Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Τα «πιπεράτα» του ΟΠΑΠ και ο κύριος με τα €3 εκ

Τα «πιπεράτα» του ΟΠΑΠ και ο κύριος με τα €3 εκ

από
Μόνο 2 λεπτά

 Τα “πιπεράτα” της ΓΣ: «Ψαλίδι» στις αποδοχές των συνολικών αμοιβών του ΔΣ κατά περισσότερο από 50% για το 2011 ψηφίστηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση, όταν μάλιστα οι ίδιες αμοιβές είχαν μειωθεί και μέσα στο 2010. 

Οι περικοπές μπορούν να χωριστούν σε δύο κυρίως μέρη. Πρώτον, στην απόφαση της ΓΣ για ένα νέο -20% και δεύτερον γιατί μετά την αποχώρηση του κ. Χ. Σταματόπουλου, οι θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου ασκούνται από ένα άτομο (Γ. Σπανουδάκης).

Και έτσι το ταμείο γλιτώνει…χρήματα.

Να θυμίσουμε επίσης ότι επί προγενέστερης διοίκησης -η οποία ελάμβανε τις πολλαπλάσιες αμοιβές- έγινε (ή καλύτερα ΔΕΝ έγινε) και ο διαγωνισμός πρόσληψης τεχνολογικού παρόχου. Για τους χειρισμούς αυτούς, η δικαιοσύνη σήμερα μιλά για «ύποπτους τέλεσης αξιόποινων πράξεων»…

ΥΓ1: Πάντως, ο νυν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Σπανουδάκης υποστήριξε ότι αυτή τη φορά ο διαγωνισμός πρόσληψης τεχνολογικού παρόχου μεταξύ G Tech και Intralot θα γίνει κανονικά με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων του Οργανισμού…

ΥΓ2:
Ο εκπρόσωπος των πρακτόρων που κατά την περυσινή τακτική γενική συνέλευση είχε στείλει τους μετόχους του 65% (πλην δημοσίου) στο διάολο(!) δεν παρέστη, ή τουλάχιστον δεν έλαβε το λόγο. Ο νέος εκπρόσωπος ήταν καταφανώς ευγενέστερος και εξέθεσε με πολύ καλύτερο τρόπο τα επιχειρήματα των πρακτόρων: Όχι στο άνοιγμα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, όχι στην πώληση της συμμετοχής στο δημόσιο.

Ο κύριος «δώστε μου 3 εκατ. ευρώ και βλέπουμε»:

 Το ακούσαμε και αυτό. Βασικός μέτοχος εταιρείας που έχει πέσει έξω ζητά από τις τράπεζες και τους προμηθευτές, να συμπεριληφθεί στους πιστωτές της εταιρείας του!!

Ο επιχειρηματίας είχε δώσει ένα bonus στον … εαυτό του. Νομότυπα, αφού πέρασε από την γενική συνέλευση.

Και ζητά, τώρα, να λογιστεί το bonus, ως χρηματοοικονομική απαίτηση και επομένως να πάρει αναλογικά μετοχές από την μετοχοποίηση χρεών που πρέπει να γίνει.

Και μιλάμε για 3 εκατ. ευρώ . Όχι για αστεία.

 

Πηγή: Euro2day

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ