Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ «Τρικλοποδιά» Γερουλάνου στον ΟΠΑΠ

«Τρικλοποδιά» Γερουλάνου στον ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος «ένιψε τας χείρας του» διαβιβάζοντας την επιστολή των φιλοζωικών στη διορισμένη από τον ίδιο διοίκηση του ΟΠΑΠ. Τελειωμό δεν έχει η πίεση που δέχεται ο ΟΠAΠ για τις κυνοδρομίες που αναμεταδίδει σε όλα τα πρακτορεία της χώρας.

 Μετά την ανταλλαγή αλληλογραφίας με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μελίνα Αποστολάκη και την κατακραυγή όλων των φιλοζωικών οργανισμών της χώρας, χτες ήταν η σειρά του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου να πετάξει το μπαλάκι στην διορισμένη από τον ίδιο διοίκηση του Οργανισμού, αποποιούμενος ο ίδιος της ευθύνης,

Ο κλοιός σφίγγει ακόμα πιο πολύ γύρω από τον ΟΠΑΠ, ο οποίος πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει να πάρει θέση για το «παιχνίδι» που εδώ και λίγο προωθεί.


Άλλωστε οι φιλοζωικές της χώρας δεν έχουν δώσει μεγάλο περιθώριο στους αρμοδίους και όπως έχουν αναφέρει πολλές φορές μέσω της εφημερίδας μας, αν δεν δουν κάποιο άμεσο αποτέλεσμα τότε θα προσφύγουν σε όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα και θα συμπράξουν με τις φιλοζωικές οργανώσεις της Ευρώπης και της Αμερικής, που δίνουν εδώ και αρκετό καιρό μεγάλη μάχη για την κατάργηση των κυνοδρομιών και ειδικά στην Αμερική μιας και οι Πολιτείες απαγορεύουν αυτό το αποτρόπαιο «άθλημα».

Πλέον αναμένεται με ιδιαίτερη αγωνία η τοποθέτηση επί του θέματος του ΟΠΑΠ, αν και από όσα έχει πει ο Οργανισμός μέχρι στιγμής δεν έχει καμία πρόθεση να αποσύρει τις κυνοδρομίες, παρά το κακό που κάνει επικοινωνιακά στην Κυβέρνηση, ειδικά όταν έρχεται σε κόντρα με μέλη της όπως είναι η Μιλένα Αποστολάκη.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής φιλοζωικών συλλόγων που διαβίβασε ο κ.Γερουλάνος στον ΟΠΑΠ:

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο ΚΟΙΝΟΙΠΟΙΗΣΗ: Γραφείο Πρωθυπουργού Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Υφυπουργό κα Μιλένα Αποστολάκη

« Κύριε Υπουργέ, Αναπάντητη έως τώρα παραμένει η επιστολή που σας έστειλαν πάνω από 120 Φιλοζωικά Σωματεία της Χώρας καθώς και άλλοι φορείς , που αντιστοιχούν σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που ασχολούνται με τα θέματα της προστασίας των ζώων ,για το κατάπτυστο θέμα των Κυνοδρομιών, που αποφάσισε και προώθησε ο ΟΠΑΠ. Σας καλούμε να διαβάστε την Επιστολή μας και το Δελτίο Τύπου, το οποίο σας επισυνάπτουμε και να αποφασίσετε ως Υπουργός Πολιτισμού, εφαρμόζοντας στην πράξη την ιδιότητα του θεματοφύλακα των πολιτιστικών αρχών και αξιών, που σας ανέθεσε ο Πρωθυπουργός της Χώρας.

Εν ετει 2011 η Ελλάδα δεν μπορεί να “τζογάρει” παίζοντας με την δυστυχία, τα βασανιστήρια και την εκμετάλλευση των ζώων.

Σας καλούμε άμεσα να αποσύρετε το ” παιχνίδι” αυτό , διαφορετικά θα αναγκαστούμε να καταγγείλουμε την χώρα στους μεγάλους Φιλοζωικούς Οργανισμούς της Ευρώπης και της Αμερικής και από κοινού να δράσουμε, είμαστε δε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο προκειμένου η Χώρα μας, Χώρα ενός ένδοξου Πολιτισμού, να μην ” παίζει” τέτοια παιχνίδια , που στηρίζονται στην άγρια εκμετάλλευση των ζώων.
Ευελπιστούμε, ότι αυτή την φορά θα λάβουμε την απάντησή σας και την διαβεβαίωσή σας ότι θα τεθεί τέρμα στις Κυνοδρομίες του ΟΠΑΠ.

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (24 σωματεία) και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Φιλοζωικών Σωματείων (110 σωματεία)

 Πηγή: ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ