Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕΕΠ Τι σημαίνει “δελτίο” και πώς θα φορολογούνται τα κέρδη από τυχερά παιχνίδια από τον Ιούλιο

Τι σημαίνει “δελτίο” και πώς θα φορολογούνται τα κέρδη από τυχερά παιχνίδια από τον Ιούλιο

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Αλλάζει από τον Ιούλιο του 2021 το καθεστώς φορολόγησης κερδών από τυχερά παιχνίδια. Τι σημαίνει “δελτίο”.

Αναβολή έως τον Ιούλιο του 2021 – αντί τα τέλη Μαρτίου- παίρνει το νέο καθεστώς φορολόγησης κερδών από τυχερά παιχνίδια, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή.

Μην μένεις πίσω στις εξελίξεις .
Κάνε το πρακτορείο σου διαφορετικό και ανταγωνιστικότερο
Δες εδώ ΔΩΡΕΑΝ πως θα το κάνεις

Στην ίδια τροπολογία αποσαφηνίζεται ο όρος «δελτίο», για τον οποίο οι εταιρείες διαδικτυακού και επίγειου στοιχηματισμού είχαν μετ’επιτάσεως ζητήσει διευκρινήσεις.
 Κατά τη διάταξη που κατατέθηκε στη βουλή (μέσω τροπολογίας του υπ. Οικονομικών που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης διανομής του Ελληνικού) «ως δελτίο νοείται ένα ή περισσότερα στοιχήματα που υποβάλλονται από τον παίκτη στο ίδιο χρονικό σημείο».
Η διάταξη θεωρείται ότι θα επιτρέψει ενιαία ερμηνεία και την προετοιμασία των πληροφοριακών συστημάτων των εταιρειών. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι κατά το προϋπάρχον καθεστώς ο φόρος επιβαλλόταν ανά στήλη.

Ο φόρος θα είναι μηδενικός για κέρδη μέχρι 100 ευρώ, 2,5% για κέρδη από 100 έως 200 ευρώ, 5% για κέρδη από 200 έως 500 ευρώ και 7,5% για κέρδη άνω των 500 ευρώ.

ARVE Error: Invalid URL  https://praktores.com/wp-content/uploads/2020/10/Live10sec.mp4 in mp4

Mε 5  διαφορετικές οθόνες  των Live Pro της Master Bet προσφέρεις πάντα μια μοναδική εμπειρία με έγκυρα ζωντανά αποτελέσματα (μέχρι 90 αγώνες /οθόνη!)

Δοκίμασε τώρα Δωρεάν ΕΔΩ!

Αντιθέτως, στα τυχερά παίγνια που διεξάγονται με παικτικές συνεδρίες, τα κέρδη που πληρώνονται ή πιστώνονται στον παίκτη κατά τη λήξη της παικτικής συνεδρίας υποβάλλονται σε φόρο ανά παικτική συνεδρία, μετά την αφαίρεση αφορολόγητου ποσού εκατό (100) ευρώ, με συντελεστή δεκαπέντε τοις εκατό (15%) για κέρδη μέχρι πεντακόσια (500) ευρώ και με συντελεστή είκοσι τοις εκατό (20%) για κέρδη από πεντακόσια ευρώ και ένα λεπτό (500,01) και πάνω.

Η παραπάνω διαφορετική φορολογική αντιμετώπιση των κατηγοριών έχει εγείρει ζήτημα «αναλογικότητας» από την πλευρά των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών.

Η τροπολογία ικανοποιεί πάντως το αίτημα για παράταση εφαρμογής του νέου καθεστώτος από τον Ιούλιο (και όχι από το Μάρτιο όπως αρχικώς προβλεπόταν, καθώς οι εταιρείες διαδικτυακού στοιχηματισμού επικαλέστηκαν τόσο την ανάγκη αποσαφήνισης του όρου δελτίου όσο και της τεχνικής προσαρμογής στο νέο καθεστώς.

Οι εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών έχουν πάντως ήδη επισημάνει πως τόσο η επιδίωξη της κυβερνητικής πρωτοβουλίας – για διεύρυνση της φορολογικής βάσης των παικτών- όσο και ο σκοπός της νέας ρύθμισης – δηλαδή η χρηματοδότηση ποδοσφαιρικών ομάδων- έχουν προβληματικό σκεπτικό.

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, εκτιμούν ότι από την αλλαγή φορολόγησης, παίκτες θα στραφούν στον «παράνομο» στοιχηματισμό, ακολουθώντας εν πολλοίς το μηχανισμό στροφής σε «μαύρες αγορές» όπως συνέβη με τα καπνικά προϊόντα και το αλκοόλ.

Κατά το δεύτερο σκέλος, δηλαδή την προώθηση των επιπλέον φόρων σε ανώνυμες εταιρείες, όπως οι ποδοσφαιρικές ομάδες, ήδη έχουν εκφράσει την αντίδραση τους, εκτιμώντας πως τίθεται ζήτημα Ανταγωνισμού, καθώς η χρηματοδότηση αποτελεί επιβάρυνση υπέρ τρίτων.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Τι σημαίνει “δελτίο” και πώς θα φορολογούνται τα κέρδη από τυχερά παιχνίδια από τον Ιούλιο ” : στηνhttps://www.news247.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ