Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ ΟΠΑΠ: Θα επανακάμψουμε από την κρίση

ΟΠΑΠ: Θα επανακάμψουμε από την κρίση

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Με μεγάλη συμμετοχή, που ξεπέρασε το 77%, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΟΠΑΠ, κατά την οποία οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν, με μεγάλη πλειοψηφία, το σύνολο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Η σημερινή Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε βάσει αυστηρών μέτρων υγείας και ασφάλειας, για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού Covid-19. Μεταξύ άλλων, οι μέτοχοι του OΠAΠ είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης και τηρήθηκαν μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, οι μέτοχοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις ισχυρές επιδόσεις που κατέγραψε ο OΠAΠ το 2019 και για την πρόοδο στις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας και αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην υψηλή μερισματική απόδοση των τελευταίων ετών. Μεταξύ άλλων, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την καταβολή τακτικού μερίσματος 0,30 ευρώ ανά μετοχή, για τη χρήση του 2019, σε συνέχεια της καταβολής του έκτακτου μερίσματος, ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή, που έχει ήδη διανείμει ο OΠAΠ.

Πρόσφερε μια διαφορετική εμπειρία στους πελάτες σου.
Και κέρδισε πελάτες

Στην τοποθέτησή του προς τους μετόχους, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του OΠAΠ Καμίλ Ζίγκλερ επεσήμανε ότι το 2019 ήταν μια δυναμική χρονιά για την εταιρεία, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι ο OΠAΠ θα επανακάμψει από την κρίση του κορωνοϊού, χάρη στα γερά θεμέλια, τον υγιή ισολογισμό και την ισχυρή ταμειακή βάση του.

Όπως σημείωσε ο κος Ζίγκλερ, ο OΠAΠ κατέγραψε σημαντική ανάπτυξη στα ακαθάριστα έσοδα προ εισφορών και την κερδοφορία, το 2019, συνεχίζοντας να δημιουργεί αξία για τους μετόχους τους. Επιπλέον, στάθηκε στην ολοκλήρωση της ανάπτυξης του δικτύου των VLTs, τονίζοντας ότι η δραστηριότητα αυτή ήδη ωφελεί τον OΠAΠ και τους συνεργάτες του, δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην καταπολέμηση του παράνομου τζόγου.

Επίσης, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του OΠAΠ αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του δικτύου καταστημάτων της εταιρείας, καθώς και στην ενίσχυση των επιδόσεων του αθλητικού στοιχηματισμού. Όσον αφορά την αδειοδότηση του διαδικτυακού στοιχηματισμού, ο κος Ζίγκλερ σημείωσε ότι η εταιρεία παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να συμμετάσχει.

Τέλος, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του OΠAΠ εστίασε στο κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα του OΠAΠ και τη σταθερή δέσμευση της εταιρείας στην κοινωνική συνεισφορά. Όπως σημείωσε, βάσει μελέτης του ΙΟΒΕ για το 2019, οι δραστηριότητες του OΠAΠ είχαν συνολική επίδραση άνω των 2 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας, στηρίζοντας -άμεσα και έμμεσα- περισσότερες από 39.500 θέσεις εργασίας.

 

Επιπλέον, μόνο το 2019, η συνολική συνεισφορά του OΠAΠ στα δημόσια έσοδα ανήλθε στα 744 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμη, ενισχύθηκαν τα προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας στους τομείς της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης. Επίσης, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο OΠAΠ επέκτεινε την κοινωνική προσφορά του, στηρίζοντας άμεσα τις προσπάθειες των υγειονομικών και δημόσιων αρχών, σε Ελλάδα και Κύπρο.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” ΟΠΑΠ: Θα επανακάμψουμε από την κρίση ” : στην πηγή:iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ