Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΙΝΤΕΡΝΕΤ Οnline betting: Μετά το EURO 2021 οι μόνιμες άδειες – Oλο το παρασκήνιο

Οnline betting: Μετά το EURO 2021 οι μόνιμες άδειες – Oλο το παρασκήνιο

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Προχωρούν οι διαδικασίες προετοιμασίας των εταιρειών online betting που λειτουργούν με προσωρινές άδειες εδώ και 10 χρόνια, για να λάβουν μόνιμη αδειοδότηση. Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των φακέλων με τα δικαιολογητικά, η Επιτροπή Παιγνίων έχει περιθώριο δύο μηνών να απαντήσει και να εισπράξει τα τιμήματα των αδειών. Εφόσον δεν απαντήσει στο διάστημα αυτό σε κάποιον ενδιαφέρόμενο, ο φάκελος απορρίπτεται. Σε περιπτώσεις έγκρισης φακέλου, ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να καταθέσει και μια εγγυητική που ανέρχεται στο ύψος των 500.000 €.

Διαδικασία

Για τη χορήγηση άδειας, ο υποψήφιος οφείλει να καταθέσει:

➜ Εγγυητική επιστολή 500.000 ευρώ
➜ Παράβολο 10.000 ευρώ
➜ Καταβεβλημένο κεφάλαιο του υποψήφιου κατόχου ύψους 200.000 ευρώ τουλάχιστον
➜ Δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις των τελευταίων 3 ετών
➜ Πιστοποιητικό οικονομικής και φορολογικής ενημερότητας
➜ Πιστοποιητικό περί μη πτώχευσης και μη θέσης σε εκκαθάριση και μη αίτησης για πτώχευση και θέση σε εκκαθάριση

Mε 5  διαφορετικές οθόνες  των Live Pro της Master Bet προσφέρεις πάντα μια μοναδική εμπειρία με έγκυρα ζωντανά αποτελέσματα (μέχρι 90 αγώνες /οθόνη!)

Δοκίμασε τώρα Δωρεάν ΕΔΩ!

Εκτιμάται ότι οι πρώτες άδειες θα δοθούν τον Ιούνιο, όμως το Go Live των νέων αδειών, δηλαδή η εκκίνηση της λειτουργίας τους, τοποθετείται αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες του κλάδου,  έχουν ζητήσει, η εκκίνηση της λειτουργίας τους με τις νέες άδειες, αν δεν γίνει πριν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Euro2021 που ξεκινάει στις 13 Ιουνίου να γίνει μετά τη λήξη του στις 13/7/2021.

Σημειώνεται ότι μετά την έγκριση των φακέλων των εταιρειών, και την καταβολή του τιμήματος, χρειάζεται να ενημερωθούν οι εταιρείες για το είδος του reporting που θα ζητά η Επιτροπή Παιγνίων και μετά ένας μήνας για την προετοιμασία των  συστημάτων των εταιρειών στα νέα δεδομένα.

Από την πλευρά της η Επιτροπής Παιγνίων, αναφέρουν πληροφορίες, δείχνει διατεθειμένη να δείξει ευελιξία και να βοηθήσει ώστε το σύνολο των 11 προσωρινά αδειοδοτημένων εταιρειών να πάρουν μόνιμες άδειες. Και μπορεί το deadline για τους φακέλους με τα δικαιολογητικά είναι η 30 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Δημήτρης Ντζανάτος, διαβεβαιώνει τους ενδιαφερόμενους, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι εφόσον υπάρχει αιτιολόγηση για ενδεχόμενη καθυστέρηση θα μπορούν να προσκομίσουν συμπληρωματικά έγγραφα ως τις 30/5/2021.

Την ευελιξία και την ελαστικότητά του, επέδειξε εξάλλου ο Πρόεδρος της Επιτροπής με την απόφαση να ανταποκριθεί στο αίτημα  της  pokerstars.gr και να δώσει παράταση ενός έτους στην απαίτηση να φέρει τον server της στην Ευρώπη από το Isle of Man όπου βρίσκεται.

Τι θα αλλάξει

Ακόμα ψάχνεις τρόπο να ζωντανέψεις το μεγάλο παιχνίδι στο πρακτορείο σου?

Δοκίμασε τα ΕΞΥΠΝΑ στατιστικά KINOPRO δωρεάν και θα δεις την διαφορά απο τους παίκτες σου !

Οι προδιαγραφές λειτουργίας τον εταιρειών Online betting αλλάζουν με τις νέες άδειες, με σημαντικότερη αλλαγή την πρόσβαση στα δεδομένα τους από τους servers της Επιτροπή παιγνίων. Τα ακριβή στοιχεία που θα παρακολουθεί, δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη στις εταιρείες, όμως αναμένονται για να προσαρμόσουν τη λειτουργία των συστημάτων τους.

Με τις νέες άδειες, αλλάζουν τα δεδομένα στον τρόπο ταυτοποίησης που απλοποιείται, γίνεται πιο αυστηρό το σύστημα αυτο-αποκλεισμού από τα τυχερά παιχνίδια, ώστε να προστατευτεί ο παίκτης και έρχονται και αλλαγές στη διαφημιστική προβολή τους.

Εκκρεμότητες

Στις εκκρεμότητες που ακόμη δεν έχουν επιλυθεί είναι και η διευκρίνηση για το πώς πρέπει υπολογίζεται η συμμετοχή του δημοσίου (φόρος παιγνίων) στο GGR ή στο NGR. Στο NGR δεν προσμετρώνται τα bonus των εταιρειών στην κερδοφορία τους, καθώς ουσιαστικά αποτελούν έξοδα για τις εταιρείες και όχι κέρδη.

Το θέμα βρίσκεται στην ΑΑΔΕ που αναμένεται να βγάλει σχετική εγκύκλιο και πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισήγηση που έχουν λάβει από την Επιτροπή Παιγνίων, εξαιρεί κάποια bonus από τον υπολογισμό του GGR αλλά συμπεριλαμβάνει άλλα. Ο σημερινός Πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων, αναφέρουν οι πληροφορίες, ακόμη δεν έχει γνωμοδοτήσει στο θέμα, ούτε όμως έχει προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση με την αγορά γι αυτό, ούτε έχει δημοσιοποιηθεί επισήμως ποια ήταν η γνωμοδότηση της Επιτροπής Παιγνίων προς την ΑΑΔΕ, όπως εκφράστηκε πριν αναλάβει Πρόεδρος ο κ. Ντζανάτος.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Οnline betting: Μετά το EURO 2021 οι μόνιμες άδειες – Oλο το παρασκήνιο ” : στην πηγή:https://www.mononews.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ