Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑVLTS Στο φως δύο καταστήματα παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών

Στο φως δύο καταστήματα παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά
Δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα οποία διενεργούνταν παράνομα τυχερά παιχνίδια εντόπισαν χθες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντίστοιχα.

Στην Αθήνα συνελήφθησαν η Ελληνίδα προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος και τέσσερις αλλοδαποί που συμμετείχαν ως παίκτες σε τυχερό παιχνίδι. Επιπλέον, συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος βρισκόταν εξωτερικά του καταστήματος, εκτελώντας χρέη παρατηρητή, προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε διενέργεια ελέγχου στο κατάστημα.

Κατά τον έλεγχο που έγινε εκεί διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί σε εδικά διαμορφωμένο χώρο 18 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ενώ στο υπόγειο υπήρχαν τοποθετημένα τέσσερα ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια για τυχερά παιχνίδια με τράπουλες, όπου και κατελήφθησαν οι συλληφθέντες παίκτες.

Κατασχέθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα τραπέζια χαρτοπαιξίας, 1.100 ευρώ, εννέα τράπουλες και 483 πλαστικές μάρκες.

Τα κατασχεθέντα αυτά πειστήρια αποστέλλονται για φύλαξη σε ειδικούς χώρους του ΟΔΔΥ, το χρηματικό ποσό αποδίδεται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ οι 18 σκληροί δίσκοι των ηλεκτρονικών υπολογιστών αποστέλλονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση.

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν ένας Έλληνας και τρεις αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων δύο προσωρινά υπεύθυνοι του καταστήματος και δύο παίκτες σε τυχερό παιχνίδι.

Στον χώρο είχαν εγκατασταθεί 27 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σε δύο εκ των οποίων συμμετείχαν οι παίκτες σε τυχερό παιχνίδι, ενώ ο έλεγχός τους γινόταν από δύο κεντρικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (server).

Κατασχέθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι servers, 1.235 ευρώ, ειδικό τηλεχειριστήριο για την αλλαγή της κατάστασης των ηλεκτρονικών υπολογιστών και χειρόγραφες σημειώσεις.

Και στις δύο περιπτώσεις, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στις αρμόδιες εισαγγελίες Πλημμελειοδικών και Πρωτοδικών.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Στο φως δύο καταστήματα παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών ” : στην πηγή:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ