Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Στις προτιμητέες μετοχές της HSBC ο ΟΠΑΠ

Στις προτιμητέες μετοχές της HSBC ο ΟΠΑΠ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Η μετοχή του ΟΠΑΠ είναι μια από τις τέσσερις συνολικά που επιλέγει η HSBC από τις αναδυόμενες ευρωπαϊκές αγορές στον κλάδο των consumers.

Μαζί με τις X5 Retail Group (Ρωσία), Migros (Τουρκία) και Ulker (Τουρκία), ο ΟΠΑΠ αποτελεί επιλογή της HSΒC στο report (EM Europe Consumers: Playing out the hard game, defensively) που δημοσιοποιήθηκε χθες, από το σύνολο των μετοχών τις οποίες εξετάζει ο οίκος από τον κλάδο των εταιρειών που σχετίζονται με την κατανάλωση – εμπόριο.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου για τον ΟΠΑΠ, η περίοδος της οργανικής φάσης ανάπτυξης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και τα οφέλη από τα υψηλότερα περιθώρια (GGR) και τη χαμηλότερη δομή κόστους αναμένεται να φανούν τα επόμενα χρόνια, σημειώνοντας πως τα οφέλη ήδη είναι ορατά στα επίπεδα κερδοφορίας.

Επίσης γίνεται λόγος για την είσοδο του ΟΠΑΠ στο διαδικτυακό σύστημα (τόσο με ίδιες δυνάμεις, όσο και με εξαγορές) χαρακτηρίζεται θετικό βήμα για να διασφαλιστεί ότι ο Οργανισμός θα συνεχίσει να έχει κυρίαρχη θέση στην ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών. Η HSBC αναφέρει ότι αυτό προσφέρει διαφοροποίηση καθώς και ισχυρό momentum στη γραμμή των εσόδων.

Παράλληλα ο οίκος αναφέρει πως η ωρίμανση των VLTs θα οδηγήσει σε ισχυρότερα έσοδα το β’ εξάμηνο αλλά και την επόμενη χρονιά, ενώ προσθέτει πως ο κανιβαλισμός επί των άλλων παιχνιδιών (ειδικά το ΚΙΝΟ) υπήρξε περιορισμένος, κάτι θετικό κατά τον οίκο. Τέλος ο ΟΠΑΠ χαρακτηρίζεται ως σημαντικό μερισματικό play, καθώς αναμένει μερισματική απόδοση της τάξης του 6% κατά μέσο όρο την επόμενη διετία. Η HSBC ανέβασε την τιμή στόχο σε 12 ευρώ (από 11 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση “αγορά”.

Στο ίδιο report report γίνεται λόγος και για τη μετοχή της Jumbo (τιμή-στόχος 20 ευρώ, από 18 ευρώ, με σύσταση αγορά), με κύριο καταλύτη την ανάπτυξη στην αγορά της Ρουμανίας και τον ισχυρό ισολογισμό που εμφανίζει καθαρό ταμείο 392 εκατ. το πρώτο εξάμηνο.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Στις προτιμητέες μετοχές της HSBC ο ΟΠΑΠ” : στην πηγή: https://www.capital.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ