Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΟΠΑΠ: Ποιοι μπαίνουν στο πάρτι με τα δισ. €

ΟΠΑΠ: Ποιοι μπαίνουν στο πάρτι με τα δισ. €

από
Μόνο 2 λεπτά

Βαρδινογιάννης, Κόκκαλης, Κοντομηνας, Κοπελουζος, Μυτιληναίος, Μελισσανιδης, διεκδικούν μεγάλα έργα.

Η απόφαση να δρομολογηθεί νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα ο διαγωνισμός για την πώληση του 29% του ΟΠΑΠ δεν είναι το κερασάκι στην τούρτα, αλλά η απόδειξη ότι «κάτι πρέπει να γίνει σε αυτή τη χώρα για να έρθουν ξένες επενδύσεις και όχι μόνο να επιβάλλονται μέτρα και φόροι» λέει παράγοντες της αγοράς.

Παράλληλα, αναζητούνται οι νομικές φόρμουλες για να προχωρήσει η ενοικίαση και εκμετάλλευση μικρών νησιών και βραχονησίδων, με περισσότερα από σαράντα να είναι δυνητικοί στόχοι επενδυτών, κυρίως για τουριστική ανάπτυξη Για τον ΟΠΑΠ αναμένεται συνωστισμός διεθνών και εγχώριων ομίλων από τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, αφού είναι «η δεύτερη μεγαλύτερη λοταρία του κόσμου και η πιο κερδοφόρα εισηγμένη επιχείρηση του κλάδου πανευρωπαϊκά», όπως δήλωσε πρόσφατα στο πρακτορείο Bloomberg ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κ. Λουρόπουλος. Η ονοματολογία για τους υποψήφιους μνηστήρες έχει ήδη φουντώσει, υπό την εκτίμηση ότι ουδείς μεγάλος ανταγωνιστής του ΟΠΑΠ δεν θα πάρει κατ αρχήν στα χέρια του το τεύχος του διαγωνισμού.


Στους υποψηφίους φέρεται να συγκαταλέγονται η Lottomatica και η Camelot, καθώς και Γάλλοι, Αυστριακοί κ ά Πλήθος σεναρίων κυκλοφορεί ήδη και για τους εγχώριους συνεταίρους των συγκεκριμένων διεθνών ομίλων, όπως η Intralot, η Centric, οι όμιλοι Βαρδινογιάννη, Μελισσανίδη, Κοντομηνά, Κοπελούζου κ.ά. Αν και το ποιοι θα περάσουν όλες τις φάσεις της διαδικασίας, θα φανεί κατά το επόμενο διάστημα

Η πορεία πώλησης του 29% του ΟΠΑΠ δεν είναι ανεξάρτητη από την πώληση των Κρατικών Λαχείων. Κι αυτό γιατί στους τρεις διεκδικητές -από την προηγούμενη φάση της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας- που καλούνται να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές περιλαμβάνεται και η κοινοπραξία στην οποία μετέχει ο Οργανισμός μαζί με τις Lottomatica (Ιταλία), Intralot και Scientific Games (ΗΠΑ).


Οι άλλοι φιναλίστ είναι η Αυστριακή Λοταρία (Osterreichische Lotterien Gesellschaft mbH) και η σύμπραξη της ιταλικής Sisal SpA με τον όμιλο Κοπελούζου (Damco Energy και Damlot). Επίσης, θα εγκριθούν το αντίστοιχα κείμενα ώστε να ξεκινήσει και η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του ακινήτου έκτασης 500 στρεμμάτων στην περιοχή της Κασσιόπης στην Κέρκυρα Σε αυτό το διαγωνισμό είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον μόνο από τον αμερικανικό όμιλο NCH, ο οποίος κατέθεσε προσφορά μέσω των funds NCH New Europe Property Fund II LP. και NCH Balkan Fund L P

Διαβάστε το άρθρο «Άρχισε ο “χορός της διαπλοκής” με τις αποκρατικοποιήσεις» στην πηγή: ΚΟΣΜΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ