Αρχική Uncategorized ΟΠΑΠ: Από την 1η Σεπτεμβρίου οι Νέοι συντελεστές φορολόγησης !

ΟΠΑΠ: Από την 1η Σεπτεμβρίου οι Νέοι συντελεστές φορολόγησης !

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Αλλάζει η φορολογία κερδών των παικτών από τα τυχερά παίγνια του ΟΠΑΠ. Από την 1η Σεπτεμβρίου, οι συντελεστές φορολόγησης κερδών αυξάνονται, τόσο για τα αριθμολαχεία του ΟΠΑΠ (Τζόκερ, KINO κ.λπ.), όσο και για τα παιγνιομηχανήματα (VLTs).

Μπες με το κινητό σου στο app.masterbet.gr  και θα δεις!

Μπες με το κινητό σου στο app.masterbet.gr  και θα έχεις όλες τις πληροφορίες για να διευκολύνεις την δουλεία σου   Δωρεάν

 

Η τροπολογία που κατέθεσε χθες του υπουργείο Οικονομικών στο σχέδιο νόμου για τον Σκαραμαγκά και το καζίνο του Ελληνικού, ορίζει τη φορολογία κερδών από τα αριθμολαχεία ΟΠΑΠ ως εξής:

  • 2,5% για κέρδη από 100 έως 200 ευρώ
  • 5,0% για κέρδη από 200 έως 500 ευρώ
  • 10,0% για κέρδη από 500 έως 2.500 ευρώ και
  • 20,0% για κέρδη από 2.500 ευρώ και άνω

Για τα VLTs η φορολογία κερδών των παικτών ορίζεται ως εξής:

  • 15% για κέρδη 100 έως 500 ευρώ και
  • 20% για κέρδη άνω των 500 ευρώ.

Πως προωθείς εσύ το πρακτορείο σου για να τους βρεις στο ίντερνετ?

Φτίαξε ΔΩΡΕΑΝ  ΕΔΩ την Ψηφιακή Καρτα  του  Πρακτορείου  σου που είναι  μοιρασμένη στους παίκτες των παιχνιδιών ΟΠΑΠ

Σήμερα, ο ανώτερος φορολογικός συντελεστής κερδών στα προαναφερόμενα τυχερά παίγνια ανέρχεται στο 7,5% για κέρδη άνω των 500 ευρώ. Με βάση τη τροπολογία, δεν αλλάζει η φορολογία κερδών παικτών στα τυχερά διαδικτυακά παίγνια, το Στοίχημα του ΟΠΑΠ, τα λαχεία και στον ιππόδρομο.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, «στο πεδίο φορολόγησης των τυχερών παιγνίων, τα νομοθετικά μέτρα προηγούμενης τροποποίησης των άρθρων 58 και 60 του ν. 2961/2001 (Α’266) με τον ν. 4764/2020 (Α’256) απέδωσαν σημαντικά σε ό,τι αφορά στη φορολόγηση των διαδικτυακών εταιρειών, οι οποίες υπό προηγούμενο καθεστώς απέδιδαν ελάχιστο φόρο κερδών (παικτών).

Εντούτοις, δεν ήταν εξίσου αποτελεσματικό το μέτρο για τα παίγνια του ΟΠΑΠ που δεν υπάγονται στην κατηγορία του Στοιχήματος λόγω μείωσης των φορολογικών συντελεστών (αριθμολαχεία)».

Η ισχύς της νέας ρύθμισης που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στην Βουλή, εκκινεί την 1η Σεπτεμβρίου

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “ΟΠΑΠ: Νέοι συντελεστές φορολόγησης για τα κέρδη από τυχερά παιχνίδια” στην πηγή:https://www.powergame.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ