Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Νέα καταστροφική αύξηση στον φόρο παιχνιδιών στα πρακτορεία!

Νέα καταστροφική αύξηση στον φόρο παιχνιδιών στα πρακτορεία!

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα η μείωση συντελεστών που έγινε πριν από ένα χρόνο και το υπουργείο Οικονομικών σπεύδει να τους αυξήσει μετά από εισήγηση της Επιτροπής Παιγνίων. Στον «πάγο» το Ευρωπαϊκό Λόττο.

Σύντομα αναμένεται η τροπολογία από το υπουργείο Οικονομικών που θα αλλάζει τους συντελεστές φορολόγησης των κερδών των παικτών σε οκτώ επίγεια παιχνίδια του ΟΠΑΠ (Τζόκερ, Λόττο, Πρότο, Kino, Super3, Extra5, Προπό και Προπo-goal).

Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) με την από 25/3 εισήγησή της έχει προτείνει τους νέους συντελεστές μετά από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και πλέον αναμένεται το «πράσινο φως» του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ώστε να κατατεθεί η τροπολογία από τον υφυπουργό οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο που θα ενσωματώνει τη νέα φορολογία.

Έχεις πρακτορείο ?

Με το app.masterbet.gr το πρακτορείο σου θα βρίσκεται στα κινητά των παικτών της περιοχής σου!

Πρόθεση του οικονομικού επιτελείου είναι να διορθώσει ένα λάθος που έκανε το ίδιο πέρυσι το καλοκαίρι. Ακριβώς πριν ένα χρόνο, το υπουργείο, παρά τις αντιδράσεις των παραγόντων την αγοράς των τυχερών παιχνιδιών, είχε αλλάξει τους συντελεστές στα κέρδη των νικητών με στόχο την αύξηση των εσόδων του κράτους, μέρος των οποίων (περίπου 50 εκατ. ευρώ) θα πήγαινε για τη χρηματοδότηση ποδοσφαιρικών σωματείων που είχαν πληγεί από την πανδημία.

Γιατί δεν επιτεύχθηκε ο στόχος της αύξησης των εσόδων

Η φιλοσοφία ήταν μικρότεροι φορολογικοί συντελεστές για να αυξηθεί η επανεπένδυση των κερδών στα παίγνια. Το πείραμα δεν πέτυχε και ο στόχος για ετήσια έσοδα περί τα 70 εκατ. ευρώ δεν επετεύχθη. Οι κλίμακες φορολόγησης ανά δελτίο είχαν διαμορφωθεί τότε ως εξής: για κέρδη έως 100 ευρώ ο συντελεστής ήταν μηδενικός, από 101-200 ευρώ ο συντελεστής ήταν 2,5%, για κέρδη μεταξύ 201-500 ευρώ ο συντελεστής ήταν 5% και για κέρδη πάνω από 500 ευρώ ο φόρος καθορίστηκε στο 7,5%.

Οι συντελεστές που είχαν αντικατασταθεί είχαν ως εξής: ανά δελτίο για κέρδη από 0-100 ευρώ ο συντελεστής ήταν μηδενικός, για κέρδη από 101-500 ευρώ ο συντελεστής φορολόγησης ήταν 15% και για κέρδη από 501 ευρώ και πάνω ο παίκτης πλήρωνε φόρο 20%.

Το γιατί οι στόχοι του οικονομικού επιτελείου δεν επιτεύχθηκαν εξηγούνται με το παρακάτω παράδειγμα: Αν ένας νικητής του Τζόκερ κέρδιζε 2 εκατ. ευρώ, με την παλιά φορολογία θα έπρεπε να πάρει στο χέρι 1.600.000 ευρώ και το Δημόσιο 400.000 ευρώ φόρο (συντελεστής 20%). Με τη φορολογία του περασμένου Ιουλίου, ο νικητής έπαιρνε στο χέρι 1.850.000 ευρώ και το κράτος 150.000 ευρώ (συντελεστής 7,5%). Άρα, το κράτος εισέπραττε 250.000 ευρώ λιγότερα.

Πως διαμορφώνεται η προτεινόμενη νέα κλίμακα

Σύμφωνα με πληροφορίες του BusinessDaily, η νέα κλίμακα θα έχει ως εξής: μηδενικός συντελεστής για κέρδη έως 100 ευρώ, 2,5% για κέρδη από 101-200 ευρώ, 5% για κέρδη από 201-500 ευρώ, 10% για κέρδη από 501 -5.000 ευρώ και 20% για κέρδη άνω των 5.000 ευρώ.

Οι συντελεστές φορολόγησης του περασμένου Ιουλίου παραμένουν για τέσσερα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, ήτοι ιπποδρομίες, Virtual Sports, Πάμε Στοίχημα και Power Spin.

Μπες με το κινητό σου στο app.masterbet.gr  και θα έχεις όλες τις πληροφορίες για να διευκολύνεις την δουλεία σου   Δωρεάν

«Παγώνει» το Ευρωπαϊκό Λόττο

Εν τω μεταξύ, φαίνεται να «παγώνει» η εισαγωγή του Ευρωπαϊκού Λόττο στην Ελλάδα. Πρόκειται για το παιχνίδι που διεξάγεται σε 18 ευρωπαϊκές χώρες και μοιράζει έπαθλα 120 εκατ ευρώ. Ο σχεδιασμός ήταν να ενταχθεί στα επίγεια παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Στόχος ήταν με το παιχνίδι να ενισχυθεί ο τζίρος των πρακτορείων αλλά και τα έσοδα του κράτους αφού τα ακαθάριστα έσοδα (GGR) του παιχνιδιού θα φορολογούνταν με 35% και όχι με 5% όπως στα υπόλοιπα παιχνίδια του οργανισμού.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο:” Έρχεται ανώτατος φόρος 20% στα κέρδη Τζόκερ και Λόττο: Όλες οι αλλαγές“ στην πηγή:https://www.businessdaily.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ