Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ ΟΠΑΠ: Αυξάνει τη συμμετοχή του στην Stoiximan. Επενδύει στο ίντερνετ περισσότερο!

ΟΠΑΠ: Αυξάνει τη συμμετοχή του στην Stoiximan. Επενδύει στο ίντερνετ περισσότερο!

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Την αύξηση της συμμετοχής στην Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ. Ο Οργανισμός συμμετέχει συνδυαστικά με 69% στην SMGC, ενώ διατηρεί ποσοστό συμμετοχής 36,75% στην επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου Stoiximan εκτός Ελλάδος και Κύπρου, η οποία διεξάγεται υπό την επωνυμία «Betano».

Παράλληλα ο ΟΠΑΠ γνωστοποιεί ότι θα αποκτήσει επιπλέον πρόσθετο έμμεσο μερίδιο 15,48% στην SMGC.

Έχεις πρακτορείο?   
Μην επιτρέπεις άλλο να φεύγουν στο ίντερνετ οι πελάτες σου!
Μπορείς να τους προσφέρεις περισσότερα και να τους κρατήσεις στο πρακτορείο σου!
Δες πως ….. Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ τώρα!

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ:

H ΟΠΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει ότι, σε συνέχεια της από 21ης Απριλίου 2020 ανακοίνωσης, η 100% θυγατρική της εταιρεία, OPAP Investment Ltd (στο εξής «OPAP Investment»), απέκτησε από την εταιρεία TCB Holdings Ltd[1] (στο εξής «TCB») το προσυμφωνηθέν άμεσο μερίδιο 51% στην επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο (στο εξής «SMGC») που διεξάγεται από την εταιρεία GML Interactive Ltd[2], έναντι συνολικού καθαρού (μετά από την αφαίρεση του 36,75% μεριδίου της OPAP στην TCB) ανταλλάγματος ποσού 90,2 εκατ. ευρώ πλέον αναλογούντων καθαρών ταμειακών διαθεσίμων ποσού 3,0 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η OPAP Investment θα καταβάλλει για τα έτη 2020 και 2021 earnouts, υπό τον όρο επίτευξης των κριτηρίων απόδοσης που έχουν οριστεί για την SMGC.

Μετά από την ολοκλήρωση της προαναφερθείσας συναλλαγής, η ΟΠΑΠ συμμετέχει συνδυαστικά με ποσοστό 69% στην SMGC, ενώ διατηρεί ποσοστό συμμετοχής 36,75% στην επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου Stoiximan εκτός Ελλάδος και Κύπρου, η οποία διεξάγεται υπό την επωνυμία «Betano».

Έχει πρακτορείο? Βάλε το πρακτορείο σου στο κινητό των παικτών. Δοκίμασε Εδώ ΔΩΡΕΑΝ

Τέλος, η OPAP Investment θα προβεί (α) στην απόκτηση πρόσθετου έμμεσου μεριδίου 15,48% στην SMGC έναντι συνολικού καθαρού ανταλλάγματος 43,2 εκατ. ευρώ πλέον αναλογούντων καθαρών ταμειακών διαθέσιμων (και earnouts για τα έτη 2020 και 2021), η οποία θα οδηγήσει σε συνολική συμμετοχή 84,49% στην SMGC, καθώς και (β) στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί της SMGC έναντι ανταλλάγματος 30 εκατ. ευρώ, άμα τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές και αρχές ανταγωνισμού. Σκοπός είναι η SMGC να λειτουργεί υπό την επωνυμία «Stoiximan» μέσω ξεχωριστού νομικού προσώπου.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το συνολικό καθαρό αντάλλαγμα που έχει προγραμματιστεί να καταβληθεί για όλες τις παραπάνω αναφερόμενες συναλλαγές, εντός του έτους 2020, ανέρχεται σε 163,40 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “ΟΠΑΠ: Αυξάνει τη συμμετοχή του στην Stoiximan ” : στην πηγή:http://www.fmvoice.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ