Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Παράθυρο για φορολόγηση του ΟΠΑΠ άνοιξε το ΥΠΟΙΚ

Παράθυρο για φορολόγηση του ΟΠΑΠ άνοιξε το ΥΠΟΙΚ

από
Μόνο 2 λεπτά

ΑΝΟΙΚΤΟ άφησε χθες το θέμα της φορολόγησης του ΟΠΑΠ το υπουργείο Οικονομικών, καθώς σε σχετική ανακοίνωση τόνισε ότι

δεν έχουν καταλήξει ακόμη οι μακροχρόνιες συζητήσεις με την ΕΕ για το θέμα της φορολόγησης παιγνίων.


Όπως αναφέρει το υπουργείο: “Σε συνέχεια του από 14.9.2012 ερωτήματός σας προς την εισηγμένη ΟΠΑΠ ΑΕ, σας γνωρίζουμε ότι η Ελληνική Δημοκρατία από μακρού χρόνου ευρίσκεται σε συζήτηση με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ για το θέμα της φορολόγησης παιγνίων. Αυτές οι συζητήσεις δεν έχουν ακόμη καταλήξει και όταν ολοκληρωθούν, θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση”.


Σημειώνεται ότι ο τίτλος του ΟΠΑΠ υποχώρησε την Παρασκευή κατά 16,56% (οριακά κέρδη 0,19% χθες) μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο οργανισμός θα επιβαρυνθεί με το φόρο του μικτού κέρδους σε όλα του τα παιχνίδια προκειμένου να διατηρήσει το μονοπώλιο και να προχωρήσει η διαδικασία αποκρατικοποίησης.


Την ίδια στιγμή το τσεχικό fund PPF, το οποίο σημειωτέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κύριους μετόχους της Τράπεζας Πειραιώς, θα γίνει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συνεταίρος του ΟΠΑΠ με 49% στην εταιρία που ηγείται της κοινοπραξίας για τα λαχεία.
Η συμμετοχή στην κοινοπραξία στην οποία μετέχουν επίσης οι Intralot – Lottomatica – Scientific Games είχε πέσει στο τραπέζι εδώ και μήνες υπήρχαν όμως εκκρεμότητες: α) το background check και το due diligence του τσεχικού fund από την πλευρά του ΟΠΑΠ και των συμβούλων του, προϋπόθεση που ικανοποιήθηκε στο μεσοδιάστημα και β) η έγκριση της σχετικής συμφωνίας από το ΤΑΙΠΕΔ, η οποία δόθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Ταμείου.


Το PPF θα πάρει το 49% θυγατρικής του ΟΠΑΠ, της ΟΠΑΠ Investment Limited με την οποία ο οργανισμός μετέχει στη συγκεκριμένη κοινοπραξία.


Σημειώνεται ότι το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων έχει ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι την Τετάρτη θα γίνει δ.σ. το οποίο θα προχωρήσει στην «έγκριση του τελικών συμβατικών κειμένων για την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση του δικαιώματος έκδοσης κρατικών λαχείων σε ιδιώτες επενδυτές» και παράλληλα θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την πώληση του 29% του ΟΠΑΠ.

Διαβάστε το άρθρο «Παράθυρο για φορολόγηση του ΟΠΑΠ άνοιξε το ΥΠΟΙΚ» στην πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ