Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΟΠΑΠ: Στο περιθώριο τα αμοιβαία παιχνίδια

ΟΠΑΠ: Στο περιθώριο τα αμοιβαία παιχνίδια

από
Μόνο 2 λεπτά

Ασήμαντους τζίρους κάνουν τα δελτία του ΠΡΟ-ΠΟ και σπάνια συμπληρώνονται περισσότερες από 1 εκατ. στήλες. Οι διαρκείς πειραματισμοί του ΟΠΑΠ στα παιχνίδια

συνοδεύτηκαν από ολική αποτυχία και ισχύει το κάθε πέρσι και καλύτερα. Άνευ σημασίας είναι το παιχνίδι και για το 99% των πρακτορείων.

Κατά μέσο όρο στο δελτίο της Κυριακής παίζονται 1 εκατ. στήλες που αντιστοιχούν σε 200 στήλες ανά πρακτορείο, με τζίρο 50 ευρώ και μέση προμήθεια για τον πράκτορα μόλις 6 ευρώ.

Λιγότερες είναι οι στήλες που παίζονται στα άλλα δύο δελτία της εβδομάδας.
Αυτή η αρνητική εξέλιξη ανατρέπει πλήρως τη φιλοσοφία των στελεχών της ΟΠΑΠ Α.Ε. που κινήθηκαν δογματικά τα τελευταία χρόνια και τη σιγουριά ότι τα δύσκολα δελτία που φέρνουν μεγάλα κέρδη θα ανεβάσουν τους τζίρους. Τα στελέχη του ΟΠΑΠ έπαθαν πανωλεθρία ακολουθώντας αυτή την τακτική, που μπορεί να ευνοούσε στα μέγιστα ισχυρό παικτικό συμφέροντα που θα έκαναν οργανωμένα χτυπήματα με υψηλά ποσά για να πάρουν τον κουμπαρά των τζακ ποτ και των επιδοτήσεων. Δεν ευνοούσε όμως τους πολλούς φίλους του παιχνιδιού που απογοητευμένοι το εγκατέλειψαν επειδή η επιτυχία μετατράπηκε σε άπιαστο όνειρο.

Στο σκηνικό αυτό έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο οι πρωτοφανείς γκάφες των στελεχών του ΟΠΑΠ που αρχικά… καινοτόμησαν με το Σούπερ 13 και στη συνέχεια με το 14άρι και το 7άρι. Και οι δύο… καινοτομίες αποδείχτηκαν φούσκα εντυπώσεων που μάλιστα έκανε και κακό, ενώ στην ουσία το παιχνίδι χρειαζόταν αναδιάρθρωση από τη Βάση για να μπορέσει να σταθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Η αποτυχία δεν αφορά μόνο το ΠΡΟ-ΠΟ αλλά και τα αριθμολαχεία. Ο ΟΠΑΠ έχει τους χαμηλότερους τζίρους από τις λοτταρίες σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη, επειδή τα παιχνίδια είναι στημένα σε λάθος βάση και απουσιάζει η σχετική δημοσιότητα για τους νικητές. Οι τζίροι που κάνουν τα αμοιβαία παιχνίδια της εταιρείας είναι πολύ χαμηλοί μόλις στο 7% του συνόλου και με τα φρουτάκια θα πέσουν κάτω από το 5%. Στην ουσία ο ΟΠΑΠ φαίνεται να θέλει τα αριθμολοχεία και το ΠΡΟ-ΠΟ σαν κράχτη για τα σκληρά τυχερά παιχνίδια, κυρίως το ΚΙΝΟ και αργότερα τα φρουτάκια, και δεν φαίνεται να επιθυμεί αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους αφού τα λεφτά τα φέρνουν πλέον τα παιχνίδια με αυξημένο εθισμό.

Η πολιτική συρρίκνωσης των αμοιβαίων τυχερών παιχνιδιών δεν συμβαδίζει με τον δημόσιο χαρακτήρα που ορισμένοι αποδίδουν στην ΟΠΑΠ Α.Ε .Ο δημόσιος χαρακτήρας δεν έχει να κάνει μόνο με φιλανθρωπίες αλλά και με τον τρόπο που λειτουργούν τα παιχνίδια μέσα στην κοινωνία. Δυστυχώς σήμερα ο ΟΠΑΠ εξαρτάται σε τεράστιο ποσοστό από εθιστικά τυχερά παιχνίδια και επομένως είναι τελείως άστοχο να μιλάμε για πολιτική υπέρ δημοσίου συμφέροντος, εκτός και αν ο εθισμός αποτελεί κοινωνικό κεκτημένο για ορισμένους. Μια αλλαγή πολιτικής στο θέμα των αμοιβαίων παιχνιδιών κρίνεται απαραίτητη, όμως οι εξελίξεις δεν επιτρέπουν καμιά αισιοδοξία.

Διαβάστε το άρθρο «Στο περιθώριο τα αμοιβαία παιχνίδια» στην πηγή: KINGBET

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ