εξαντληθεί, ενώ καταγράφονται ήδη υπερβολές.

Υπερβολές σημειώνονται και στο Χ.Α. Χαρακτηριστική περίπτωση η ανοδική αντίδραση της Aegean, η μετοχή της οποίας έφθασε ως τα 5,84 από τα 3,20 ευρώ και διαπραγματεύεται πέριξ των 5,40 ευρώ.

Για τις ευρωπαϊκές αγορές είναι κρίσιμη η σημερινή τηλεδιάσκεψη κορυφής της Ε.Ε, όπου αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης και τη χρηματοδότησή του.

ΟΠΑΠ: Η δραστηριότητα της Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο (Stoiximan Greece Cyprus – SGC), αποτελεί το πλέον κερδοφόρο της TCB Holdings καθώς το 2019 εμφάνισε EBITDA 44 εκατ. ευρώ.

ΟΠΑΠ ΙΙ: Η δραστηριότητα σε Ελλάδα και Κύπρο θα αποσχισθεί και θα αποδοθεί σε νέα εταιρεία, που θα ελέγχεται από τον ΟΠΑΠ.

Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ διατηρεί το 36,75% στην TCB Holdings, η οποία μέσω της Betano θα συνεχίσει να προσφέρει διαδικτυακές υπηρεσίες στοιχηματισμού σε εκτός Ελλάδας και Κύπρου αγορές.

ΟΠΑΠ ΙΙΙ: Συνολικά για το 84,49% της Stoiximan, που αποκτάται συνδυαστικά, ο ΟΠΑΠ θα καταβάλει 213 εκατ. ευρώ (σ.σ. τα 50 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί).

Επιπρόσθετα, προβλέπεται earn-out scheme για την περίπτωση που επιτευχθούν προκαθορισμένοι στόχοι λειτουργικής κερδοφορίας την τρέχουσα διετία (2020-21).

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Γιατί εκτινάχθηκε στα 213 εκατ. ευρώ το deal της Stoiximan” : στην πηγή:https://www.nextdeal.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ