Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ “Θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση από τον ΟΠΑΠ”

“Θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση από τον ΟΠΑΠ”

από
Μόνο < 1 λεπτό

Ακόμα και στην περίπτωση ολικής ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, θα συνεχιστεί η «προσφορά» του στον πολιτισμό, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, τονίζοντας ωστόσο ότι οι επιχορηγήσεις στα θέατρα θα δίνονται πλέον υπό άλλα κριτήρια.

 “Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση, το έχω συζητήσει και με τον Υπουργό των Οικονομικών, ότι ακόμα κι να υπάρξει πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ θα πρέπει να υπάρξει ειδικός κανονισμός ότι, για αρκετά χρόνια, εγώ λέω πάνω από 10 χρόνια, μέρος του τζίρου του να δίνεται για το πολιτισμό“, τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος στη Βουλή.

 Ο υπουργός Πολιτισμού έθιξε και το φλέγον θέμα των επιχορηγήσεων των θεάτρων: “Επειδή ακούγονται διάφορες σπέκουλες θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι θα εξαντληθεί και το τελευταίο ευρώ από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου. Όχι μόνο δεν υπάρχει καμία πρόθεση να σταματήσουν, αλλά έχουμε εξασφαλίσει επιπλέον ένα εκατομμύριο για να ξεπληρώσουμε χρέη του παρελθόντος. Ωστόσο, αλλάζουμε ριζικά τον τρόπο που δίνονταν τα χρήματα. Εδώ μπαίνουν κανόνες.

 Θα επιχορηγούνται, με βάση τις δράσεις που προτείνουν, πόσο σοβαροί οργανισμοί είναι. Δεν υπάρχουν συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες. Θα αναρτώνται όλα τα στοιχεία στο διαδίκτυο, για να τελειώνει πια το θέατρο του παραλόγου».

 

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ