Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Δάνειο με τσουχτερό επιτόκιο για τον ΟΠΑΠ

Δάνειο με τσουχτερό επιτόκιο για τον ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Το Δημόσιο μπορεί κάλλιστα να εισπράξει έσοδα 1 δισ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ μέσω της επέκτασης της υφιστάμενης άδειας του μονοπωλίου στα επίγεια παιχνίδια και της παραχώρησης της νέας άδειας εκμετάλλευσης των 35.000 παιγνιομηχανημάτων (VLTs),

περισσότερο γνωστών ως κουλοχέρηδων, όπως ανέφερε χθες η «Καθημερινή».

Όμως, η διοίκηση του οργανισμού ίσως κληθεί να απαντήσει σε κάποιες ενοχλητικές ερωτήσεις μετόχων για το ύψος του επιτοκίου του δανείου που θα κληθεί να πληρώσει για να συμπληρώσει το ποσό που θα δώσει στο κράτος για τις άδειες.
Αξιόπιστη πηγή ανέφερε στη στήλη ότι η διοίκηση του Οργανισμού έχει διεξαγάγει συζητήσεις το προηγούμενο διάστημα με μεγάλες ξένες τράπεζες για την εξασφάλιση του δανείου.


H ίδια η πηγή ανέφερε ότι, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, ο ΟΠΑΠ βρίσκεται κοντά στη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου ύψους 300-400 εκατ. ευρώ για τη μερική χρηματοδότηση της απόκτησης των αδειών, αλλά με διψήφιο επιτόκιο. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ έχει ταμείο 600 με 700 εκατ. ευρώ.


Το διψήφιο επιτόκιο ίσως είναι φυσιολογικό για δάνειο προς ελληνική επιχείρηση αυτή την περίοδο, ο ΟΠΑΠ είναι εισηγμένη επιχείρηση και είναι επόμενο να ερωτηθεί κατά πόσον η απόδοση που προσδοκά από την απόκτηση των ανωτέρω αδειών δικαιολογεί την εν μέρει χρηματοδότησή τους με διψήφιο επιτόκιο.


Φυσικά, το επιτόκιο του δανείου δεν είναι το μόνο ζήτημα που άπτεται των αδειών, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες. Όμως, ας περιμένουμε.
Να υπενθυμίσουμε ότι το Δημόσιο έχει ήδη εισπράξει 400 εκατ. ευρώ από την πώληση του 1 0% του ΟΤΕ, οπότε με το 1 δισ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ φτάνει το 1,4 δισ. ευρώ.

Διαβάστε το άρθρο «Δάνειο με τσουχτερό επιτόκιο» στην πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ