Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Ο Δ Σ της ΟΠΑΠ στους πράκτορες της Κρήτης

Ο Δ Σ της ΟΠΑΠ στους πράκτορες της Κρήτης

από
Μόνο 3 λεπτά

Συνάντηση-συζήτηση εφ’ όλης της ύλης είχε χτες στο Ηράκλειο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννης Σπανουδάκης με τα προεδρεία της Ενώσεων Πρακτόρων από τους τέσσερις Νομούς της Κρήτης, εκπροσώπους τους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία, αλλά και μεμονωμένους πράκτορες.

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Σπανουδάκη και με φόντο την εξαγγελθείσα για την προσεχή Παρασκευή απεργιακή κινητοποίηση των πρακτόρων, έδωσε την ευκαιρία στους εκπροσώπους των πρακτόρων να διατυπώσουν όλα τα αιτήματά τους, ανεξάρτητα αν αυτά – όπως υπογράμμισαν – απευθύνονται στην κυβέρνηση ή στη διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε., υπογραμμίζοντας την ανησυχία για το μέλλον της δουλειάς τους και, μάλιστα, σε συνθήκες δύσκολες όπως αυτές που έχει διαμορφώσει η οικονομική κρίση, ταυτόχρονα ζητώντας τη έμπρακτη υποστήριξη της διοίκησης της ΟΠΑΠ στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Στα δεκάδες ερωτήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης απάντησε ο κ. Σπανουδάκης, αναφέροντας, μεταξύ άλλων:

Η οικονομική κρίση που βιώνουν τα πρακτορεία και κατ’ επέκταση η ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι σημαντικά ηπιότερη σε σχέση με πολλούς άλλους τομείς της οικονομίας. Αυτό φανερώνουν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του η ΟΠΑΠ Α.Ε. Παρόλα αυτά, χρειάζεται να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια τόσο από την εταιρεία, όσο και από τους πράκτορες, ώστε ο τζίρος των παιχνιδιών να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Η ΟΠΑΠ Α.Ε εφαρμόζει όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο προωθητικές ενέργειες, εισαγωγή νέων μορφών παιχνιδιών που περιλαμβάνονται στην άδεια της, αλλά και την αναβάθμιση των πρακτορείων της, ενέργειες που βοηθούν στην αντιμετώπιση της οικονομικής συγκυρίας. Τα πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε., με δαπάνες της εταιρείας, αυτή την περίοδο, αλλάζουν όψη και ταυτόχρονα εξοπλίζονται με νέες τηλεοράσεις και μηχανήματα, έτσι ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά και να εξυπηρετούν καλύτερα τους παίκτες.

Το γιγαντιαίο αυτό πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 50 εκατ. ευρώ, θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2012. Παράλληλα η ΟΠΑΠ Α.Ε. προετοιμάζεται για την εισαγωγή νέων παιχνιδιών στα πρακτορεία, έτσι ώστε να αυξήσει το ενδιαφέρον των παικτών, ενώ συνεχώς βελτιώνονται τα ήδη υπάρχοντα. Ταυτόχρονα, προετοιμάζεται και σύντομα θα αρχίσει τις μεταδόσεις της μόνο στα πρακτορεία η ΟΠΑΠ TV, με περιεχόμενο ιδιαίτερα ελκυστικό για τους παίκτες και σημαντικές αποκλειστικότητες. Τα βιβλία εσόδων-εξόδων επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση σε όλους ανεξαιρέτως τους επαγγελματικούς κλάδους από τον περασμένο Ιούλιο. Χάρη και στην παρέμβαση της ΟΠΑΠ Α.Ε. δόθηκε παράταση ως τα τέλη Νοεμβρίου για τους πράκτορες της ΟΠΑΠ, ώστε να επιλύσουν ορισμένα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο κλάδος (ασφαλιστικό, ρύθμιση φορολογικών οφειλών κ.α.).

Επίσης με παρέμβαση της ΟΠΑΠ Α.Ε. προς το υπουργείο Οικονομικών συζητήθηκε το αίτημα των πρακτόρων για αποδοχή μέρους των δαπανών χωρίς παραστατικά. Το ζήτημα αυτό, όπως είναι ευνόητο, ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών. Η νομοθετική κύρωση των ατομικών συμβάσεων που υπογράφηκαν το προηγούμενο διάστημα μεταξύ ΟΠΑΠ Α.Ε. και πρακτόρων, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, θα γίνει με ειδική διάταξη στο νομοσχέδιο περί Κινηματογράφου που έχει καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Πολιτισμού. Άλλωστε, η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, από τον Ιούνιο είχε υποσχεθεί ότι η ρύθμιση θα γίνει με το πρώτο νομοσχέδιο αρμοδιότητάς του το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή, κι έτσι έγινε. Όλα αυτά, όπως τόνισε ο κ. Σπανουδάκης, αποδεικνύουν ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. εργάζεται συστηματικά, με σχεδιασμό και συγκεκριμένους στόχους, για την καλύτερη λειτουργία και αποδοτικότητα των πρακτορείων της, τα οποία, άλλωστε, είναι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημά της σε σχέση με άλλες διεθνείς εταιρείες διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. ξεκαθάρισε ότι οποιοδήποτε νέο παιχνίδι εισαχθεί στην ελληνική αγορά από την εταιρεία, θα παίζεται στα πρακτορεία, ενώ ως προς τη ρύθμιση της αγοράς για τον ιντερνετικό στοιχηματισμό και τα VLT’s επεσήμανε ότι αυτό είναι αίτημα της ΟΠΑΠ Α.Ε., καθώς το παράνομο στοίχημα στο διαδίκτυο και τα παράνομα ηλεκτρονικά παιχνίδια, όχι μόνο αφαιρούν εν δυνάμει παίκτες από τα πρακτορεία, αλλά έχουν και αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνία με τα φαινόμενα εθισμού. “Η ΟΠΑΠ Α.Ε. στηρίζεται και θα επιμείνει και στο μέλλον στο “Καλό Παιχνίδι”, γι’ αυτό και τάχθηκε από την αρχή υπέρ της ρύθμισης της αγοράς.

Σε αντίθετη περίπτωση θα συνεχίζεται η παρανομία η οποία πλήττει και τα συμφέροντά της, αλλά και τα συμφέροντα των πρακτόρων”.

Ως προς την εξαγγελθείσα απεργία ο κ. Σπανουδάκης υποστήριξε ότι ουσιαστικά στρέφεται κατά των ίδιων των πρακτόρων, τους οποίους κάλεσε σε διαρκή και συστηματική συνεργασία με την ΟΠΑΠ Α.Ε. για την επίτευξη των κοινών στόχων.

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ