Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ 5.000 ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ…Το πανίσχυρο όπλο του χρήματος

5.000 ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ…Το πανίσχυρο όπλο του χρήματος

από
Μόνο 2 λεπτά

Στις  εποχές  που βιώνουμε, παίκτη μου, όλες οι εκδηλώσεις αγανάκτησης και διαμαρτυρίας πολιτών ή ομάδας πολιτών/επαγγελματιών

μέλλει να τελειώνουν κάπου ανάμεσα στις ασπίδες των ματ και τις πέτρες των κουκουλοφόρων!

Κάθε δίκαιο αίτημα που δεν θα πνιγεί στα δακρυγόνα θα τρέξει να κρυφτεί τσουρουφλισμένο από τα μολότοφ! Εκτός κι αν το πλήθος διαδηλώσεις «εντός των ορίων», αυτών που χαράζουν οι κορδέλες, τα ανθρώπινα ή και τα σιδερένια τείχη. Το πλήθος πρέπει να εκτονώνεται σε τακτά διαστήματα για να αποφεύγονται έντονα φαινόμενα ελατηρίου με συσσωρευμένη ενέργεια.

Στις σύγχρονες απαιτητικές και πιεστικές κοινωνίες κάθε πολίτης/ομάδα πολιτών/κλάδος θα πρέπει να έχει διαθέσιμο έναν χώρο ή έναν τρόπο για να διαμαρτυρηθεί για τα δίκια του. Τα δικά του και των άλλων.

Η εκτόνωση της συμπιεσμέvnς ενέργειας επιτυγχάνεται με δυναμικές κινητοποιήσεις. Διαφόρων μορφών. Μια πορεία, μια κατάληψη, μια απεργία κλπ.

Καμία κινητοποίηση που καταλήγει στην όποια μορφή βίας ως έκφραση δεν μπορεί να ελπίζει. Τα σύγχρονα κράτη επενδύουν εδώ και πολλά χρόνια στην καταστολή της βίας. Η καταστολή δείχνει ανίκητη στην όποια βία προσπαθήσει να εκφράσει το πλήθος. Αρκεί αυτή να μην εξοπλιστεί από έξωθεν παράγοντα, όπως έγινε τα τελευταία χρόνια στον αραβικό κόσμο.

Η πιο σύγχρονη μορφή βίας είναι η οικονομική. Αυτή βιώνει στο πετσί του ο Έλληνας από την αρχή του 2010,  βλέποντας την όμορφη χώρα μας να κονιορτοποιείται από οικονομικές οβίδες.

Όπως καμία σύγχρονη κυβέρνηση δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας 500.000 ατόμων, έτσι κάθε κυβέρνηση -και δη η ελληνική- τρέμει κάθε πιθανότητα οικονομικής απώλειας.

Οι 5.000 πράκτορες ΟΠΑΠ διαχειρίζονται σχεδόν ισάριθμες σοβαρότατες πύλες εισόδου χρημάτων στα κρατικά ταμεία. Άρα, στο οπλοστάσιο τους διαθέτουν ένα πολύ σύγχρονο όπλο: τη ροή του χρήματος.

Τις νίκες στους πολέμους (οι παιάνες που συνοδεύουν κάθε κινητοποίηση του Έλληνα) δεν τις κερδίζουν μόνο τα καλύτερα όπλα. Ούτε οι καλύτεροι φαντάροι με το υψηλότερο ηθικό. Πολλές φορές οι μάχες κρίνονται στα γρήγορα αντανακλαστικά των στρατηγών ή στην οργάνωση του στρατεύματος.

Οι κινητοποιήσεις μάλλον θα έπρεπε να έχουν αρχίσει άμεσα με την εφαρμογή του φόρου. Γράφαμε στη στήλη της Κυριακής 30ής Δεκεμβρίου: «Πιο πιθανή επιλογή είναι να βάλουν μόνοι τους οι πράκτορες το λουκέτο την Πρωτοχρονιά για να ελπίζουν ότι θα συνεχίσουν την πάλη για επιβίωση μέσα στο 2013. Οι μέχρι σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις των πρακτόρων έχουν επιτύχει εντυπωσιακά ποσοστά συσπείρωσης της τάξης του 95-96%».

Αυτό δεν μπορούσε να επιτευχθεί από οργανωτικής πλευράς άμεσα, αλλά η πανελλαδική απεργία διαρκείας που εξήγγειλε η ΠΟΕΠΠΠ και αρχίζει στις 07/01 οργανώνεται με στόχο να πιάσει τα ίδια υψηλά ποσοστά συμμετοχής των μελών της.

Των 5.000 πρακτόρων ΟΠΑΠ.

Απαραίτητη είναι και η στήριξη από πλευράς των παικτών στις κινητοποιήσεις των πρακτόρων.
Ο φόρος 10% στα κέρδη από το πρώτο ευρώ είναι ένα λάθος της κυβέρνησης και όλη πρέπει να βοηθήσουμε (όλοι) για να το καταλάβει το συντομότερο δυνατόν.

Διαβάστε το άρθρο «Το πανίσχυρο όπλο του χρήματος» στην πηγή: LIVE SPORT του Γιώργου Ριζεάκου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ