Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ «Ναι» σε EΛΠE και ΟΠΑΠ «όχι» σε λιμάνια και ύδρευση

«Ναι» σε EΛΠE και ΟΠΑΠ «όχι» σε λιμάνια και ύδρευση

από
Μόνο 2 λεπτά

Την ένταξη των ΕΛΠΕ και του ΟΠΑΠ και την απένταξη λιμανιών και εταιρειών ύδρευσης από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του 2011 σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να εξασφάλιση όσο είναι δυνατό την είσπραξη εσόδων ύφους 5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις τους επόμενους τέσσερις μήνες.

 

Την προσήλωσή του στο στόχο των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις για φέτος, δήλωσε σε χθεσινή του ανακοίνωση, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η αξιοποίηση κρατικής περιουσίας για φέτος, δεν θα επηρεάζεται από χρηματιστηριακή συγκυρία. Στο πλαίσιο αυτό το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων διαμορφώθηκε στο δίπολο κρατικός τζόγος και ενέργεια μαζί βέβαια με την πώληση συγκεκριμένων δικαιωμάτων του δημοσίου, όπως είναι η επέκταση της σύμβασης διαχείρισης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλου» αξιοποίηση κρατικής περιουσίας για φέτος δεν θα επηρεάζεται από χρηματιστηριακή συγκυρία.. Σε ότι αφορά τον κρατικό τζόγο, το ελληνικό δημόσιο θα έχει ως «ατμομηχανή» τον ΟΠΑΠ, από τον οποίο αναμένεται να αντλήσει έσοδα τρεις φορές μέσα στο χρόνο. Οι δύο πρώτες, θα εξελιχθούν τον επόμενο μήνα και περιλαμβάνουν την επέκταση των αδειών στα παλιά παιχνίδια που διαχειρίζεται ο Οργανισμός, πς νέες άδειες για μηχανικά και ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια (φρουτάκια), αλλά και πς άδειες για νέα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια, όπως το βιντεολόττο.

 

Μέχρι και το τέλος του χρόνου προγραμματίζεται πλέον και η πώληση του 34% που κατέχει το Δημόσιο στον οργανισμό. Επίσης, μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, αναμένεται το Δημόσιο να συστήσει ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού όπου θα μεταβιβάσει τα έσοδα από τα κρατικά λαχεία για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια. Οι μετοχές αυτές θα πουληθούν σε ιδιώτες επενδυτές.

ΟΔΙΕ

Μαζί με τον ΟΠΑΠ προγραμματίζεται και η πώληση του ΟΔΙΕ στη γαλλική εταιρεία διαχείρισης του γαλλικού ιπποδρόμου PMU η οποία είχε εκφράσει και επίσημα το ενδιαφέρον της τον περασμένο Απρίλιο.

Διαβάστε το άρθρο «Ναι» σε EΛΠE και ΟΠΑΠ «όχι» σε λιμάνια και ύδρευση»  στην πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Του Τάσου Δασόπουλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ