Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΙΝΤΕΡΝΕΤ Ποιος θα προστατεύσει τα πρακτορεία ΟΠΑΠ επιτέλους και τις επενδύσεις εκατομμύριων που αυτά έχουν κάνει?

Ποιος θα προστατεύσει τα πρακτορεία ΟΠΑΠ επιτέλους και τις επενδύσεις εκατομμύριων που αυτά έχουν κάνει?

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Από τις 12 Ιουλίου πήρε νέα μορφή η φορολόγηση κερδών στο στοίχημα, δηλαδή ο εκάστοτε παίκτης που θα κερδίζει από 100 ευρώ και πάνω, το δελτίο του θα φορολογείται ανάλογα από τα κέρδη. Μπορεί να φορολογούνται περισσότερα δελτία, αλλά οι συντελεστές είναι χαμηλότεροι (η φορολόγηση ανά στήλη παύει να υπάρχει).

Φορολογία στο στοίχημα (παραδείγματα)

Έχεις πρακτορείο?
Κάθε ήμερα  σου παίρνουν περισσότερους  πελάτες για το ίντερνετ!

Θα παραμείνεις απαθής ?
Υπάρχει τρόπος για να συγκρατήσεις τους παίκτες σου στο πρακτορείο σου!

Πάρε σειρά και δοκίμασε δωρεάν το δικό σου Ψηφιακό πρακτορείο!

Πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα: σε κέρδη άνω των 100 ευρώ, θα υπάρχει φορολόγηση. Για παράδειγμα, αν κάποιος κερδίσει 150 ευρώ, τότε ο συντελεστής φορολόγησης θα είναι στα 2,5%, άρα ο φόρος παρακράτησης είναι στα 3,75 ευρώ. Με το ίδιο σκεπτικό ισχύει για τα υπόλοιπα ποσοστά, σε περίπτωση κέρδους 250 ευρώ, ο φόρος είναι 5%, δηλαδή η παρακράτηση είναι στα 12,5 ευρώ. Σε είσπραξη 520 ευρώ, η φορολόγηση ανέρχεται στα 7,5%, με τον συνολικό φόρο να είναι στα 39 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, η διάταξη αναφέρει τα εξής:

«Τα κέρδη που ορίζονται στις περ. β’, γ’ και δ’ της παρ. 1 του άρθρου 58, στα τυχερά παίγνια που διεξάγονται με στήλες, υποβάλλονται σε φόρο ανά δελτίο παιχνιδιού». Αυτό ορίζεται από την ακόλουθη κλίμακα:

Κέρδη ανά δελτίο Ποσοστό Κλίμακας
Έως 100 ευρώ Δεν υπάρχει φόρος
100,01 – 2οο ευρώ 2,5%
200,01 – 500 ευρώ 5,0%
Άνω των 500,01 ευρώ 7,5%

Στοιχηματικές που καλύπτουν τον φόρο

Αναμφίβολα, οι περισσότερες νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες της Ελλάδας έσπευσαν να ηρεμήσουν τους παίκτες του στοιχήματος, ανακοινώνοντας ότι τα κέρδη τους δεν θα τροποποιηθούν από τη νέα φορολόγηση, αλλά θα παραμείνουν όπως είναι, με τις ίδιες να «απορροφούν» το φόρο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ποιες στοιχηματικές έχουν πάρει ήδη αυτή την πολύ σημαντική απόφαση, η οποία είναι υπέρ των παικτών:

Έρχεται  το app του πρακτορείου σου

Ξεκινούν τα πρώτα πιλοτικά πρακτορεία!   Δοκίμασε πρώτος

Δες εδώ ΔΩΡΕΑΝ πως θα το κάνεις

Stoiximan Φορολογία

Ο νέος τρόπος φορολόγησης δεν επηρεάζει τα μέλη της Stoiximan, διότι θα καλύψει στο 100% τη φορολογία από τα κέρδη σε στοίχημα ή virtuals, οπότε δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τους παίκτες της.

Bwin Φορολογία

Μία από τα ίδια και στην Bwin, θα καλύπτει τις ανάγκες του εκάστοτε παίκτη, απορροφώντας τη φορολόγηση στο 100%. Ακόμα μία κίνηση της Bwin που δείχνει την αξιοπιστία της, «πολεμώντας» τη φορολογία.

Novibet Φορολογία

Η Novibet είναι ακόμη μία στοιχηματική εταιρεία που γυρνάει την «πλάτη της» στη φορολόγηση, καλύπτοντας στο 100% τα κέρδη των παικτών της, χωρίς να τους επιβαρύνει με κάποιο φόρο.

Sportingbet Φορολογία

Στους ίδιους ρυθμούς κινείται και η Sportingbet, πάει κόντρα στα νέα δεδομένα, στηρίζει τους παίκτες της, καλύπτοντας στο 100% τη φορολόγηση στα κέρδη. Η διασκέδαση είναι η βασική προτεραιότητά της.

Vistabet Φορολογία

Η Vistabet συγκαταλέγεται στις στοιχηματικές εταιρείες που είναι υπέρ στη διασκέδαση των παικτών, αψηφώντας τη φορολόγηση και δίνοντας το 100% από τα κέρδη. Μία καλή κίνηση από μία σοβαρή εταιρεία.

Σήμερα όλα γίνονται από το κινητό τηλέφωνο.
Βάλε και το δικό σου το πρακτορείο στα κινητά χιλιάδων παικτών!
Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ

Τρόποι αποφυγής φορολόγησης

Όπως έγινε κατανοητό, όσοι παίκτες έχουν επιλέξει να παίζουν στις παραπάνω στοιχηματικές, δεν τους επηρεάζει η αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης, καθώς δεν ισχύει σε καμία, διότι η κάθε μία απορροφεί το φόρο. Τώρα, για τις υπόλοιπες στοιχηματικές που δεν βαδίζουν στο ίδιο μονοπάτι, υπάρχει λύση που είναι γνωστή ως «σπάσιμο» δελτίων.

Δηλαδή, αντί να ποντάρει κάποιος όλα τα χρήματά του σε ένα δελτίο, μπορεί να τα μοιράσει σε πολλά περισσότερα. Για παράδειγμα, επιλέγουμε την Τσέλσι να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ σε απόδοση 9.00, ποντάροντας 300 ευρώ. Το κέρδος θα είναι στα 2.700 ευρώ, αλλά με το 7,5% της φορολόγησης, η χασούρα θα είναι 202,5 ευρώ. Στην περίπτωση που το σπάσουμε σε 10 διαφορετικά δελτία από 30 ευρώ το καθένα, τότε έχουμε είσπραξη 270 ανά δελτίο, με κόστος φορολόγησης στο 5%.

Με αυτή την εναλλακτική, θα χάσουμε 135 ευρώ από τη φορολόγηση. Αυτός είναι ο άλλος δρόμος για να μειωθεί, κατά κάποιον τρόπο, η φορολογία, να «σπάμε» σε πολλά διαφορετικά δελτία, ανεξαρτήτως χρημάτων το καθένα (αυτό αφορά παίκτες που δεν χρησιμοποιούν στοιχηματικές που απορροφούν τους φόρους).

Δήλωση κερδών στη φορολογική δήλωση

Είναι υποχρεωτικό να υποβάλλονται τα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια στη φορολογική δήλωση, χωρίς όμως να υπάρχει νέα χρέωση, διότι θα έχουν ήδη φορολογηθεί, ενώ μπορούν χρησιμοποιηθούν για τη μείωση τεκμηρίων. Οι στοιχηματικές ιστοσελίδες οφείλουν να δίνουν στους παίκτες μία έγγραφη βεβαίωση κερδών για φορολογικούς σκοπούς, αφότου τη ζητήσουν.

Πάντως, τα κέρδη από το στοίχημα και γενικά από όλα τα τυχερά παιχνίδια μπαίνουν στο ίδιο «τσουβάλι» με το συνολικό εισόδημα όσον αφορά την εισφορά αλληλεγγύης (υπάρχει η σχετική επιβάρυνση της εισφοράς για συνολικά ποσά άνω των 12.000 ευρώ).

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Φορολογία κερδών στο στοίχημα (παραδείγματα) “ : στην πηγή:https://www.sentragoal.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ