Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΟΠΑΠ: Αυξημένος τζίρος και κατοχύρωση κερδών

ΟΠΑΠ: Αυξημένος τζίρος και κατοχύρωση κερδών

από
Μόνο < 1 λεπτό

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον τίτλο, ο οποίος στις δύο τελευταίες δοκιμάζει τιμές υψηλότερα από το ψυχολογικό

επίπεδο των 6,00 ευρώ, αλλά κλείνει χαμηλότερα από αυτό.

Δεν φαίνεται να πτοείται από τη συνεχιζόμενη απεργία των πρακτόρων ούτε από τη χθεσινή έκθεση της UBS που υποβίβασε τη σύσταση σε “Neutral” από “Βuy”, επισημαίνοντας ότι η άνοδος που έχει προηγηθεί έχει κάνει τον τίτλο λιγότερο ελκυστικό. Όπως σημειώνεται η κυβέρνηση προχωρά στην αποκρατικοποίηση της εταιρίας (κάτι που μπορεί να είναι θετικό) αλλά υιοθέτησε και την αύξηση του φόρου, η οποία θα “πληγώσει” τα κέρδη του 2013 σημαντικά. Σύμφωνα με τον οίκο τα τελευταία χρόνια ο ΟΠΑΠ ξόδεψε πολλά χρήματα εστιάζοντας στην επέκταση αδειών και την αγορά των VLT’s.

Πλέον, αναμένεται να δώσει περισσότερο βάρος στην εξασφάλιση περισσότερου μετρητού και στη μείωση του δανεισμού. Εκτιμάται ότι η εταιρία μπορεί να παράξει ελεύθερες ταμειακές ροές 220 εκατ. ευρώ, κάτι που είναι ελκυστικό. Ωστόσο σημειώνεται ότι το ρίσκο από το λανσάρισμα νέων παιχνιδιών (VLT’s) δεν είναι χαμηλό, ενώ υπάρχει και το ρίσκο της χώρας. Η τιμή-στόχος δίνεται στα 5,8 ευρώ, από 5,2 ευρώ προηγουμένως.
Επόμενες τεχνικές αντιστάσεις στα 6,10-6,20 και 6,70 ευρώ, με πρώτη στήριξη τα 5,71 ευρώ και δεύτερη που δεν πρέπει να διασπαστεί τα 5,60 ευρώ.

Διαβάστε το απόσπασμα του άρθρου «Αυξημένος τζίρος και κατοχύρωση κερδών» στην πηγή: euro2day

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ