Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ ΟΠΑΠ: Τρίμηνο ρεκόρ στις online δραστηριότητες

ΟΠΑΠ: Τρίμηνο ρεκόρ στις online δραστηριότητες

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Με τις διαδικτυακές του δραστηριότητες σε επίπεδα ρεκόρ μετά την πλήρη ενοποίηση της Kaizen Gaming ολοκλήρωσε το πρώτο τρίμηνο του 2021 ο ΟΠΑΠ, κάτι που βοήθησε να μετριαστούν οι σημαντικές επιπτώσεις από το lockdown και το κλείσιμο των καταστημάτων του.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες ο Οργανισμός διατήρησε την ισχυρή ταμειακή του θέση με καθαρό δανεισμό στα 552,8 εκατ. ευρώ και αναθεώρησε ανοδικά τη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2020 στα 0,55 ευρώ έναντι 0,45 αρχικά.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2021, ο Jan Karas, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, δήλωσε:

Και όμως υπάρχει τρόπος να γεμίσουν τα πρακτορεία με παίκτες πάλι
Αν έχεις πρακτορείο δες εδώ τον τρόπο τώρα …

«Κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, οι online δραστηριότητες μας κατέγραψαν ένα τρίμηνο-ρεκόρ, επιτυγχάνοντας αξιοσημείωτη ανάπτυξη, ενώ στον τομέα του retail, τα έσοδα επηρεάστηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, από το lockdown και το κλείσιμο των καταστημάτων των δικτύων μας.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι τόσο για την επαναλειτουργία των καταστημάτων ΟΠΑΠ από τις 12 Απριλίου, όσο και για την επικείμενη επανέναρξη της δραστηριότητας των παιγνιομηχανημάτων (VLTs). Όσον αφορά στις επιδόσεις μας, οι αρχικές ενδείξεις για τις retail δραστηριότητες μας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, ενώ ταυτόχρονα, οι online δραστηριότητες μας παραμένουν ισχυρές.

Κοιτάζοντας μπροστά, δέσμευση μας παραμένει να παρέχουμε εξαιρετικές υπηρεσίες στους πελάτες μας, σε όλα τα κανάλια, προετοιμάζοντας το έδαφος για να προσφέρουμε μια κορυφαία εμπειρία στους πελάτες μας, κατά τα επικείμενα μεγάλα στοιχηματικά γεγονότα όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου».

Πιο αναλυτικά, για την τρίμηνη περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2021:

– Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) α’ τριμήνου 2021 διαμορφώθηκαν στα €174,2εκ. μειωμένα κατά 46,9% σε ετήσια βάση λόγω της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων και με μόλις 40% του δικτύου να επαναλειτουργεί το Φεβρουάριο. Οι διαδικτυακές δραστηριότητες κατέγραψαν ρεκόρ τριμήνου, ενισχυμένες από την πλήρη ενοποίηση της Kaizen Gaming.

– Το μικτό κέρδος (από παιχνίδια) μειώθηκε το α’ τρίμηνο 2021 κατά 38,2% και διαμορφώθηκε σε €75,6εκ. (Q1 2020: €122,4εκ.) εξαιτίας της μείωσης των εσόδων και της δυσανάλογης εισφοράς επί του GGR της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ» ώστε να πληροί το ελάχιστο ετήσιο συμβατικό όριο των €50εκ.

-Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) το α’ τρίμηνο 2021 μειώθηκαν κατά 29,0% στα €61,3εκ. (Q1 2020: €86,4εκ.) ή μείωση 43,8% σε επαναλαμβανόμενη βάση, μη συμπεριλαμβάνοντας έκτακτα έσοδα στο α’ τρίμηνο 2021.

– Λειτουργικά έξοδα α’ τριμήνου 2021 στα €76,1εκ. έναντι €57,7εκ. στο α’ τρίμηνο 2020, αλλά μειωμένα κατά 14,8% σε σχέση με πέρυσι σε επαναλαμβανόμενη βάση, μη συμπεριλαμβάνοντας έκτακτα κονδύλια και την επίδραση της πλήρους ενοποίησης της Kaizen Gaming.

– Τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου 2021 διαμορφώθηκαν στα €10,3εκ. μειωμένα κατά 71,1% (Q1 2020: €35,5εκ.) ή ζημιές ύψους €1,9εκ. σε επαναλαμβανόμενη βάση, μη συμπεριλαμβάνοντας έκτακτα έσοδα.

– Ισχυρή ταμειακή θέση με καθαρό δανεισμό στα €552,8εκ. και δείκτη Καθαρός Δανεισμός / LTM EBITDA στο 2.4x (2.6x συμπεριλαμβανομένων των μισθώσεων).

– Σημαντική ενίσχυση των διαδικτυακών δραστηριοτήτων για ακόμα ένα τρίμηνο σε συνδυασμό με την πλήρη ενοποίηση της Kaizen Gaming.

Δοκίμασε τα ΕΞΥΠΝΑ στατιστικά KINOPRO δωρεάν και θα δεις την διαφορά απο τους παίκτες σου !

– Από τις 12 Απριλίου τα καταστήματα ΟΠΑΠ στην Ελλάδα επαναλειτούργησαν με περιορισμούς κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ η δραστηριότητα VLTs αναμένεται να επανεκκινήσει στις 24 Μαΐου.

– Μετά την επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων, το Διοικητικό Συμβούλιο αναθεώρησε ανοδικά την πρότασή του προς τη Γενική Συνέλευση για το μέρισμα χρήσης 2020 στα €0,55 έναντι €0,45 αρχικά.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “ΟΠΑΠ: Τρίμηνο ρεκόρ στις online δραστηριότητες” : στην πηγή:https://www.liberal.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ