Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Το πρακτικό συμφωνίας μεταξύ πρακτόρων και ΟΠΑΠ

Το πρακτικό συμφωνίας μεταξύ πρακτόρων και ΟΠΑΠ

από
Μόνο 3 λεπτά

Έγινε χθες Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΠΠΠ. Για το τι ακριβώς έγινε σε αυτή θα το

πληροφορηθείτε πιστεύω σε Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας που θα περιλαμβάνει το πρακτικό και το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης.


Όλα όσα διαβάσετε πιο κάτω λοιπόν είναι… ανεπίσημα κι από πληροφορίες που κατάφερα εγώ να συλλέξω και λόγω του προχωρημένου της ώρας. Κατ’ αρχήν να ξεκινήσουμε με το γεγονός πως οι αντιπρόσωποι που συμμετείχαν στην Συνέλευση, είχαν στα χέρια τους το πρακτικό συνάντησης μεταξύ ΟΠΑΠ και ΠΟΕΠΠΠ που έγινε στα γραφεία της ΟΠΑΠ την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου.


Αυτή η συνάντηση έγινε παρουσία στελεχών της ΟΠΑΠ, με εκπροσώπους του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ. Το πρακτικό αυτής της συνάντησης που είχαν στα χέρια τους οι αντιπρόσωποι στη χθεσινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση είναι το παρακάτω (και το οποίο το δημοσιεύω αποκλειστικό και μόνο για την ενημέρωση ΟΛΩΝ των Πρακτόρων):

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση ΟΠΑΠ ΑΕ και ΠΟΕΠΠΠ στα γραφεία της εταιρείας.

Παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κ.Σπανουδάκη, από την ΟΠΑΠ συμμετείχαν ο Διευθυντής Διεύθυνσης Παιχνιδιών κ. Παυλιάς και ο Διευθυντής Διεύθυνσης Στοιχήματος κ. Ηλιόπουλος και από ΠΟΕΠΠΠ ο Γενικός Γραμματέας κ. Λάππας και το μέλος του ΔΣ και μέλος της επιτροπής παιχνιδιών κ. Καρακίζιος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα παρακάτω:

  • Προμήθεια παιχνιδιού πάμε στοίχημα

Από ΟΠΑΠ και ΠΟΕΠΠΠ προτάθηκε ο υπολογισμός της προμήθειας να γίνεται ανά δελτίο και σε πραγματικό χρόνο. Ωστόσο καθότι κάτι τέτοιο είναι τεχνικά δύσκολο η προμήθεια θα είναι 3% στα μονά, 6% στις δυάδες, 9% στις τριάδες και 12% από τετράδες και πάνω.


Σε ένα χρόνο μετά την εφαρμογή των αλλαγών το θέμα της κλιμακωτής θα επανεξεταστεί από κοινού, σε σχέση με την πρώτη πρόταση μετά και από απολογιστική μελέτη

  • Live bet

Από ΟΠΑΠ και ΠΟΕΠΠΠ προτάθηκε άμεσα με την εφαρμογή της κλιμακωτής να αρχίσει το livebeting με ελάχιστο προσφερόμενο πλήθος αγώνων 15 ανά εβδομάδα τη χειμερινή περίοδο και ελάχιστο ετήσιο payout 85%. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί ώστε να προσφέρονται αρκετοί αγώνες τις ώρες λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.
Παράλληλα θα εξεταστεί να δοθεί η δυνατότητα συνδυασμού παιξίματος pregame – live bet, σε εύλογο χρονικό διάστημα.

  • ΟΠΑΠ internet

Από ΟΠΑΠ και ΠΟΕΠΠΠ προτάθηκε για την επέκταση του κύκλου εργασιών της ΟΠΑΠ και με γνώμονα την ενίσχυση της βιωσιμότητας των πρακτορείων, η εταιρεία τηρούμενη τους όρους της από το 2000 σύμβασης ΟΠΑΠ κράτους για αποκλειστική διάθεση των παιχνιδιών της με κάθε πρόσφορο τρόπο άρα και μέσω διαδικτύου, θα κάνει χρήση του δικαιώματος αυτού και η διάθεση των παιχνιδιών θα γίνεται με προπληρωμένες κάρτες οι οποίες θα χορηγούνται αποκλειστικά από το δίκτυο των πρακτορείων και θα ενεργοποιούνται – φορτίζονται και εκφορτίζονται μόνο στα πρακτορεία.

Οι όροι των παιχνιδιών τα προσφερόμενα παιχνίδια οι αποδόσεις τους και η προμήθεια θα είναι ίδια για κάθε παιχνίδι στο διαδίκτυο όπως και στο επίγειο δίκτυο.

Η δε προμήθεια θα υπολογίζεται στο τζίρο της κάθε κάρτας και θα πιστώνεται στο πρακτορείο από το οποίο έγινε η τελευταία φόρτιση

  • Προμήθεια λοιπών παιχνιδιών πλην του στοιχήματος

Από ΟΠΑΠ και ΠΟΕΠΠΠ προτάθηκε να ορισθεί στο 28% επί τις μικτής κερδοφορίας του κάθε παιχνιδιού το οποίο θα αυξάνεται σύμφωνα με την αύξηση του payout του κάθε παιχνιδιού αντίστοιχα με σκοπό να φτάσει στο 30% μετά από τρία χρόνια.

 

  • Μονοί προσφερόμενοι αγώνες στο πάμε στοίχημα

Από ΟΠΑΠ και ΠΟΕΠΠΠ προτάθηκε άμεσα με την έναρξη της κλιμακωτής προμήθειας να προσφέρονται μονά, τουλάχιστον η πλειοψηφία των προσφερόμενων αγώνων από τις μεγάλες (premier) κατηγορίες και τις διοργανώσεις uefa fifa με πρόθεση να φτάσουν στο 80% των αγώνων, με διανεμόμενο άνω του 85%.

 

  • Μεικτό περιθώριο κέρδους

Θα είναι από 108 έως 116%.Ειδικότερα στα μονά παιχνίδια από την ΠΟΕΠΠΠ προτάθηκε να είναι από 108% έως 111%, ενώ από την ΟΠΑΠ προτάθηκε το περιθώριο κέρδους να βγαίνει με γνώμονα το μέσο ετήσιο payout για ία μονά το 85%.

  • Monitor – TAX games

Από την ΠΟΕΠΠΠ προτάθηκε να εξαιρεθούν τα συγκεκριμένα παιχνίδια από τις επικείμενες αλλαγές και να εξεταστούν τυχών βελτιώσεις το καλοκαίρι του 2012.


Από ΟΠΑΠ και ΠΟΕΠΠΠ προτάθηκε όλες οι αλλαγές θα επανεξεταστούν μετά την πάροδο 12 μηνών από την εφαρμογή τους με σκοπό τη σωστή προσαρμογή τους ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη βελτίωση των παιχνιδιών, χωρίς όμως να θιγεί η κερδοφορία της εταιρείας και τα έσοδα των πρακτορείων.

Τέλος, από κοινού προτάθηκε ότι για όλες τις παραπάνω αλλαγές πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση οι νομικές υπηρεσίες της ΟΠΑΠ και της ΠΟΕΠΠΠ αντίστοιχα ώστε να γίνουν με τρόπο που θα εξασφαλίζει και τις δύο πλευρές.


Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΠΠΠ δεσμεύτηκαν ότι θα εισηγηθούν τις παραπάνω προτάσεις στο Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ το οποίο αφού τις κρίνει με την σειρά του θα τις προωθήσει στη Γ.Σ των αντιπροσώπων.


Διαβάστε το απόσπασμα του  άρθρου ” ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ: 25 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ”  στην πηγή: ΠΡΟΓΝΩΣΠΟΡ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ