Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Από τον Αύγουστο θα«σερφάρει» στο Internet ο ΟΠΑΠ

Από τον Αύγουστο θα«σερφάρει» στο Internet ο ΟΠΑΠ

από
Μόνο 3 λεπτά

Ο Οργανισμός θα διαθέτει προπληρωμένη κάρτα. Τον Αύγουστο θα κάνει το «πρώτο βήμα» στο Διαδίκτυο ο ΟΠΑΠ, καθώς οι παίκτες θα μπορούν, μέσα από την προπληρωμένη κάρτα που θα εκδώσει ο Οργανισμός,να παίζουν τα υφιστάμενα παιχνίδια από το Ιντερνετ, καθώς και από το κινητό τους τηλέφωνο.

Όπως εξήγησε, χθες, στο πλαίσιο του conference call για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, ο επικεφαλής του Οργανισμού, L Σπανουδάκης, τις επόμενες ημέρες θα ζητήσουν από τα αρμόδια υπουργεία να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στην υφιστάμενη νομοθεσία προκειμένου ο Οργανισμός να εκδώσει τις προπληρωμένες κάρτες.


Και από το κινητό τηλέφωνο

 Οι παίκτες θα τις προμηθεύονται από το δίκτυο των 5.000 πρακτορείων του Οργανισμού –τα οποία θα λαμβάνουν κανονικά την προμήθειά τους σε κάθε μία που θα διαθέτουν και στη συνέχεια να παίζουν τα παιχνίδια είτε εντός του καταστημάτων είτε από το site του Οργανισμού και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Το επόμενο βήμα της Διαδικτυακής επέκτασης του ΟΠΑΠ σχετίζεται άμεσα με το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο και, όπως εξήγησε ο κ. Σπανουδάκης, τις προσεχείς εβδομάδες θα ανακοινώσουν την εταιρεία – σύμβουλο που θα επιλέξουν η οποία θα βοηθήσει τον Οργανισμό να αποφασίσει την κατάλληλη διεθνή εταιρεία με την οποία θα συνεργαστεί στο Internet.

Επίμαχο νομοσχέδιο και ιδιωτικοποιήσεις

 Ο ΟΠΑΠ. όπως επανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, ενδιαφέρεται για τα κρατικά λαχεία, τα οποία την περασμένη χρονιά παρουσίασαν έσοδα περίπου 350 εκατ.ευρώ, αλλά και τα στιγμιαία (Ξυστό), ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση του ΟΔΙΕ, παρά τη συνεργασία που έχουν σε περίπου 500 πρακτορεία τους.

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση του 34% των μετοχών του Οργανισμού ο ίδιος αρνήθηκε να τη σχολιάσει υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «το Δημόσιο μπορεί να πουλήσει έως και το 34%, ενώ θα πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση εάν θα διαθέσει το ποσοστό του Οργανισμού σε μια αγορά με μονοπωλιακό καθεστώς ή σε μια απελευθερωμένη αγορά».

Οι δυο νέοι σύμβουλοι της κυβέρνησης, η Deutsche Bank και η Εθνική Τράπεζα, αναμένεται να διαδραματίσουν ρόλο και στο επίμαχο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της ελληνικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών, εκτός από τις διαπραγματεύσεις για την επέκταση της άδειας διαχείρισης των παιχνιδιών του Οργανισμού.

Όπως είπε ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ κ. Σπανουδάκης πρώτα θα πρέπει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη δεκαετή επέκταση της άδειας ανανέωσης, αποφεύγοντας να κάνει εκτίμηση για το τίμημα αυτής.

 

 Διαγωνισμός

 Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την ανάδειξη του νέου τεχνολογικού παρόχου του Οργανισμού αναμένεται στα τέλη Αυγούστου. Αυτή την περίοδο η διοίκηση έχει συναντήσεις και με τους δυο υποψήφιους και πολύ σύντομα θα τους δοθεί το τελικό RFP (Request for Proposal) στο οποίο θα πρέπει να απαντήσουν μέσα σε διάστημα περίπου 52 ημερών

Εκτίμηση για τη συζήτηση στη Βουλή

 Ο κ. Σπανουδάκης εκτίμησε επίσης ότι το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο ενδέχεται να ψηφιστεί ακόμα και από το θερινό τμήμα της Βουλής εάν η κυβέρνηση προχωρήσει μετά τις 6 Ιουλίου -οπότε και αναμένονται οι παρατηρήσεις από τις Βρυξέλλες- στις απαραίτητες τροποποιήσεις.

Περισσότερο χρονοβόρα όμως εκτιμά -όπως έχει αποδειχθεί και σε άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως θα είναι η σύσταση της Αρχής Ελέγχου της αγοράς, τοποθετώντας το «ουσιαστικό» άνοιγμα της αγοράς σε ό,τι αφορά τα VLTs (Video Lottery Terminals) και το Online κομμάτι της. στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

 

 Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ- Της Μελίνας Καλαμπάκα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ