Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Οι «μνηστήρες» και οι συμμαχίες για την ΟΠΑΠ Α.Ε.

Οι «μνηστήρες» και οι συμμαχίες για την ΟΠΑΠ Α.Ε.

από
Μόνο 2 λεπτά

Ως και τις 9 Νοεμβρίου θα καταθέσουν προσφορές οι διεκδικητές του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ, ήτοι των μετοχών

που κατέχει το Δημόσιο. Τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού κινούνται στα 400-500 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό που μετατρέπει την ΟΠΑΠ στην πιο φθηνή μετοχή τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη, από πλευράς αποδόσεων και ταμειακών ροών.
Ο ΟΠΑΠ έχει πληρωμένο το μονοπώλιο του αθλητικού στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών μέχρι το 2020, διεκδικεί τα κρατικά λαχεία, ενώ θα ξεκινήσει και τα VLT’S (τα λεγόμενα «φρουτάκια»), κρατώντας για τον ίδιο το μεγαλύτερο κομμάτι και προκηρύσσοντας άδειες για 16.000 μηχανήματα. 0 τζίρος από όλες τις δραστηριότητες αναμένεται να ξεπεράσει τα 4 δια. ευρώ αρχικά, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη τα ποσά είναι τεράστια, φθάνοντας έως και τα 10 6ισ. ευρώ.


Για τον ΟΠΑΠ, το ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Απέναντι στην Intralot του Σωκράτη Κόκκαλη, o οποίος συζήτησε με τον τουρκικό όμιλο Dogan, έχει δημιουργηθεί ένας σχηματισμός που έχει τη βάση του στα συμφέροντα της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Πληροφορίες αναφέρουν πως στελέχη της Intralot έχουν έρθει σε επαφή με την αυστριακή Novomatica για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μαζί.


Η οικογένεια Βαρδινογιάννη, που παλαιότερα εξέτασε την είσοδο στο στοίχημα από κοινού με την Intralot, αντιπροσωπεύεται πλέον από τον εφοπλιστή Δημήτρη Μελιοσανίδη και το τσέχικο fund PPF (που κατέχει ένα ποσοστό 5% στην Τράπεζα Πειραιώς).


Υποψήφια και η ιταλική Lottomatica, μια εταιρεία που ελέγχει τα τυχερά παιχνίδια στην Ιταλία -και όχι μόνο- και προσπαθεί από το 2004 να εισέλθει στην ελληνική αγορά.
Παράλληλα, και ο Σωκράτης Κομινάκης, ο οποίος είναι γνωστός στις τηλεπικοινωνίες από την εξαγορά της Wind, θα «κατέβει στη μάχη» με γνωστό επενδυτικό fund.


Ο όμιλος Κοπελούζου έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι με δύο κινήσεις: πρώτον, με τη συνεργασία του με το ρωσικό γκρουπ VTB, τον δεύτερο μεγαλύτερο επενδυτικό οργανισμό στη Ρωσία με τον οποίο είναι συνέταιροι στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης και, δεύτερον, με τις συζητήσεις που πραγματοποιεί με ισραηλινή εταιρεία.


Από τις αγγλικές εταιρείες, αυτές που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις τον ΟΠΑΠ είναι η Camelot, ενώ ενδιαφέρον έχουν επιδείξει και τα επενδυτικά σχήματα Permira και GVC. Από τις γνωστές ξένες εταιρείες, προσφορά θα καταθέσουν και η αμερικανική Scientific Games, ενώ έκπληξη θεωρείται η συμμετοχή του κινεζικού ομίλου Fossun, ο οποίος διαθέτει ήδη επένδυση στην Ελλάδα (Folli Follie), την οποία θέλει να επεκτείνει και στα τυχερά παιχνίδια.

Διαβάστε το άρθρο Οι «μνηστήρες» και οι συμμαχίες για την ΟΠΑΠ Α.Ε.» στην πηγή: KINGBET

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ