Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 5% των Κυπρίων παρουσιάζουν συμπτώματα παθολογικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια

5% των Κυπρίων παρουσιάζουν συμπτώματα παθολογικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Ποσοστό 5% του πληθυσμού της Κύπρου παρουσιάζει συμπτώματα προβληματικής ή παθολογικής ενασχόλησης.

Σε παρέμβαση της στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, Ιωάννα Φιάκου, ανέφερε πως γίνονται δράσεις για να μειωθεί αυτό το ποσοστό και με τη συνεργασία φορέων ώστε να μην φθάνουν οι παίκτες σε αυτό το επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό ανοίγει αύριο η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων.

Έχεις πρακτορείο?
Κάθε ήμερα  σου παίρνουν περισσότερους  πελάτες για το ίντερνετ!

Στόχος της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 μέχρι 10 Οκτωβρίου είναι η ενημέρωση των παικτών και του κοινού ευρύτερα για την ασφαλή ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια

Η Πρόεδρος της ΕΑΣ, είπε πως η αυλαία της Εβδομάδας γίνεται με το συνέδριο ασφαλούς παιχνιδιού που αρχίζει αύριο στις 10:00. Στόχος της Εθνικής Αρχής Ασφάλειας είναι η συζήτηση και η παράθεση των ακαδημαϊκών και επαγγελματικών δεδομένων στο τραπέζι για να αρχίσει νέος κύκλος προβληματισμού.

«Καθ’ όλη της διάρκεια της εβδομάδας θα ακολουθήσουν διάφορες δράσεις προς νέους, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και εθνοφρουρούς», σημείωσε η Πρόεδρος της ΕΑΣ.

Θα παραμείνεις απαθής ?
Υπάρχει τρόπος για να συγκρατήσεις τους παίκτες σου στο πρακτορείο σου!

Σύμφωνα με την κυρία Φιάκου, η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού θα κορυφωθεί με τη με τη διοργάνωση τουρνουά μπάσκετ που γίνεται σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία προκείμενου να δοθεί το μήνυμα της υγιούς ενασχόλησης με τον αθλητισμό και κατ’ επέκταση στα τυχερά παιχνίδια.

Όπως εξήγησε η Πρόεδρος της ΕΑΣ, θα γίνει ενημέρωση των παικτών για συμμετοχή τους σε παιχνίδια στο πλαίσιο ενός ασφαλούς περιβάλλοντος.

Μεταξύ των δράσεων για προώθηση της υγειούς συμμετοχής στα τυχερά παιχνίδια οι εταιρείες να ενισχύουν τα μέτρα για την προστασία των παικτών και η Εθνική Αρχή Ασφάλειας ετοιμάζει εργαλεία που είναι στη διάθεση του κοινού για ενίσχυσή της ασφάλειας.

Πάρε σειρά και δοκίμασε δωρεάν το δικό σου Ψηφιακό πρακτορείο!

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε η κ. Φιάκου, ετοιμάζεται εθνική πλατφόρμα του αυτοαποκλεισμού, στην οποία θα έχει τη δυνατότητα ο παίκτης να αυτοαποκλείεται σε εθνικό επίπεδο.

Μάλιστα, η Εθνική Αρχή Ασφάλειας ετοιμάζει πρόταση για να μην μπορούν να συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια άτομα που λαμβάνουν επιδόματα με στόχο να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον.

Καταλήγοντας, τόνισε πως γίνεται προσπάθεια από τις εταιρείες για εφαρμογή προτύπων ώστε να δημιουργηθεί ένα θωρακισμένο περιβάλλον όπου αν συμμετέχει το άτομο να μην κινδυνεύει να φθάσει σε παθολογικές ή προβληματικές καταστάσεις με την υπέρμετρη ενασχόληση.

https://youtu.be/ExJjHNqL_1Y

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” 5% των Κυπρίων παρουσιάζουν συμπτώματα παθολογικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια” : στην πηγή:https://www.ant1.com.cy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ